题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项.

Lots of kids hate school, a new study found. Usually this kind of feeling doesn't last long, 1 School is a fact of life and getting a good education can help you build the kind of future life you want. So let's talk about school and what to do when you don't like it.

2 You may not like school because you don't have enough friends, or maybe you don't get along well with your teacher. 3 You may be getting farther and farther behind, and it may seem like you’ll never catch up.

When you know why you don't like schoo1, you can start to make things better.4 Your mum, dad and teachers will be able to help you. 5 It's a great way to let out emotions(情绪). Remember, you don't have to share what you have written with others.

A. If you don't like school, the first step is to find out why.

B. It's a good idea to talk to someone about your problems with school.

C. Another good idea is to write down your feelings about school in a notebook.

D. But what happens if you feel this way too much?

E. Sometimes it's a big problem with your classes and school-work.

F. A lot of students are too busy to relax themselves on weekends.

【答案】

1D

2A

3E

4B

5C

【解析】

本文是一篇说明文,本文主讲的是一项研究,研究表明目前许多孩子讨厌学校。当你不喜欢学校的时候该怎么办呢?首先,你要找出你不喜欢学校的原因;其次,要采取必要的措施。你可以跟父母、老师或者学校顾问谈谈你的问题所在,你还可以将自己的想法写在笔记本上。一般地,这种厌恶学校的想法不会持续很久。

1根据“Lots of kids hate school, a new study found. Usually this kind of feeling doesn't last long. 一项新的研究发现,很多孩子讨厌学校。这种感觉通常不会持续很久”,选项D. But what happens if you feel this way too much? 但是如果你感觉这种感觉太多了,会发生什么呢?这里接着提到孩子讨厌学校的感觉,符合上下文,故选:D

2根据下文“You may not like school because you don't have enough friends, or maybe you don't get along well with your teacher.你可能不喜欢学校,因为你没有足够的朋友,或者你和你的老师相处得不好。”,可知这里是在说明不喜欢学校的原因,选项A. If you don't like school, the first step is to find out why. 如果你不喜欢学校,第一步就是找出原因。符合上下文,故选:A

3根据上文提到的两个问题“You may not like school because you don't have enough friends, or maybe you don't get along well with your teacher.你可能不喜欢学校,因为你没有足够的朋友,或者你和你的老师相处得不好。”选项E. Sometimes it's a big problem with your classes and school-work. 有时候,这是你的课堂和学校工作中的一个大问题。刚刚符合上文文意,故选:E

4根据上文提到的“When you know why you don't like school, you can start to make things better.当你知道你为什么不喜欢学校的时候,你就可以开始让事情变得更好。”,那么接下来应该是提出一些建议,选项B. It's a good idea to talk to someone about your problems with school. 和别人谈谈你的学校问题是个好主意。符合上下文,故选:B

5根据下文“It's a great way to let out emotions. Remember, you don't have to share what you have written with others. 这是释放情绪的好方法。记住,你不必和别人分享你写的东西。”那么这里应该是提出另一个建议,选项C. Another good idea is to write down your feelings about school in a notebook. 另一个好主意是把你对学校的感觉写在笔记本上。符合上下文,故选:C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The Chronicles of Narnia (《纳尼亚传奇》)

Writer: C. S. Lewis, Ireland

It's a book series of seven books. The stories are about Narnia, a mysterious land where animals walk and trees can talk. Humans sometimes enter this world by chance. Kids who go to Narnia in the stories meet all kinds of magical creatures(生物), including witches(女巫) and giants. In each book there is a battle between two sides. One is bad that wants to turn Narnia into a hell; the other is good, which wants the land to stay the way it is. The kid-heroes join the battle. They help the ruler of Narnia, the Lion Aslan, defend(保卫)the country.

The Dangerous Book for Boys(《给男孩的冒险书》)

Writer: Conn Iggulden and Hal Iggulden, UK

This book tells you how clouds form, how to make a battery, and how to build "the greatest paper airplane in the world". Read about how to put together the "tool box", and you'll need to make it through the summer. Learn about the world's greatest battles and the history of weapons(武器). On the subject of girls, boys are warned that girls, as a general rule, "do not get as excited by the use of urine(尿)as a secret ink as boys do." This is important to know.

The Daring Book for Girls(《给女孩的大胆书》)

Writer; Andrea J. Buchanan and Miriam Peskowitz, US

For every girl with an independent spirit, here is the guide to everything from schoolyard games to great women in history! The book gives you ideas for an exciting and fun girlhood. Every girl can take part! What does the book contain? Twenty books every girl should read, cool tricks with a basketball, building a campfire, queens of the ancient world, science projects, friendship bracelets(手镯)and the secrets of what boys are thinking!

1In The Chronicles of Narnia, Narnia is ________.

A. an animalB. a landC. a witchD. a giant

2From The Dangerous Book for Boys, a boy can learn the following EXCEPT ________.

A. how clouds formB. how to make a battery

C. how to build a paper planeD. how trees can talk

3According to the passage, we learn that _______________________________.

A. The Chronicles of Narnia was written by a US writer

B. The Chronicles of Narnia series talk about different themes

C. The Dangerous Book for Boys was written by two writers

D. The Daring Book for Girls was written by writers from the UK

【题目】

Sign posts to AI

From Apple’s virtual(虚拟的) assistant Siri to self-driving cars, AI brings to the society something new and advanced. But in fact, it’s not the new fashion at all. Below let’s take a look at the long journey of AI’s development together.

2017 It is not uncommon to see people get citizenship. But Sophia, a robot designed by Hanson robotics, a Hong Kong-based AI robot company, was also given citizenship by the kingdom of Saudi Arabia. This made robots for the first time to share every equal right with human beings.

2016 Dogs are our best friends, but what about having a robot as a pet? Roobo, a Chinese AI startup developed a “pet robot ” name Domgy. It had “smart-home” features that gave its owners weather forecasts, changed television channel and even guarded the home like a dog. Thanks to advanced technology, perhaps robots will one day become our close friends.

1997 As the creation of human beings, AI is always thought as inferior to its creator. But Deep Blue, a computer chess-playing program developed by US computer IBM shocked the whole world. It beat a world chess champion Garry Kasparov in the international match. That marked a new step of AI technology.

2004 Humans are special for their imagination and creativity. However, Microsoft’s XiaoIce broke this law. Just like us, “she” could write her own poetry and put them together as The Sunlight that Lost the Glass Window, a book of poems.

1979 Self-driving cars have been around for a lot longer than you might think. In 1979, a self-driven car called The Stanford Cart crossed a chair-filled room without human help in about five hours. It was one of the earliest examples of an autonomous vehicle.

1966 Shakey was the first general-purpose mobile robot to be able to reason about its own actions. “She” could analyze commands and break them down into basic chunks on “her” own. The US Life Magazine calls Shakey the “first electronic person” of AI.

1951 Perhaps you’ve never thought about whether machines can think, but the idea obsessed(使着迷) UK AI computer scientist Alan Turing. Turing adapted the imitation game to make the Turing test. Although the test failed, it inspired AI researchers and began a new age in the history of AI.

1How many AI products are introduced in the passage?

A. 4B. 5C. 6D. 7

2Which of the following statements is true?

A. The stanford crossed a chair-filled room in 1997.

B. Deep Blue can give its owners weather forecasts.

C. Shakey is called the “first electronic person” of AI.

D. Turing test succeeded and inspired AI researchers.

3Who wrote The Sunlight that lost the Glass Window?

A. SophiaB. RooboC. XiaoIceD. Deep Blue

4Why did the writer wirte the passage?

A. To introduce the long journey of AI’s development.

B. To tell us AI brings something new and advanced.

C. To encourage us to work hard to beat AI robots.

D. To show us what the AI robots can do nowadays.

5Where can we probably read the passage?

A. In a storybook.B. In a notice.C. In a magazine.D. On a blog.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网