题目内容
【题目】
You are not going to believe this! A Japanese sweets maker made a rocket using candy as fuel (燃料), and it went up in the air on March 7. With 20 soft candies, Candy Rocket went 248 meters high. |
|
A big paper boat is floating on the water! It is 3.6 meters long and weighs 100kg. Morwenna Wilson, a British man, made it and put it on a lake in South London. This paper boat can even carry an adult. |
|
It must be amazing for skiers to try this. It is a bedroom in a cable car above the snowy mountains of Courchevel, France. It is 2,700 meters high. It has basic living things and can hold 4 people. You can enjoy beautiful night views in the air and arrive at the top the next day. |
|
Pandas are traveling around the world! In the capital city of Malaysia, Kuala Lumpur, 1,600 pandas got together at the square. They will go to 15 famous places in Malaysia. French artist Paulo Grangeon made these pandas with paper. He started his project Pandas on Tour in 2008 and traveled to more than 20 countries. It is to tell people to protect pandas. |
|
【1】If you are interested in staying in a paper boat on a lake, you should go to _______.
A. Japan B. England C. France D. Malaysia
【2】How many people can stay in the bedroom in a cable car?
A. 4. B. 15. C. 20. D. 248
【3】Why did Paulo Grangeon made 1,600 pandas with paper?
A. To travel around the world.
B. To enjoy beautiful night views.
C. To become famous in the world.
D. To remind people to protect pandas.
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. A Japanese scientist made the candy rocket and it went up in the air on March 7.
B. Several adults can stay in the paper boat on a lake in South London.
C. Skiers can stay in the bedroom in a cable car for a night.
D. Paulo Grangeon is good at making paper pandas as well as paper boat.
【5】Where can you probably read this passage?
A. In a newspaper. B. In a novel.
C. In a dictionary. D. In a history book
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
试题分析:短文大意:该文介绍了一些旅游景点。
【1】B细节理解题。根据表格第二行中A big paper boat is floating on the water! It is 3.6 meters long and weighs 100kg. Morwenna Wilson, a British man, made it and put it on a lake in South London.可知如果你对大纸船感兴趣,应该去英国,所以选B。
【2】A细节理解题。根据表格第三行中It is a bedroom in a cable car above the snowy mountains of Courchevel, France. It is 2,700 meters high. It has basic living things and can hold 4 people.可知带卧室的缆车可容纳四个人,所以选A。
【3】D细节理解题。根据表格第四行中It is to tell people to protect pandas.可知告诉人们保护大熊猫。所以选D。
【4】C细节理解题。根据表格第三行中的描述可知滑雪者可以在夜里呆在缆车上的卧室里,所以选C。
【5】A细节理解题。根据该文介绍了一些旅游景点可知他最有可能出现在报纸上,所以选A。
【题目】 As we know,Meizhou Island is a famous place of interest in Putian.My pen pal,Sam,from Australia would like to visit it very much.He is coming here for a holiday next week.He is planning to stay here for seven days.He has never been to Putian before,so he needs to know something about it.The weather is the most important thing that he would like to know.He wants to know what he should get ready for the trip and what kinds of clothes he has to take with him.Here is the five-day weather report for Putian.
Date | Weather | Temperature |
July 1st |
| 27-35℃ |
July 2nd |
| 26-33℃ |
July 3rd |
| 26-32℃ |
July 4th |
| 28-36℃ |
July 5th |
| 29-37℃ |
【1】How long will Sam stay in Putian?
A. Two days.B. Five days.
C. A week.D. A month.
【2】What information does Sam most want to know?
A. The food in Putian.B. The history of Putian.
C. The traffic in Putian.D. The weather in Putian.
【3】What will the weather be like on July 5th?
A. Sunny.B. Cloudy.
C. Windy.D. Rainy.
【4】On July 3rd,the highest temperature is____.
A. 26℃
C. 32℃D. 36℃
【5】What do you think Sam should wear when he stays in Putian?
A.
B.
C.
D. ![]()