题目内容
【题目】用括号内所给的词或短语,将下列句子译成英语。
【1】她越学越想学。(the more..the more..)
__________________________________________________
【2】如果妈妈听到这个消息,她会很高兴的。(if...)
__________________________________________________
【3】水太脏,我们不能饮用。(too...to...)
__________________________________________________
【4】当我听到这个令人激动的消息时,我情不自禁地哭了。(can’t help)
__________________________________________________
【5】同学们都在盼着过一个愉快的假期。(look forward to)
__________________________________________________
【答案】
【1】The more she learns,the more she wants to learn.
【2】Mother will be happy if she hears the news.
【3】The water is too dirty for us to drink.
【4】I couldn’t help crying when I heard the exciting news.
【5】Students are looking forward to having a happy holiday/vacation.
【解析】
【1】the+比较级,the+比较级“越……就越……”,故填The more she learns,the more she wants to learn。
【2】if如果,引导条件状语从句,且根据句意可知,用主将从现原则,即从句用一把现在时,主句用一般将来时,故填Mother will be happy if she hears the news。
【3】too adj for sb to do对于某人来说,太……以至于不能……,故填The water is too dirty for us to drink。
【4】can’t help doing情不自禁做某事。when当……时候。hear听说,且根据句意可知,用一般过去时,can的过去时是could,hear的过去时是heard,故填I couldn’t help crying when I heard the exciting news。
【5】look forward to doing期望做某事,且根据空前are可知,用现在进行时,故填Students are looking forward to having a happy holiday/vacation。
【题目】 Nowadays, TV PK shows(选秀节目)are great hit in China and have become popular among many young people. Some of them even give up their studies to attend these shows in the hope of becoming famous overnight. Some people think these shows provide people with more chances to show their talents, while others believe that attending these shows does no good to the young people.
It is true that some young people like Li Yuchun have stood out from plenty of competitors in the PK shows, but that doesn't mean attending the PK shows is a good way to become successful for all the young people. The following reasons can support my opinion. Firstly,TV PK shows bring restlessness(不安定)and might make young people hunt after fame(追逐名利)at whatever cost. Secondly, TV PK shows might be bad for young people's values. They may think attending the PK shows can make it easier to become successful, so they may look down upon the way of achieving success by hard work: Finally, if the young people fail in these shows, they will feel down.
In a word, I think taking part in TV PK shows is not a good way for young people to make a success. I suggest that young people think twice before deciding to attend a PK show.
请根据短文内容,完成下列表格(词数不限)
About attending TV PK shows | |
Present situation | Some young people even give up studying to attend TV PK shows because they【1】. |
Different opinions | Some think TV PK shows offer【2】to people. Others believe that these shows are【3】. |
【4】 | It's not a good way to become successful. ●These shows bring restlessness and might make young people hunt after fame at whatever cost. ●These shows might be bad for young people's values. ●The young people will lose heart if they fail in these shows. |
Suggestion | The writer advises young people to【5】. |