题目内容
【题目】阅读理解。
The Internet is full of false information. It is important for us all to avoid being fooled by such information. Here are three examples of Internet hoaxes.
On his website, a man by the name of Tony has asked for money to save the life of a pretty little rabbit named Toby that he saved from under his house. A cat must have attacked the rabbit, the man said, so he took it in. he gave Toby loving care and nursed him back to health. There is a very cruel point, however. If the man doesn't receive enough money, he will eat poor little Toby. (Don't worry, though. Remember, it's just a hoax!)
While the streets of New Orleans, the USA, were still flooded after a terrible hurricane (飓风), a frightening e-mail was sent around the Internet. It included a photograph of a large crocodile(鳄鱼) over five meters long. According to the message, it had been swimming around the flooded city eating people. It was later discovered that the photographs of the crocodile were of one that was caught in the Congo (刚果) years before.
The following e-mail hoax takes in many people. It says that a large British company will pay you to send their e-mail to as many people as possible. For every person that you send the e-mail to, it promises you will receive $5.00; for every person that you send it to that sends it to someone else, you'll get $3.00; and for every third person that receives it, you will be paid $1.00. To make it even more believable, the sender says that at first he thought it was a hoax, but the company soon sent him $800.00.
(1)The underlined word “hoaxes” means .
A.Games
B.websites
C.lies
D.stories
(2)The crocodile in the photograph actually lived in________ .
A.New Orleans
B.the USA
C.Britain
D.the Congo
(3)Some people believe that they can_________ if they send e-mail.
A.become famous
B.find friends
C.make money
D.keep promises
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The city of New Orleans was flooded because of the terrible hurricane.
B.If the man doesn't receive enough money, he will eat poor little Toby.
C.The crocodile swam around the flooded city and ate several people.
D.Someone received $800.00 from the company because of the e-mail.
(5)The main idea of the passage is to _________.
A.teach how to create a professional website with attractive stories
B.show that anyone can create good Internet hoaxes with some facts
C.explain that, even though they seem false, Internet hoaxes might be true
D.tell people to be careful of Internet hoaxes by giving some examples
【答案】
(1)C
(2)D
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】本文介绍了的是作者通过例子告诉人们,我们要谨防被网络信息愚弄。
(1)词义猜测题。根据上文句意“我们要谨防被网络信息愚弄”可知,此词的含义与谎言、诈骗有关,C 选项符合句意。
(2)推理判断题。推理依据出自第三段第4、5 行,照片被发现是多年前来自刚果的鳄鱼照片,故鳄鱼实际上是来自刚果。故选D。
(3)细节理解题。根据It says that a large British company will pay you to send their e-mail to as many people as possible.可知一些人们通过发送电子邮件可以挣钱。故选C。
(4)细节理解题。根据While the streets of New Orleans, the USA, were still flooded after a terrible hurricane (飓风), a frightening e-mail was sent around the Internet.可知,故选A。
(5)概括性题目,文章的主要意思是通过例子告诉人们,我们要谨防被网络信息愚弄。故选D。
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空。每词限用一次。
arrive, glove, probably, small, beside |
(1)The more I use the eraser, the it gets.
(2)Hurry up, Tom. Grandma in half an hour.
(3)The boy felt really excited to sit his favourite writer.
(4)Anna secretly put a pair of blue under the Christmas tree.
(5)You've heard Li Yundi will have a concert in Wenzhou, but it's not true.
【题目】These days, many students like playing 3D games. Do you know what 3D games are like? In most 3D games, game players need to control (控制) a character. The character can be a robot or a soldier (士兵). Game players usually use the mouse to make the character move around in his own world. Game players can find things such as food and weapons (武器) to help them go on with the game. The character can go straight, sit down, turn left, turn right or pick up things in the game.
Some 3D games have many levels (等级). The character needs to finish different goals for each level.Game players can play against their computers, and sometimes they can play with other players on-line. It's great fun to play 3D games. But playing 3D games for long is not good for our study.
(1)In most 3D games, game players need to _________.
A.control a character
B.find a robot
C.act as a soldier
D.control the computer
(2)How do game players make the character move around?
A.
By using the keyboard |
B.By using the mouse
C.By telling the directions
D.By moving the computer.
(3)In the game, the character can _________.
A.go straight and sit down
B.turn left and turn right
C.Pick up things
D.A, B and C
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Some 3D games have many levels.
B.The character needs to finish different goals for each level.
C.Game players can only play against their computers.
D.Game players can go on-line and play with other players together.
(5)What is the writer's opinion (观点)?
A.He doesn't think it's very interesting to play 3D games.
B.
He thinks playing 3D games is really boring. |
C.He thinks all the students should learn to play 3D games.
D.He thinks playing 3D games for long is not good for our study.