题目内容
【题目】阅读表达。阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。
A recent report by the American Heart Association — a big organization that encourages adults and kids to stay healthy —found that today’s kids are 15 percent less healthy than kids from years ago. What does that mean? Let’s say you’re a 12-year-old girl. You’re not a sports superstar, but you’re pretty good — kind of average (平均的). Let’s say your mom was the same kind of kid when she was your age. Now imagine we could set up a mile race between you and your mom from 30 years ago. Wouldn’t that be cool? What wouldn’t be so cool is that the study shows your mom would probably beat you in the race by 90 seconds (秒). That’s a lot. It was the same for boys. An average boy from 30 years ago would beat an average boy today.
The scientists who did the study think there are some reasons for the big fall in fitness. First, too many of today’s kids are overweight (超重的). That makes it harder for them to run fast. Second, kids today don’t get enough exercise. Doctors say kids should get at least 60 minutes of exercise a day. That’s why it is important for schools to have P.E. classes.
So what should kids do? If you don’t want your mom and dad to think they are faster than you, don’t spend a lot of time playing video games, watching TV or movies. Instead, do things that will get you up and to move.
根据材料内容简要回答下列问题。
【1】What did the report find?
【2】Would an average boy from 30 years ago beat an average boy today?
【3】How many reasons does the writer give to explain the big fall in fitness?
【4】How much exercise do kids need a day according to the passage?
【5】What is the last paragraph mainly about?
【答案】
【1】The report found that today’s kids are 15 percent less healthy than kids from years ago
【2】Yes
【3】2/Two
【4】At least 60 minutes of exercise a day
【5】It’s mainly about what kids should do.
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了如何使青少年们保持健康,父母们应该鼓励孩子们做更多的锻炼。
【1】回答问题。A recent report by the American Heart Association — a big organization that encourages adults and kids to stay healthy —found that today’s kids are 15 percent less healthy than kids from years ago可知。故答案填The report found that today’s kids are 15 percent less healthy than kids from years ago。
【2】回答问题。 根据文中It was the same for boys. An average boy from 30 years ago would beat an average boy today.可知答案是肯定的回答。故答案是Yes。
【3】回答问题。根据问题秋季健身的理由有多少?通读整篇短文可知有2种。故答案填2/Two。
【4】回答问题。根据文中Doctors say kids should get at least 60 minutes of exercise a day.可知至少一天60分钟。故答案填At least 60 minutes of exercise a day。
【5】回答问题。通读整篇短文可知这篇短文主要讲述了孩子们应该做什么?故答案填It’s mainly about what kids should do。
【题目】书面表达
学校将在下周举行英文演讲比赛,Jack的话题是“对我影响最深的人”,请根据以下材料,帮他组织一篇英文演讲稿,介绍一下三位对他影响最深的人。
Persons | Jobs | Details |
My father | A cook | 1. 40多岁, 中等身材; 2. 充满爱心(具体表现); 3. 令我惊讶的是, 他已经决定去世后捐赠遗体供医学研究. |
Tan Dun | A composer | 1. 1958年出生在湖南省中部地区, 从小对音乐很感兴趣; 2. 把中西方音乐融合在一起; 3. ….. (发挥一点) |
Jackie Chan | A film star | 1. 成龙, 已参演了近100部影片, 获得了许多奖项; 2. 多年从事慈善工作(具体表现); 3. 被公认为是一位超级明星, 受到人们高度赞扬. |
The persons who have influenced me most
I am happy to give a speech here. My topic is “the persons who have influenced me most”. They are my father, Tan Dun and Jackie Chan.
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
They are all my heroes. From now on, I will learn from them.
【题目】用方框内所给动词的适当形式填空。
learn shout stay study |
(1)Paul was very tired because he up late to watch the soccer game.
(2)Jack for the math test yesterday evening.
(3)It's important a second language.
(4)Don't at the boy. He is right.