题目内容

【题目】 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。将所选答案涂到答题卡的相应位置上。(共5小题)

Life in 20 years will be very different from the life today. Between then and now many changes will happen.1

The population will grow fast.2 Most of them will live much longer than people live now.

3 There will be a chip(芯片)in their body. All the information about the person will be put into the chip. You needn't pay cash(支付现金)or use a bank card when you buy things. You can just stand in front of a special electric machine to finish your payment.

Intelligent(智能的)robots will be everywhere.4 The robots will be able to do almost everything for you, even drive a car or sweep the floor. Maybe we'll be much more relaxed then and have more free time.

There will be changes in our food, too. People will eat compressed foods(压缩食品)and they will offer more energy and nutrition(营养).5 It will keep you healthy and strong.

A. People will not take money with them when they go out.

B. People will eat more fruits in the future.

C. But what will the changes be?

D. You needn't eat too much.

E. There will be more people in the world.

F. There will be fewer people in twenty years

G. You will have fewer things to do.

【答案】

1C

2E

3A

4G

5D

【解析】

20年后的生活会跟今天非常不同,会发生很多改变。比如,人口会增加,而且人们会活得更长。现金支付方式也会改变,而且机器人会很普遍。人们的食物也会发生改变,人们不用再吃很多东西,而是很少的东西就能保证充足的能量和营养。

1上一句“Between then and now many changes will happen.”提出发生了很多改变,C选项“但是这些改变会是什么呢?”,起到承上启下的作用,引出下文具体的改变。故选C

2根据上一句“The population will grow fast.”可知本段主要介绍人口上的改变。E选项“世界上将会有更多的人”同样也是在介绍人口的增长。故选E

3根据下文中“You needn't pay cash(支付现金)or use a bank card when you buy things.”可知本段介绍金钱支付方面的改变。A选项“人们出去的时候不会携带现金”,以此句开头,引出下文的无现金支付。故选A

4根据下句“The robots will be able to do almost everything for you…”可知正是由于机器人几乎会做所有的事,人们能做的事就少了,G选项“你会有更少的事情做”符合语境。故选G

5根据上句“People will eat compressed foods(压缩食品)and they will offer more energy and nutrition(营养). 可知食物变成了压缩食品,会提供更高的能量和营养,因此人们不需要吃太多东西。D选项“你不需要吃太多”,符合语境。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One Sunday afternoon, my younger brother and I were left alone at home. I was doing my homework while my younger brother was watching TV. Suddenly, the doorbell rang. My brother thought it was our parents, so he opened the_______quickly.

A tall man stood outside and asked politely if our parents were at home.

Without thinking my brother said, “No.” When I wanted to close the door he suddenly_______the door very hard and came into our house. He took out a _______and ordered me to tie up my brother’s _______with a rope(绳索).I tied up his hands in a special way so my brother could untie(松开)himself_______. The man then tied my hands up and locked_______of us in the kitchen.

Soon, he went upstairs. I taught my brother to untie his rope with his hands. He then untied_______. I rushed to the telephone to call the police, but the line was cut off. The doors were all locked from outside. It was lucky that the man forgot_______the kitchen door. We got out of the house through the window and went to the nearest pay phone to call the police.

Soon the police came and the man was caught. By the time, my parents had come home. We told them the whole story. My parents were glad that we were not hurt. They told me that I should stop my brother from_______the door to the stranger. I learned a lesson on ________

1A.cupboardB.doorC.doorbellD.window

2A.pushedB.tooC.knockedD.closed

3A.candyB.knifeC.giftD.phone

4A.feetB.legsC.armsD.hands

5A.hardlyB.easilyC.suddenlyD.difficultly

6A.allB.eachC.neitherD.both

7A.meB.myselfC.himD.himself

8A.to passB.to openC.to closeD.to lock

9A.turning onB.sendingC.openingD.closing

10A.safeB.safelyC.safetyD.danger

【题目】 A young man lost his job and became poor. Finally, he had run out of money and had to spend the night in his car. After several days of sleeping in his car, he walked nervously into a restaurant and ordered a big breakfast. After finishing it, he told the owner that he had lost his wallet. The owner walked behind the young man’s seat and picked up 20 dollars on the floor.

“Sir, you must have dropped this,” the owner said.

The young man couldn't believe his luck! He quickly paid for the breakfast and left.

On the way out of town, he began thinking this,“Maybe nobody dropped the money at all. That’s because the owner knew I was in trouble and he helped me.” From then on, the young man promised himself that he would try to help others if he was able to one day.

Now the young man lives near Kansas City. Each year, he donates(捐款)thousands of dollars. He is known as the“Secret Santa”because at Christmas time each year, he gives money to homeless people on streets. Last year, he gave more than 50000 dollars away in Kansas City and New York City.

“I am very happy that I can help those people because they really need our help. I will continue giving my help to them. I once received help from others, too. So I understand the meaning when you help others.” he said.

1Where did the young man spend the night after he ran out of money?(根据短文内容回答问题)

__________________________________________________________________________________________

2Who picked up 20 dollars on the floor?(根据短文内容回答问题)

__________________________________________________________________________________________

3The young man couldn’t believe his luck!(就画线部分问题)

__________________________________________________________________________________________

4How much did the young man give away in Kansas City and New York City last year?(根据短文内容回答问题)

__________________________________________________________________________________________

5In the passage, the underlined word “this” refers to_________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网