题目内容

【题目】阅读下面短文,根据题目要求做出最佳答案。
C
In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.
In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.
If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.
(1)Why do people in England often talk about the weather?
A.Because they may have four seasons in one day
B.Because they often have very good weather
C.Because the weather is warm just like in spring
D.Because the sky is sunny all day
(2)From the story we know that when _________ come, there is a heavy rain.
A.sunshine and snow
B.black clouds
C.summer and winter
D.spring and autumn
(3)"People can also have summer in winter. "Means" it is sometimes too ______ in winter."
A.warm
B.cool
C.cold
D.rainy
(4)In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.
A.their friends ask them to do so
B.it often rains in England
C.they are going to sell them
D.they are their favourite things
(5)The best title (标题)for this passage is ________.
A.Bad Seasons
B.Summer or Winter
C.The Weather in England
D.Strange English People

【答案】
(1)A
(2)B
(3)A
(4)B
(5)C
【解析】在英国人们经常谈论的是天气,因为他们哪里的天气变化非常快,在一天中可以经历四个季节。在晴朗的天气下,英国人经常携带的也是雨具。(1)A细节理解题,根据文中语句“In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day.”理解可知。英国人经常谈论天气的主要原因就是那里的天气变化非常快,故选A。
(2)B细节理解题,根据文中语句“An hour later black clouds come and then it rains hard.”理解可知。乌云过后就是倾盆大雨,故选B。
(3)A理解归纳题,根据文中语句理解可知,在英国冬天也非常暖和,故选A。
(4)B细节理解题,根据文中语句“If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.”理解可知。英国的天气变化无常,时时下雨是经常的事故选B。
(5)C标题归纳题,根据文中语句理解可知,本文主要介绍了英国的天气,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据题目要求做出最佳答案。
A
Are you looking for something fun and would you like to help others in your spare time? Then join us to be a volunteer! We're a non-profit (赢利的) organization. We have volunteer jobs of all ages. Anyone, from twelve-year-old children to people in their seventies can become a volunteer.
You can help people in many ways. Schools need help with taking care of children while parents are working. Hospitals need volunteers to look after children while their parents are seeing a doctor. Animal lovers can help take care of those dogs and cats without homes. There is something for everyone.
“As a volunteer, I don't want to get anything. Seeing the children's happy faces, I'm happy, too.” Said Carlos Domingo, an old woman of 62. “I often played computer games in my spare time before. Now I help older people learn how to use computers.” said another volunteer at the age of 18.
If everyone helps out a bit, we'll have a better world to live in. Interested? Call us 1-800-555-5756 or visit our website: www.activol.com.
(1)When do the volunteers help others?
A.In their spare time.
B.At weekends
C.On weekdays.
D.In the evenings.
(2)_______ can be a volunteer.
A.Children
B.Old women
C.Anyone aged 12-70
D.Young people
(3)Volunteers want to get ________ when they help others.
A.money
B.computers
C.everything
D.nothing
(4)Carlos Domingo does volunteer work with ________.
A.animals
B.children
C.computers
D.older people
(5)We can read such a passage ________.
A.in a newspaper
B.in a storybook
C.in a picture book
D.in a textbook

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网