题目内容
【题目】There was once a man called Mr. Flowers, and flowers were his only joy in life. He spent all his free time in one of his four glass-houses and grew flowers of every color, with long and difficult names, for competitions (比赛). He tried to grow a rose of a new color to win the silver cup (银杯) for the Rose of the Year.
Mr. Flowers’ glass-houses were very near to a middle school. Boys of around thirteen of age were often tempted (引诱) to throw a stone or two at one of Mr. Flowers’ glass-houses. So Mr. Flowers did his best to be in or near his glass-houses at the beginning and end of the school day.
But it was not always possible to be on watch at those times. Mr. Flowers had tried in many ways to protect his glass, but nothing that he had done had been useful. He had been to school to report to the headmaster; but this had not done any good. He had tried to drive away the boy that threw stones into his garden; but the boys could run faster than he could, and they laughed at him from far away. He had even picked up all the stones that he could find around his garden so that the boys would have nothing to throw; but they soon found others.
At last Mr. Flowers had a good idea. He put up a large notice (布告) made of good, strong wood some meters away from the glass-houses. On it he had written the words: DO NOT THROW STONES AT THIS NOTICE. After this, Mr. Flowers had no further trouble; the boys were much more tempted to throw stones at the notice than at the glass-houses.
【1】It was Mr. Flowers’ hope to ________.
A. build glass-houses in his free time
B. grow the Rose of the Year in a silver cup
C. win a silver cup for growing a rose of a new color
D. grow a rose with the longest name
【2】 Boys were often tempted to ________.
A. throw stones at Mr. Flowers’ glass-house
B. throw stones at Mr. Flowers from their school
C. be in or near by Mr. Flowers’ glass-houses
D. play with Mr. Flowers near his glass-houses
【3】 Mr. Flowers stayed in or near by his glass-houses _______.
A. at times when school-boys were walking near them
B. all the school day when there were no boys about
C. where he could not be seen by the boys passing
D. in his free time at the beginning and end of the school day
【4】Mr. Flowers had tried to ______ to protect his glass.
A. be on watch in his free time
B. ask the headmaster for help
C. pick up all the stones around his garden
D. do all the above
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】D
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了养花是Mr Flowers唯一的生活乐趣。他花费了所有的业余时间,培养各种颜色的花朵,他试图培育出一个新的颜色的玫瑰,赢得玫瑰年的银杯。但是附近中学的男孩经常朝玻璃房子上扔石头。最后他想了一个好办法,男孩子们就不再向他的玻璃房子扔石头。
【1】C细节理解题,根据文中语句“he tried to grow a rose of a new color to win the silver cup(银杯) for the Rose of the Year.”理解可知。他想通过培育一种新的玫瑰品种来赢取奖牌,故选C。
【2】A细节理解题,根据文中语句“Boys of around thirteen years of age were often tempted to throw a stone(石头) or two at one of Mr. Flowers’ glass-houses.”理解可知。小男孩经常用石头砸他的玻璃房子,故选A。
【3】D细节理解题,根据文中语句“So Mr. Flower did his best to be in or close by his glass-houses at the beginning and end of the school day.”理解可知。当孩子们上下学的时候,他就必须站在那里看着,故选D。
【4】D细节理解题,根据文中语句“He had been to report to the headmaster, but this bad not done any good. He had tried to drive away the boys when they threw stones. He had even picked up all the stones around his garden,”理解可知。Mr. Flowers做了很多事情来保护他的玻璃房子,故选D。
【题目】阅读理解
The 30th Olympic Games was held from July 27th to August 12th in 2012 in London, United Kingdom. London has hosted the modern Olympic Games three times in the history of Olympic Games. |
The Beijing-Shanghai High Speed Railway was put into operation at the end of June, 2011. The journey takes about five hours. The train can reach speeds of up to 380 kilometers an hour. The passenger volume (容量) is expected to reach 160 million a year, marking(标志) a great step in China's Railway development. |
The 2014 FIFA World Cup will be the 20th FIFA World Cup, an international association football tournament that will take place in Brazil from June 12th to July 13th in 2014. This will be the second time the country has hosted the competition, the first being the 1950 FIFA World Cup. Brazil will become the fifth country to have hosted the FIFA World Cup twice, after Mexico, Italy, France and Germany. It will be the first World Cup to be held in South America since the 1978 FIFA World Cup in Argentina. |
(1)The 30th Olympic Games was held in _______.
A.Paris
B.London
C.Beijing
D.Tokyo
(2)How many times did London host the modern Olympic Games?
A.1.
B.2.
C.3.
D.4.
(3)The Beijing-Shanghai High Speed Railway was put into operation at the end of _______, 2011.
A.June
B.July
C.August
D.September
(4)The 2014 FIFA World Cup will be held in _______.
A.Brazil
B.Mexico
C.Italy
D.France
(5)The country hosted the competition for the first time in _______.
A.2014
B.2011
C.1978
D.1950