题目内容

【题目】Riding a bike is really exciting. You can go to places far from your house, you can go out to play with your friends. But before you go, learn some things about bikes. You need a bike just right for you. Riding a too big bike is not safe. Bikes can break down. You need to learn to look after your bike. You need to learn the rules of the road. You should wear bright colours over your clothes. So the drivers can see you easily. Bikes can be dangerous. You must wear a helmet(头盔) to protect your head. You need to keep yourself safe when you’re riding a bike. You need to be careful all the time.

1Riding a too big bike is safe.

2You need to learn to look after your bike.

3You shouldn’t wear bright colours over your clothes.

4When you ride a bike, you need to be careful all the time.

5You must wear a helmet to protect your hand.

【答案】

1B

2A

3B

4A

5B

【解析】这篇短文主要讲述了骑自行车是令人兴奋的事情,并讲述了骑自行车如何保持安全

1根据文中Riding a too big bike is not safe.可知,这个说法是错误的。故选B。

2根据文中You need to learn to look after your bike.可知,这个说法是正确的。故选A。

3根据文中You should wear bright colours over your clothes.可知这个说法是正确的。故选B。

4根据文中You need to keep yourself safe when you’re riding a bike. You need to be careful all the time.可知,这个说法是正确的。故选A。

5根据文中You must wear a helmet(头盔) to protect your head.可知,这个说法是错误的。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Sports Club

Activities:Ball games

About the club:

There is a large outdoor space and a comfortable club house. You can have parties and group meetings here. We have 3 outdoor tennis courts (场地),so people can play here all year round.

Special offers:

It is free for adults.

How to find us:

Tel:208-5204701

Outdoors Club

Activities:Any activity that you can do outside

About the club:

The club offers a lot of sports:hiking,climbing,rafting,and mountain biking. If you are a beginner,we are here to help you. And you will get enough experience and skills to be able to have a trip yourself.

Special offers:

No payment!The only thing you need to pay for is your traveling cost and food.

How to find us:

E-mail:muoc@edu.com

English Club

Activities:Everything for students to learn English,from lessons to games.

About the club:

The English club is for you to learn English online for free. There are many foreign teachers helping you. You only need to pay for the books and tapes.

Special offers:

All lessons are free!

How to find us:

Web:www.sunnyec.com

1You can’t ________ in Sports Club.

A. swim B. play tennis C. have a birthday party D. have a group meeting

2If you are a member of Outdoors Club,you can take part in ________.

A. skating B. running C. climbing D. playing tennis

3You can ________ to join English Club.

A. call at 208-5204701 B. send an e-mail to muoc@edu.com

C. visit www.sunnyec.com D. talk to the member of the club

4According to the passage,which of the following is NOT true?

A. It is free for adults in the Sports Club.

B. You can get enough experience and skills in the Outdoors Club.

C. Beginners can join the Outdoors Club.

D. Everything is free in English Club.

5What is the main idea of the passage?

A. How to join a club. B. Introductions (介绍)of several clubs.

C. Why we should join a club. D. What we can do in a club.

【题目】Mr. Ma, a famous mental (心理的) doctor from Beijing once said at an important meeting, “Now many young students can have many problems with their minds. Some students become worried because they have to study very hard. Others have trouble getting on well with people around them like their parents and classmates. Parents and teachers should care more about this problem.”

Then Mr. Ma gave some examples. One patient, a middle school student from Xi’an was doing badly in his lessons. He thought his teachers and friends often laughed at him, and he became so nervous and worried that one night he left his home without telling parents. Another student, a 14-year-old schoolgirl from Shanghai, was very afraid of exams. While she was reading the exam paper, she couldn’t think of anything to write.

A recent report from Jie fang Daily says about 18% of the young students in Shanghai have mental problems. They often feel worried and very unhappy. Unluckily, many of them won’t go and ask for help. Some think they will look stupid if they go to see a doctor. Others won’t talk about their own secrets (秘密).

At the end of the meeting, Mr. Ma offered some good ideas to young people:

Talk to your parents or teachers often.

Take part in group activities.

Try to get along well with the people around you.

Go to see a doctor if you often feel unhappy.

1What’s the matter with the students probably if they often become worried or have trouble getting on well with others?

A. They may have no parents. B. They may have no secrets.

C. They may have mental problems. D. They may have a headache.

2When did the 14-year-old schoolgirl become so nervous that she couldn’t think of anything to write?

A. When she went to see a doctor. B. When she studied very hard.

C. When she talked with her parents. D. When she had exams.

3Why won’t students with mental problems ask for help?

A. Because they don’t want to talk about their secrets with others.

B. Because their parents are too busy to look after them.

C. Because doctors can’t help them with the problems.

D. Because they have no time to go to see a doctor.

4How many good ideas did Mr. Ma offer to young people?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

5What’s the main idea of the passage?

A. Young students’ mental problems. B. Young students’ success.

C. Young students’ communication. D. Young students’ secrets.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网