题目内容

【题目】

Donna Reid had just finished her training as a children’s doctor. A famous research hospital in New York had offered her a job with good pay. And her boyfriend, Tony, had a clinic in their hometown and hoped she could work with him. At the same time, a small hospital, Backwoods Hospital, in a very poor area had also offered Donna a position. Now it was time for her to decide where to work.

Dad: Donna, that research hospital in New York has a good reputation for children’s medicine. Some of the best children’s doctors in the country work there and you can learn a lot from them.

Mom: Yes, I agree it’s a good hospital and the pay is good, too. But, that’s not the point.

Dad: Then what’s the point?

Mom: It’s in New York, too far away! Let me tell you what, dear Donna. Tony’s clinic is just several blocks away. You don’t need to travel far if you work there. Tony is a nice young man and I guess you’ll get married soon.

Dad: Ha! It’s hard enough to live with a husband or wife. Working with them, too? That’s a choice for trouble. Well, Donna, what do you think?

Donna: I’m thinking about accepting the offer from Backwoods Hospital.

Dad: But Donna, look at their offer! You’ll be on call six days a week, 24 hours a day. That’s really a hard job.

Mom: Oh, Donna, the pay is another problem.

Donna: It isn’t a dead-end job, Mom and Dad. But anyway, I didn’t ____________.

Dad: No? Then why did you become a doctor?

Donna: I want to help people. You know that. And Backwoods serves a very poor and needy population. Backwoods, here I come!

1How many choices did Donna have?

______________________________________________________________________.

2Where did Dad suggest Donna work?

_____________________________________________________________________.

3Why did Dad think Donna could learn a lot in the place he suggested?

_____________________________________________________________________.

4According to Mom, what was the advantage if Donna worked in Tony’s clinic?

Donna could____________________________________________________________.

5What did the parents worry about when Donna said she wanted to work in Backwoods?

_____________________________________________________________________.

6What could be filled in the blank to complete the sentence for Donna?

I didn’t ________________________________________________________________.

【答案】

1Three/3.

2In a famous research hospital in New York.

3Because some of the best children’s doctors in the country worked there.

4(Donna could) work near her home.

5They worried that the work was too hard and the pay was not good.

6I didn’t become a doctor for enjoying a comfortable life only.

(Any reasonable answer is acceptable.)

【解析】本篇文章难度适中,主要讲述Donna有三个工作选择以及她和她的父母关于去哪里工作的对话。

1细节理解题。根据A famous research hospital in New York had offered her a job with good pay. And her boyfriend, Tony, had a clinic in their hometown and hoped she could work with him. At the same time, a small hospital, Backwoods Hospital, in a very poor area had also offered Donna a position可知,她有三个选择:纽约的医院、男朋友的诊所以及贫困地区的医院。故填three/3.

2细节理解题。根据Donna, that research hospital in New York has a good reputation for children’s medicine可知,她的父亲让她在纽约的医院工作,故填In a famous research hospital in New York。

3细节理解题。根据Some of the best children’s doctors in the country work there and you can learn a lot from them可知,在这里可以学习到很多东西。故填Because some of the best children’s doctors in the country worked there。

4细节理解题。根据It’s in New York, too far away! Let me tell you what, dear Donna. Tony’s clinic is just several blocks away. You don’t need to travel far if you work there可知,在诊所工作离家近。故填(Donna could) work near her home。

5细节理解题。根据You’ll be on call six days a week, 24 hours a day. That’s really a hard job可知,这里工作苦而且工资还低。故填They worried that the work was too hard and the pay was not good

6推理判断题。言之有理即可。根据No? Then why did you become a doctor可知,Donna不想成为一名仅仅享受生活的医生,故填I didn’t become a doctor for enjoying a comfortable life only。

练习册系列答案
相关题目

【题目】请阅读下列五本图书简介, 将其与上面书橱中陈列的书籍相匹配。其中有一项为多余选项。

A.B.C.D.E.F.

16.The story is about a young man who wants to climb Mount Qomolangma.He meets a girl called Tashi.She begs him to find out why her 16-year-old friend Kami never came back from the mountain.The young man accepts the challenge.He is troubled a lot on his journey to the north face of the mountain.

17.This is a story about a nine-year-old girl Liesel who lost her parents in the World War.In her new life with a new family,she makes friends with Rudy Steiner.Together,Liesel and Rudy steal books—from Nazi camps,from the library and from the richer people in town.

18.The book is filled with records on life's simple pleasures.The author takes a friendly attitude to life,which comes from Chinese Taoism.“If you can spend a perfectly useless afternoon in a perfectly useless manner,you have learned how to live,” said Lin.

19.Randy Pausch,a computer science teacher,was asked to give a lecture.He knew it would probably be his last lecture,because he was dying of cancer at the time.But his lecture wasn't about dying.It was about overcoming difficulties and helping others to achieve their dreams.

20.Do you know how the earliest umbrella was made?What physics knowledge can we find in an umbrella?This book tells us all.It includes the introduction of Chinese folk culture and interesting physics.The book also has hand-drawn pictures of things that we used in the past.

1________

2________

3________

4________

5________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网