题目内容

【题目】综合填空

My name is Tony. I am a1 C__ boy. I live in Harbin. It’s in the north east (东北) of China .Do you know the 2 w___ in winter here? It’s very 3 c___. We have a lot of snow every winter and we have 4l___ of fun. I like5p____ with snow. When I make a snowman , my father helps me to make its6 n_______ and mouth . She also takes a 7 b______ scarf for the snowman .We use a8 c________ as its nose. It looks very beautiful. I9 s_______ beside the snowman and my father takes some 10 p________ of me.

【答案】

小题1Chinese

小题2weather

小题3cold

小题4lots

小题5playing

小题6nose

小题7big

小题8carrot

小题9stand

小题10photos

【解析】

试题分析:本文叙述了Tony是一个中国男孩,住在哈尔滨,那里的天气冬天的时候很冷,作者在下雪的时候,经常去堆雪人,并且还和雪人在一起照相。

小题1Chinese句意:我是一名中国男孩。根据I live in Harbin.可知,是中国人,故答案为:Chinese。

小题2weather句意:你知道这里冬天的天气吗?根据We have a lot of snow every winter可知,这里指的是天气情况,故答案为:weather。

小题3cold句意:天很冷。根据We have a lot of snow every winter冬天下雪当然冷了,故答案为:cold。

小题4lots句意:我们玩的很开心。短语have lots of fun玩的开心,故答案为:lots。

小题5playing句意:我喜欢玩雪。短语like doing sth 喜欢做某事。故答案为:playing。

小题6nose句意:当我做雪人的时候,我爸爸帮我做了雪人的鼻子和嘴巴。根据mouth可知,前面指的是鼻子,故答案为:nose。

小题7big句意:她也为雪人做了一个大的头巾。空格后是名词,所以应该用形容词。故答案为:big。

小题8carrot句意:我们用胡萝卜当鼻子。根据as its nose可知,用萝卜当鼻子,故答案为:carrot。

小题9stand句意:我站在雪人旁边。根据my father takes some 70. p________ of me.可知,是站在雪人旁边,故答案为:stand。

小题10photos 句意:我的父亲给我照了一些照片。短语take photos拍照。故答案为:photos。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Being shy keeps many Chinese people from getting to know westerners. You may feel nervous about making language mistakes in front of a native English speaker.

But remember, westerners living in Asia know how it feels to try to communicate in a foreign language. They have made many mistakes when speaking Chinese!

So don’t worry about speaking imperfect English. The important thing is just to communicate. Start talking, and make some foreign friends!

Many westerners value(注重) their privacy(隐私). Don’t be surprised if your new friend doesn’t want to include you in everything he does. This may seem strange to Chinese who worry about that their friends will get lonely.

Chinese people often expect their good friends to give advice and take care of them in many ways. If you expect this kind of care from westerners, you may be disappointed. Why? Because most westerners value independence. They feel insulted(侮辱的) if others think they can’t take care of themselves. They will assume(假设) you feel the same way.

Of course, these tips(小提示) are just rules of thumb(经验之谈) and may not apply(适用) to all westerners. Each person you meet will have his or her own ideas about friendship. When you get confused(不明白), don’t be shy and worry to ask questions. Your new western friends may also have many questions about Chinese culture, and they may be hesitant(犹豫) to ask. So encourage them to ask questions, too.

Be honest and open to your friends. Respect each other’s differences. The friendships you make can be lifelong treasure both for you and your new friends.

1Why do many Chinese people feel worried to speak to the foreigners?

A. Being shy.

B. Making a lot of language mistakes.

C. Nothing to say.

D. Can’t speak a foreign language.

2What is the important thing to speak perfect English?

A. Starting talking.

B. Meeting foreigners.

C. Communicating.

D. Studying English.

3What do you think the foreigners may not be insulted with?

A. Giving advice.

B. Taking care of themselves.

C. Getting care from good friends.

D. Getting help.

4What does the underlined word “independence” mean?

A.独立自主 B.依靠 C.失落感 D.伤心

【题目】Once a boy often made trouble. His mother gave him many nails(钉子). She told him to hammer(锤,钉)one in the garden fence(栅栏) every time he lost his patience and fought with someone. The first day he hammered 27 nails. In the following weeks he learned how to control himself better and the number of nails hammered became smaller and smaller. He learned it was easier to control himself than to hammer nails.

The day finally came when he didn’t hammer any nails. He went to tell his mother about it. Then his mother told him to pull off a nail from the fence each time he didn’t lose his patience. After some days he told his mother that all the nails had been pulled off so she took him to the fence and said to him “You’ve behaved well but look at all the holes in the fence. The fence will never be again like it was before. When you fight with someone you leave wounds(伤口)in him like these. The trouble may be over but the wounds will always be there.”

So learn to control yourself before you hammer the nail in the fence. Try not to leave any holes in your past.

【1】 Losing control may bring you ________.

A. good luck B. trouble

C. nails D. a hammer

【2】 The boy used to _______.

A. be polite B. be impatient

C. be careless D. be friendly to others

【3】 Why did the mother give her son nails?

A. To put the garden fence right.

B. To put them away.

C. To help him understand something.

D. To make him lose patience.

【4】 In what condition (条件) could the boy pull off a nail?

A. He could control himself.

B. He fought with others.

C. He wanted to do so.

D. His mother asked him to do so.

【5】 The writer wants us to ______.

A. praise the clever mother

B. correct our mistakes

C. learn to control ourselves

D. know hammering nails is useful

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网