题目内容
【题目】![]()
There is a park near my home. It's sunny today. My parents and I go to the park. Look! Some children are playing games. Some boys are playing football on the green grass. Li Hua and Lin Tao are sitting under a tall tree. They are talking and laughing. Some birds are singing in the tree. There is a small river in the park. Lucy is drawing pictures beside the river. We can see some boats on the river. Some children are sitting in the boats with their parents. A bridge(桥) is over the river. Two women are taking pictures on the bridge. People feel happy in the park.
【1】Li Hua is talking with .
A. some boysB. LucyC. Lin TaoD. two women
【2】What is Lucy doing?
A. She is flying a kite.B. She is playing games.C. She is singing.D. She is drawing pictures.
【3】We can see in the boats.
A. Li Hua and Lin TaoB. some birdsC. two womenD. some children and their parents
【4】 is/are on the bridge.
A. Two womenB. Some childrenC. LucyD. Some boys
【5】Which of the following is NOT true?
A. The park is not far from my home.B. Li Hua and Lin Tao are singing under the tree.
C. There are some birds in the tree.D. Some boys are playing football in the park.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
文章介绍了周末在公园里人们的活动情况。有的在做游戏,有的在踢足球,一些小鸟在树上唱歌,公园里人们玩得很高兴。
【1】细节理解题。根据Li Hua and Lin Tao are sitting under a tall tree. They are talking and laughing.可知李华在和林涛说话;故选C。
【2】细节理解题。根据Lucy is drawing pictures beside the river.可知露西在画画;故选D。
【3】细节理解题。根据Some children are sitting in the boats with their parents.可知一些孩子和家长在船上;故选D。
【4】细节理解题。根据Two women are taking pictures on the bridge.可知两个女人在桥上;故选A。
【5】推理判断题。根据There is a park near my home.可知A对;根据Li Hua and Lin Tao are sitting under a tall tree. They are talking and laughing.可知在谈笑,不是在唱歌,所以B不对;根据Some birds are singing in the tree.可知C对;根据Some boys are playing football on the green grass.可知D对;故选B。