题目内容

【题目】 Dolphins are not fish. They are mammals(哺乳动物). They live in groups and speak to each other in their own language. But they are quite different from almost all land animals. Their brain is as big as men’s and they live a long life---at least 20 or 30 years.

Like some animals, dolphins use sounds to help them find their way around. They also use these sounds to talk to each other and help them find food. They do not use their ears to receive sounds, but use the jaw —the lower part of the mouth.

It is strange that dolphins are friendly to men, and for thousands of years, there are many stories about dolphins and men. In the 19th century, in a dangerous part of the sea near New Zealand, there was a dolphin. The seamen liked him very much and gave him a very good name, Jack. From 1871 to 1903, Jack met all the ships and boats in the area and showed them the way. In 1903 a passenger on a boat with the name of The Penguin shot(拍照) a long time in the area. Jack guided the boat The Penguin until the passenger finished.

Today, some people still kill dolphins, but many countries in the world now protect them. Dolphins are humans’ friends. Let’s all be nice to them.

1How do dolphins find their way?

A.They use their noses to smell the way.B.They use their ears to hear the the way.

C.They use their eyes to see the way.D.They use sounds to find the way.

2The underlined word “jaw” means _______ in Chinese.

A.下颚B.嘴巴C.嘴唇D.鼻子

3Who was Jack?

A.The writer.B.A dolphin.C.A seaman.D.The passenger.

4The dolphin guided the ships for about _______.

A.32 yearsB.9 yearsC.41 yearsD.23 years

5According to the passage, which of the following is NOT true?

A.Dolphins are not fish.B.Dolphins are kind and friendly to people.

C.Dolphins don’t live in groups.D.Dolphins can live a long life.

【答案】

1D

2A

3B

4A

5C

【解析】

本篇介绍海豚的生活习性,海豚是哺乳动物,有自己的声呐系统;海豚对人类很友好。

1细节理解题。根据第二段dolphins use sounds to help them find their way around.,可知海豚用声音找路。;故选D

2词义猜测题。根据第二段the lower part of the mouth.,可知“jaw是嘴的下部,即“下颚;故选A

3细节理解题。根据第三段there was a dolphin. The seamen liked him very much and gave him a very good name, Jack,可知Jack是一只海豚的名字;故选 B

4推理判断题。根据第三段From 1871 to 1903, Jack met all the ships and boats in the area and showed them the way,可知1871年到1903年,总共32年的时间;故选A

5推理判断题。根据第一段Dolphins are not fish. They are mammals,可知海豚不是鱼,是哺乳动物,所以A表述正确;根据第三段It is strange that dolphins are friendly to men,可知海豚对人类很友好,所以B表述正确;根据第一段They live in groups and speak to each other in their own language.,可知海豚是群居,所以C表述错误;根据第一段they live a long life---at least 20 or 30 years.,可知海豚很长寿,所以D表述正确;故选C

本篇阅读单选考查细节理解、推理判断和词义猜测能力。题2词义猜测题根据下文的文字表述就能推动词义;题5要根据文本的第一、三段的表层意思,排除表述正确的选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。
The Internet is full of false information. It is important for us all to avoid being fooled by such information. Here are three examples of Internet hoaxes.
On his website, a man by the name of Tony has asked for money to save the life of a pretty little rabbit named Toby that he saved from under his house. A cat must have attacked the rabbit, the man said, so he took it in. he gave Toby loving care and nursed him back to health. There is a very cruel point, however. If the man doesn't receive enough money, he will eat poor little Toby. (Don't worry, though. Remember, it's just a hoax!)
While the streets of New Orleans, the USA, were still flooded after a terrible hurricane (飓风), a frightening e-mail was sent around the Internet. It included a photograph of a large crocodile(鳄鱼) over five meters long. According to the message, it had been swimming around the flooded city eating people. It was later discovered that the photographs of the crocodile were of one that was caught in the Congo (刚果) years before.
The following e-mail hoax takes in many people. It says that a large British company will pay you to send their e-mail to as many people as possible. For every person that you send the e-mail to, it promises you will receive $5.00; for every person that you send it to that sends it to someone else, you'll get $3.00; and for every third person that receives it, you will be paid $1.00. To make it even more believable, the sender says that at first he thought it was a hoax, but the company soon sent him $800.00.
(1)The underlined word “hoaxes” means .
A.Games
B.websites
C.lies
D.stories
(2)The crocodile in the photograph actually lived in________ .
A.New Orleans
B.the USA
C.Britain
D.the Congo
(3)Some people believe that they can_________ if they send e-mail.
A.become famous
B.find friends
C.make money
D.keep promises
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The city of New Orleans was flooded because of the terrible hurricane.
B.If the man doesn't receive enough money, he will eat poor little Toby.
C.The crocodile swam around the flooded city and ate several people.
D.Someone received $800.00 from the company because of the e-mail.
(5)The main idea of the passage is to _________.
A.teach how to create a professional website with attractive stories
B.show that anyone can create good Internet hoaxes with some facts
C.explain that, even though they seem false, Internet hoaxes might be true
D.tell people to be careful of Internet hoaxes by giving some examples

【题目】完形填空
Have you ever offered a helping hand to those who are in trouble
One day, two 1 were walking along the road to school when they saw an old woman carrying a large basket of pears. They thought the woman looked very 2. They went up to her and said,“Are you going to town? If you are, we will help carry your basket.”
“Thank you,” 3 the woman, “you are very kind. You see I'm weak and ill.” Then she told them that she was now going to market to 4 the pears which grew on the only tree in her little garden.
“We are all going to the 5.” said the boys. “Let us have the basket.” And they took hold of it, one each side. They walked 6 with the heavy basket, but happily.
The other day, I saw a little girl stop and 7 a piece of orange peel (皮), which she threw into the dustbin (垃圾桶), “I wish 8 would throw that on the sidewalk,” said she. “Someone may step on it and fall.”
Perhaps some may say that these are not 9 things. That is right. But such a little thing shows that you have a thoughtful mind and a feeling heart. We must not wait for the 10 to do great things. We must begin with little things of love.
(1)A.boys B.girls C.men D.women
(2)A.bored B.tired C.pleased D.surprised
(3)A.asked B.told C.replied D.spoke
(4)A.bring B.buy C.take D.sell
(5)A.town B.market C.garden D.school
(6)A.weakly B.quickly C.slowly D.quietly
(7)A.take out B.cut off C.put down D.pick up
(8)A.nobody B.everybody C.somebody D.anybody
(9)A.little B.good C.great D.bad
(10)A.pay B.time C.advice D.love

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网