题目内容
【题目】根据短文理解, 从A、B、C三个选项中选择最佳答案填空。
Long ago, in a small village of Wakefield lived two farmers, Harry and Peter. Harry was very bard working, while Peter was 1. Every day Harry got up early and came home late, but Peter walked around for fun.
One summer there was no rain and the crops 2. Harry thought, "I must do something to save these crops, or they shall die." With this thought in mind, he went out to find a 3 so that he could dig a canal(沟渠) to his field. He walked on and on, feeling tired and thirsty. After a 4 search, he found a river full of blue water He was very happy. He started 5 a canal to his field. When it was noon, his wife sent their daughter to bring Harry home 6 lunch. But Harry did not go. He did not want to leave his work 7. He completed his work deep at night. He was very satisfied. He went home, had a good meal and 8 into sleep.
Peter did the same. But he was not at all determined(有决心的). He also started digging a 9 to his field but he didn't have his work finished. His field did not get 10 water and all his crops died.
Harry's field would be watered when needed. He had a good harvest because of his hard work.
(1)A.lazy B.careless C.silly
(2)A.died B.were dead C.were dying
(3)A.sea B.ocean C.river
(4)A.slow B.quick C.long
(5)A.dig B.digs C.digging
(6)A.for B.to C.with
(7)A.unfinished B.not to finish C.not finish
(8)A.felt B.changed C.fell
(9)A.river B.road C.canal
(10)A.any B.enough C.little
【答案】(1)、A
(2)、C
(3)、C
(4)、C
(5)、C
(6)、A
(7)、A
(8)、C
(9)、C
(10)、B
【解析】本文讲述了两个农民,哈里勤劳而皮特懒惰。在一个大旱的夏天,哈里去找水挖沟渠,因为他的勤劳,最后获得了丰收。而皮特也挖沟渠,但因为懒惰,没有完成,最后他的农作物都死了。
(1)句意:哈里努力工作而同时皮特懒惰。lazy懒惰的;careless粗心的;silly傻的。根据Peter walked around for fun可知,本题选A。
(2)句意:一年夏天,没有下雨,庄家就要死了。died是已经死了,were dying表示快要死了,而were dead表示死了,根据句意选C。
(3)句意:在他脑子里有这个想法后,他就去找……以至于他可以挖个沟渠到他的田地里。sea海洋; ocean海洋;river河流,从下文的 he found a river full of blue water可知是河流,故选C。
(4)句意:在……调查之后,他发现了一条充满蓝色的水的河流。quick迅速地;long长的;slow慢的。根据He walked on and on, feeling tired and thirsty可知,本题选C。
(5)句意:他开始往田里挖沟渠。start to do/doing意为开始做某事,故选C。
(6)句意:当中午的时候,他的妻子让他的女儿喊他回家吃午饭。to到;for为了;with和。根据it was noon可知,喊他的原因是为了吃午饭,故选A。
(7)句意:他不想留下没完成的工作。work与finish的关系是被动,要用过去分词,故选A。
(8)句意:他回到家,吃了顿好的晚餐,然后酣然入睡。felt感觉;change改变;fell掉下。fall into a sleep意为睡了一觉,固定词组,故选C。
(9)句意:他也开始挖一条沟渠到他的田里,但是他没完成他的工作。前面有提到过沟渠canal,可知选C。
(10)句意:他的田里没有得到做够的水,他的农作物都死了。any任何;enough足够的;little几乎没有。根据all his crops died可知,故选B。