题目内容

【题目】外籍教师Richard想了解一下你所在班级学生的到校方式。假如你是李华,请以 “The way I go to school” 为题,写一篇英语短文,向Richard介绍自己到校的方式。
提示:(1) How do you go to school? (2) Why do you prefer to go in that way?
要求:(1) 短文须包括所有提示内容,并围绕你所选择的某种交通方式,写出二至三个理由,可适当发挥。(2) 文中不得出现真实的人名、校名和地名。(3) 词数:80--100个。(短文开头已给出,不计入总词数)
The way I go to school
I am Li Hua. ……

【答案】The way I go to school
I'm Li Hua. I go to school on foot. I have several reasons for that.
First, my home is two kilometers away from school. It takes me about 20 minutes to get there. Second, walking to school is a kind of exercise. It’s good for my health. Third, it's pretty safe to walk to school because there is a lot of traffic on the road at this time of day. So I prefer going to school on foot. It's really a good choice.
【解析】考生首先要认真阅读前面的提示认真审题,确定文章的中心。注意文章问题、人称和时态。要求介绍。同时应选用合适的连接词或过渡词,是文章具有一定的连贯性。温馨提醒:考生必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据题目要求做出最佳答案。
C
In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.
In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.
If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.
(1)Why do people in England often talk about the weather?
A.Because they may have four seasons in one day
B.Because they often have very good weather
C.Because the weather is warm just like in spring
D.Because the sky is sunny all day
(2)From the story we know that when _________ come, there is a heavy rain.
A.sunshine and snow
B.black clouds
C.summer and winter
D.spring and autumn
(3)"People can also have summer in winter. "Means" it is sometimes too ______ in winter."
A.warm
B.cool
C.cold
D.rainy
(4)In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.
A.their friends ask them to do so
B.it often rains in England
C.they are going to sell them
D.they are their favourite things
(5)The best title (标题)for this passage is ________.
A.Bad Seasons
B.Summer or Winter
C.The Weather in England
D.Strange English People

【题目】Choose the best answer and complete the passage(选择最恰当的选项完成短文)

An old man lived on a farm in the mountains with his young grandson. Every morning the grandpa got up early. He would sit at the kitchen table and read his books. His grandson wanted to be just ________ him and read the books as well.

One day the grandson asked. “Grandpa! I try to read the books, but I don’t understand them. I forget what I read as soon as I ________ the book. What is the good of reading the books?”

The grandpa replied, “Take this basket down to the river and bring me ________ a basket of water.”

The boy did as he was told, but all the water leaked out before he got back to the house. The grandpa laughed and said, “You’ll have to move a little faster next time.” He sent the grandson back to the river with the basket to try again. This time the boy ran faster, but again the basket was ________ before he returned home. The old man said, “You’re just not trying hard enough.” He went out of the door to watch the boy try again.

The boy again put the basket into the river and then ran hard. But when he ________ his grandpa, again there was nothing in the basket. Out of breath, he said, “See, Grandpa, it’s useless!”

“So you think it is useless?” the old man said, “Look at the basket.” The boy looked at the basket and for the first time realized that the basket was different. It was ________ dirty. It was a clean one now.

“Boy, that’s what happens when you read the books. You might not understand or remember everything. But after you read them, you have ________ yourself,” the grandpa said.

1A. likeB. differentC. sameD. repeat

2A. writeB. closeC. startD. escape

3A. awayB. offC. outD. back

4A. wetB. emptyC. heavyD. broken

5A. reachedB. ranC. gotD. walked

6A. all the timeB. in factC. at lastD. no longer

7A. approachedB. checkedC. changedD. dreamed

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网