题目内容

【题目】 Should we help strangers? When asked this question, some answered, "Sorry, I don't know." Others said, "It all depends on the situation." Still others replied, "No, I'm not willing to do so." How does it happen that so many people refused to help strangers? This is because nowadays there are a lot of problems in the society, such as cheating, robbing (抢劫), blackmailing (敲诈) and so on. As a result, many people are afraid to trust strangers any longer and stay away from them. I think this is why my parents always warn me never talk to strangers.

However, refusing to offer help to strangers will do harm (危害) to both our society and ourselves. Actually, not all the strangers are bad people, We should ask our own conscience (良心) and try to give them a hand when they are badly in need of help. Just as an old saying goes, "A near neighbor is better than a distant relative." In fact, helping each other is an ideal way to build up a good relationship with others, which is good for ourselves.

In a word, we should be warmhearted and try our best to identify (识别) the good and the bad. Only in this way can we help those who are really in need of help to build up a harmonious (和谐的)society.

1According to the passagewhich is not the answer to the question "Should we help strangers"?

A."It all depends on the situation."B."Certainly. I'd love to."

C."No, I'm not willing to do so."D."Sorry, I don't know."

2Many people refuse to help strangers because there are lots of ________ in the society?

A.cheatingB.blackmailingC.robbingD.A, B and C

3Refusing to offer help to strangers will be bad for ________.

A.our society and ourselvesB.our friendsC.a neighborD.a distant relative

4What does you mother probably say to you about strangers? ________.

A.Study hard at schoolB.Trust strangers and help them

C.Don't speak to strangersD.Don't fight with your classmates

5The passage tells us that ________.

A.we should refuse to help strangersB.we should help those who are really in need of help

C.it's better to stay away from strangersD.all the strangers are bad people

【答案】

1B

2D

3A

4C

5B

【解析】

本文谈论我们是否应该帮助陌生人。拒绝帮助陌生人对我们的社会和我们自己都是有害的。我们应该热心,尽力辨别好与坏。只有这样,我们才能帮助那些真正需要帮助的人、建立一个和谐的社会。

1细节题。根据第1段第1-4Should we help strangers? When asked this question, some answered, "Sorry, I don't know." Others said, "It all depends on the situation." Still others replied, "No, I'm not willing to do so."(我们应该帮助陌生人吗?当被问到这个问题时,一些人回答说:“对不起,我不知道。”另一些人说,“这要看情况而定。”还有一些人回答说:“不,我不愿意这样做。”)可知“Certainly. I'd love to(当然。我很乐意。)”不是“Should we help strangers?”的回答;故选B

2细节题。根据第1段第5/6How does it happen that so many people refused to help strangers? This is because nowadays there are a lot of problems in the society, such as cheating, robbing (抢劫), blackmailing (敲诈) and so on.(怎么会有这么多人拒绝帮助陌生人?这是因为当今社会存在着许多问题,如欺骗、抢劫、敲诈等。)可知很多人拒绝帮助陌生人,因为社会上有很多欺骗、勒索和、抢劫等,故选D

3细节题。根据第2段第1However, refusing to offer help to strangers will do harm (危害) to both our society and ourselves(但是,拒绝帮助陌生人对我们的社会和我们自己都是有害的)可知拒绝帮助陌生人将对我们的社会和我们自己有害。故选A

4细节题。根据第1段最后一句I think this is why my parents always warn me never talk to strangers.(我想这就是为什么我父母总是警告我不要和陌生人说话。)可知关于陌生人,你妈妈可能会对你说不要和陌生人说话;故选C

5主旨题。根据第3段第2Only in this way can we help those who are really in need of help to build up a harmonious (和谐的)society.(只有这样,我们才能帮助那些真正需要帮助的人、建立一个和谐的社会。)可知这篇文章告诉我们,我们应该帮助那些真正需要帮助的人;故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网