题目内容

【题目】A: Do you have any questions about baby pandas?

B: Yes. Do they only 1 about 0.1 to 0.2 kilos when they're born?

A: That’s right. And 2adult panda is many times more than a baby.

B: What about the 3 of a baby panda?

A: At birth, it's only around 15cm long.

B: Is a baby panda also black and white?

A· No, you would never guess. It is pink and it 4 see. It also doesn’t have any teeth.

B: How long can pandas live?

A: They can live 5to 20 to 30 years.

【答案】

1weigh

2an

3size/length

4can't /cannot

5up

【解析】

本文是一段对话讨论小熊猫刚出生时的体重,长度和颜色。

1

句意:它们出生时只有0.10.2公斤重吗?

根据“about 0.1 to 0.2 kilos when they're born.”可知,此处介绍熊猫刚出生时的重量,主语they是复数,因此谓语用复数形式,故填weigh

2

句意:而一只成年熊猫的体重是幼崽的好几倍。

修饰单数名词panda用不定冠词,adult是元音音素开头,故填an

3

句意:熊猫宝宝的大小/长度怎么样?

根据“At birth, it's only around 15cm long.”可知,此处询问熊猫刚出生时的大小或长度,故填size/length

4

句意:它是粉红色的,它看不见。

根据语境可知此处指的是熊猫刚出生时,看不见东西,故填can't /cannot

5

句意:它们可以活2030年。

up to“多达,故填up

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Should we help strangers? When asked this question, some answered, "Sorry, I don't know." Others said, "It all depends on the situation." Still others replied, "No, I'm not willing to do so." How does it happen that so many people refused to help strangers? This is because nowadays there are a lot of problems in the society, such as cheating, robbing (抢劫), blackmailing (敲诈) and so on. As a result, many people are afraid to trust strangers any longer and stay away from them. I think this is why my parents always warn me never talk to strangers.

However, refusing to offer help to strangers will do harm (危害) to both our society and ourselves. Actually, not all the strangers are bad people, We should ask our own conscience (良心) and try to give them a hand when they are badly in need of help. Just as an old saying goes, "A near neighbor is better than a distant relative." In fact, helping each other is an ideal way to build up a good relationship with others, which is good for ourselves.

In a word, we should be warmhearted and try our best to identify (识别) the good and the bad. Only in this way can we help those who are really in need of help to build up a harmonious (和谐的)society.

1According to the passagewhich is not the answer to the question "Should we help strangers"?

A."It all depends on the situation."B."Certainly. I'd love to."

C."No, I'm not willing to do so."D."Sorry, I don't know."

2Many people refuse to help strangers because there are lots of ________ in the society?

A.cheatingB.blackmailingC.robbingD.A, B and C

3Refusing to offer help to strangers will be bad for ________.

A.our society and ourselvesB.our friendsC.a neighborD.a distant relative

4What does you mother probably say to you about strangers? ________.

A.Study hard at schoolB.Trust strangers and help them

C.Don't speak to strangersD.Don't fight with your classmates

5The passage tells us that ________.

A.we should refuse to help strangersB.we should help those who are really in need of help

C.it's better to stay away from strangersD.all the strangers are bad people

【题目】 On March 30, Yoshiro Mori, the head of the Tokyo 2020 Olympics Organizing Committee (委员会), said that the Summer Olympic Games in Japan would be held on July 24th according to the plan. However, it is changed to open on July 23rd next year due to COVID-19.

Its mascot (吉祥物) called Miraitowa is a blue robot full of sense of future. The delay(推迟) of the 32nd Olympic Games in Tokyo, the first city in Asia to hold the Games, will cost "several hundred million dollars," said Thomas Bach, president of the International Olympic Committee.

One main loss (损失) caused by the delay is tourism (旅游业), which is an in part for Japan. There are 7,800,000 tickets for the Olympics, many of which have all ready been sold. But because of the delay, many tourists may decide to cancel their trips.

1阅读短文 根据英文释义及首字母提示拼写单词。

c_______________ to make sth happen, lead to

2阅读短文 根据英文释义及首字母提示拼写单词。

t_______________ a person traveling for pleasure

3阅读短文完成同义句转换,每空一词。

However, it is changed to open on July 23rd next year due to COVID-19.

However, it is changed to open on July 23rd next year _________ ________ COVID-19.

4根据短文 内容回答问题。Is Tokyo the first Asian city to hold the Games?

______________________________________________________________________

5根据短文 内容回答问题。What color is its mascot?

________________________________________________________________________

6根据短文 内容回答问题。How many million tickets are there for the Summer Olympic Games in Japan?

________________________________________________________________________

【题目】 The computer has become an important part of people's lives. It has its own special words. One example is the word "mouse". A computer mouse is not a small gray animal. It is a small thing that you move around on a table in front of a computer. It was called a mouse because it looked like a real mouse with a tail at one end.

Using a computer takes some training. People who are experts are sometimes called hackers. A hacker is usually a person who writes computer programs in a special computer language. But the word "hacker" is also used to describe a person who tries to steal information from a computer.

Another well-known computer word is Google. It is the name of a popular search engine (搜索引擎). People use the search engine to find information about everything on Internet.

If you google someone, you may find that person's name on a blog. A blog is a personal diary online. It might contain stories, pictures or songs on it. Some people add information to their blogs every day.

Fill in the blanks according to the passage. Only one word for each blank.

The passage is 1 computer words. The computer has become an important part of people's lives. The word "mouse" got its name because of its 2 . Using a computer takes some training. People who are experts are sometimes called 3 . Google is the name of a popular search engine 4 people use to find information about everything on the Internet. The last word is about a blog. The passage talks about 5 computer words.

【题目】 One cool April 22 morning, people started the day as usual. Yet it was not a normal day. What’s so special about April 22? The answer is because it is Earth Day. People all over the world celebrate this important day. The idea of having a special day to celebrate Earth began in the 1960s. Life was very different then.1 Most people had no idea how dirty our air and water were.

On April 22, 1970, twenty million Americans joined the first Earth Day activities. This showed that people really want to do something for the environment. Since then laws have been passed to protect the air, water, land, and animals. The vehicles (汽车) such as cars and buses you ride in must pass tests to make sure they don't cause too much pollution. Thanks to it, cars today give out about half as many bad chemicals as they did in the past.

2It's a good thing because they have got a lot of help. The Cuyahoga River in Ohio was so polluted that rubbish and oil on the river even caught fire! Today, the river is cleaner. It no longer burns.3

Now the celebration has spread to other countries. More than 175 countries take part each year. Every April 22, millions of people get together to clean and protect the Earth. 4 Our job is to put this knowledge to work. You can help keep our planet healthy, too!

A.They also celebrate how far we have come.

B.It's healthy enough for birds, fish, and other animals.

C.As a result, the air we breathe is cleaner than it once was.

D.Few people talked or even thought about the environment.

E.Rivers and lakes are also cleaner today than they were before.

F.Many animals near and in the river come back again after that.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网