题目内容

【题目】Many people in China like animals and usually keep some of them as their pets. These pets can bring people a lot of fun. People in the UK are pet lovers too.

Lots of families in the UK have one or two pets. Dogs are their favourite pets. Cats are the second. And birds are the third. But some families don`t like keep dogs, cats or birds. They keep other special animals as their pets in their homes, like tigers, elephants and snakes.

English people always look after their pets very well. They usually give them lovely names, let them wear beautiful clothes and feed them with delicious food. They usually buy the food in some pet shops. Sometimes the food is really expensive. Many pets even have their own houses, beds, meals and bowls. When they talk about their pets, they usually say “he” or “my son” or “she” or “my daughter”. They never say “it”.

1How many kinds of animals does the passage talk about?

A. There B. Four C. Five D. Six

2What do English people usually do for their pets?

a.Give them lovely names. b.Bring them to the park.

c.Feed them with delicious food. d.Let them wear beautiful clothes

A. abc B. abd C. acd D. bcd

3“look at my dog! _______ is a nice boy, right?” said an English pet lover.

A. He B. She C. It D. Dog

4Which of the following is TRUE about the English people?

A. All of them like dogs or cats as pets.

B. They don`t like keeping snakes as pets.

C. They usually make food for their pets to eat.

D. They are friendly to pets and help them a lot.

5What is the best title of the passage?

A. Pets in the UK. B. Pets` lovely names.

C. The number of the pets. D. People`s favourite pets.

【答案】

1D

2C

3A

4D

5A

【解析】本文介绍了英国人喜欢宠物。他们家里一般有一两个宠物,他们对宠物非常好。

1D

推理判断题。文中提到的宠物种类有:dogs,cats, birds, tigers, elephants and snakes。共六种,故选D。

2C

细节理解题。根据They usually give them lovely names, let them wear beautiful clothes and feed them with delicious food可知英国人经常给他们的宠物起一个可爱的名字,给它们穿漂亮的衣服,喂给它们好吃的食物,故选C。

3A

推理判断题。根据When they talk about their pets, they usually say “he” or “my son” or “she” or “my daughter”. They never say “it”.可知当英国人谈论他们的宠物时,经常说“他”或者“我的儿子”,或者“她”或者“我的女儿”,从来不说“它”。根据表语是a nice boy,故主语应是he,故选A。

4D

推理判断题。根据English people always look after their pets very well. They usually give them lovely names, let them wear beautiful clothes and feed them with delicious food.可知英国人对宠物好,帮助它们很多。故选D。

5A

标题归纳题。根据People in the UK are pet lovers too.可知本文围绕着英国人喜欢宠物展开的,故选A。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网