题目内容
【题目】 Dolphins are not fish. They are mammals(哺乳动物). They live in groups and speak to each other in their own language. But they are quite different from almost all land animals. Their brain is as big as men’s and they live a long life---at least 20 or 30 years.
Like some animals, dolphins use sounds to help them find their way around. They also use these sounds to talk to each other and help them find food. They do not use their ears to receive sounds, but use the jaw —the lower part of the mouth.
It is strange that dolphins are friendly to men, and for thousands of years, there are many stories about dolphins and men. In the 19th century, in a dangerous part of the sea near New Zealand, there was a dolphin. The seamen liked him very much and gave him a very good name, Jack. From 1871 to 1903, Jack met all the ships and boats in the area and showed them the way. In 1903 a passenger on a boat with the name of The Penguin shot(拍照) a long time in the area. Jack guided the boat The Penguin until the passenger finished.
Today, some people still kill dolphins, but many countries in the world now protect them. Dolphins are humans’ friends. Let’s all be nice to them.
【1】How do dolphins find their way?
A.They use their noses to smell the way.B.They use their ears to hear the the way.
C.They use their eyes to see the way.D.They use sounds to find the way.
【2】The underlined word “jaw” means _______ in Chinese.
A.下颚B.嘴巴C.嘴唇D.鼻子
【3】Who was Jack?
A.The writer.B.A dolphin.C.A seaman.D.The passenger.
【4】The dolphin guided the ships for about _______.
A.32 yearsB.9 yearsC.41 yearsD.23 years
【5】According to the passage, which of the following is NOT true?
A.Dolphins are not fish.B.Dolphins are kind and friendly to people.
C.Dolphins don’t live in groups.D.Dolphins can live a long life.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
本篇介绍海豚的生活习性,海豚是哺乳动物,有自己的声呐系统;海豚对人类很友好。
【1】细节理解题。根据第二段“dolphins use sounds to help them find their way around.”,可知“海豚用声音找路。”;故选D。
【2】词义猜测题。根据第二段“the lower part of the mouth.”,可知“jaw是嘴的下部” ,即“下颚”;故选A。
【3】细节理解题。根据第三段“there was a dolphin. The seamen liked him very much and gave him a very good name, Jack”,可知“Jack是一只海豚的名字”;故选 B。
【4】推理判断题。根据第三段“From 1871 to 1903, Jack met all the ships and boats in the area and showed them the way”,可知“从1871年到1903年,总共32年的时间”;故选A。
【5】推理判断题。根据第一段“Dolphins are not fish. They are mammals;”,可知“海豚不是鱼,是哺乳动物”,所以A表述正确;根据第三段“It is strange that dolphins are friendly to men”,可知“海豚对人类很友好”,所以B表述正确;根据第一段“They live in groups and speak to each other in their own language.”,可知“海豚是群居”,所以C表述错误;根据第一段“they live a long life---at least 20 or 30 years.”,可知“海豚很长寿”,所以D表述正确;故选C。
本篇阅读单选考查细节理解、推理判断和词义猜测能力。题2词义猜测题根据下文的文字表述就能推动词义;题5要根据文本的第一、三段的表层意思,排除表述正确的选项。
【题目】完成信息表。
An Interview with David | |
Topic | ( 1 ) education |
Reason | No ( 2 ) schools |
Subjects | Maths, English and ( 3 ) |
Methods | ●Use books or Internet |
Activities | ●Go to the sports club every weekend |
(1)Topic: education
A.radio
B.Internet
C.home
(2)Reason:No schools
A.Chinese-speaking
B.French-speaking
C.English-speaking
(3)Subjects:Maths, English and
A.history
B.art
C.geography
(4)Methods:●Use books or Internet;
●
A.taught by parents
B.discuss with friends
C.do experiments in the lab
(5)Activities:●Go to the sports club every weekend;
●Go to the dance club a month
A.once
B.twice
C.three times
【题目】书面表达。6月5日是世界环境保护日,东台教育局组织以“Being a volunteer of going green”为题的英语演讲比赛。假如韩梅参加比赛,请你以韩梅的名义写一篇演讲稿推荐自己,内容如下:
品 质 | 助人为乐,善良,有礼貌 |
爱 好 | 旅游,上网,阅读 |
事 迹 | 组织慈善义演,为WWF筹集资金 ,每年植树 |
感 悟 | 地球是我们唯一的家园 |
措 施 | ……(至少两点具体做法) |
要求:1. 要点完整,可适当发挥,使句子通顺、连贯。 2. 正确使用时态,语法正确,书写整洁。3. 90词左右,开头结尾已给出,不计人总词数。
Being a volunteer of going green
Hello, everyone. I'm Han Mei. I want to be a volunteer of going green. I'm glad to make a speech here.
If I can be a volunteer,
Thank you for listening!