题目内容

【题目】Animals can move from place to place, but plants cannot. When an animal is under attack, it can run away or fight back. Plants certainly cannot run away, and they have no teeth or claws. But plants can still protect themselves in both physical and chemical ways.

Some plants have their own ways to keep animals away. For example, the leaves of the hollies(冬青树) havesharp spines () that discourage grass-eating animals. Holly leaves on lower branches have more prickles thanleaves on upper branches. This is because the lower leaves are easier for most animals to reach.

Some plants, such as the oak trees(橡树), have thick and hard leaves that are difficult for animals to eat. Some grasses may contain a sandy material,so eating such grasses wears down the animal's teeth

Many plants also have the chemical defense. Some plants produce chemicals that taste bitter or cause an unpleasant reaction. Some plants may protect themselves by increasing the production of these chemicals. When a worm(毛虫) bites a tobacco leaf, the leaf produces a chemical smell.

Many plants depend on both physical and chemical defense. A certain plant in China, for instance, has prickly (多刺的) leaves, and each prickle contains poisonous water(毒液).Only one experience with this kind of plant will teach an animal to stay away from it in the future.

1What can a plant do when it is under attack?

A. It can protect itself

B. It can run away.

C. It can fight back.

D. It must die.

2Why do the leaves of the hollies have sharp prickles according to the passage?

A. Because they are lower.

B. Because they are beautiful to watch.

C. Because they stop people from picking..

D. Because they make grass-eating animals stay away.

3How does an oak tree protect itself?

A. It has leaves with a delicious material.

B. It has leaves with sharp prickles.

C. It has thick and hard leaves.

D. Its leaves taste bitter.

4What does the underlined word“sandy” mean in Chinese?

A. 含盐的 B. 含沙的 C. 坏掉的 D. 腐烂的

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The hollies have thick and hard leaves.

B. The oak trees have leaves with poisonous water

C. A plant has only one kind of way to protect itself, physical one or chemical one.

D. A tobacco leaf produces a chemical smell when a worm bites it.

【答案】

1A

2D

3C

4B

5D

【解析】本文介绍了当植物受到攻击时,它可以通过物理的或化学的方式保护自己

1A

细节理解题。根据Plants certainly cannot run away, and they have no teeth or claws. But plants can still protect themselves in both physical and chemical ways.可知当植物受到攻击时,它可以通过物理的或化学的方式保护自己,故选A。

2D

细节理解题。根据Some plants have their own ways to keep animals away. For example, the leaves of the hollies(冬青树) havesharp spines () that discourage grass-eating animals.可知冬青树上有锋利的刺,是为了让食草动物远离它,故选D。

3C

细节理解题。根据Some plants, such as the oak trees(橡树), have thick and hard leaves that are difficult for animals to eat.可知橡树长有又厚又硬的树叶来保护自己不被动物吃掉,故选C。

4B

词义猜测题。根据so eating such grasses wears down the animal's teeth可知吃这样的草会让动物的牙齿磨损,故猜测这种草里含沙,故选B。

5D

细节理解题。根据When a worm(毛虫) bites a tobacco leaf, the leaf produces a chemical smell.可知当毛毛虫叮咬烟草叶子时,那个叶子会产生一种化学味道,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When I was a teenager growing up in France, I wanted to leave school and have my own life . The only way I could ________ this was to work in the local paper factory in my town , or get married . I was very nervous when I told my ________ I wanted to leave school . I thought he would say , “________ You are going to the college (大学) .” I was very ________ when he said, “ OK, Let’s go to the paper factory.”

Two days later,________ took me to the factory . I imagined everyone to be friends ________ together and have fun . I even imagined there would be music and singing . I________ I had watched too many movies as a teenager.

When we ________ the factory gate , my father spoke to the guard (门卫) and one minute later we were _______. I walked around the factory looking at the building , the workers , and listening to the noise . It was _______. I ran back to my father and said, “ I want to go home.”

He asked me, “ What do you think of the ________?”

“ Too bad,” I answered.

“And marriage is even _________!” he said

I went back to school the next day thinking about studying hard ________ I could get into a good college . I ________ studying English so I decided to major in (主修) languages at college. Thanks to my father and our_______ to the paper factory , I now work at the United Nations and my father is very proud of me . I married a very good man and my life is much better than it would have been working in the factory!

1A. say B. do C. receive D. find

2A. teacher B. friend C. father D. husband

3A. Yes! B. No! C. Really? D. Ok?

4A. angry B. tired C. nervous D. surprised

5A. he B. she C. it D. they

6A. working B. studying C. singing D. farming

7A. guess B. mean C. say D. hope

8A. looked at B. returned to C. arrived at D. left for

9A. outside B. inside C. back D. away

10A. terrible B. wonderful C. funny D. special

11A. workers B. guard C. building D. factory

12A. better B. harder C. worse D. easier

13A. but B. if C. so D. or

14A. enjoyed B. stopped C. disliked D. minded

15A. way B. idea C. plan D. trip

【题目】People who smoke could lose around one third of their daily memory, researchers say.

A study by a team at Northumbria University showed that smokers lost more of their memory when compared to non-smokers.

And the research also found that those who kicked the habit saw their ability to recollect information back to almost the same level as non-smokers.

The study involved more than seventy 18-to-25-year-olds and included a research of the university .Those who took part were asked to recall small details, such as a list of songs played at the Students’ Union and tasks completed at various points .

Smokers performed badly, remembering just 59 %of tasks. But those who had given up smoking remembered 74 %and those who had never smoked recalled 81 % of tasks.

Dr. Tom Heffernan, who leads Northumbria University’s Collaboration for Drug and Alcohol Research Group, said the findings would be useful in movements against smoking. He said, “This is the first time that a study has set out to examine whether giving up smoking has an effect on memory.”

“We already know that giving up smoking has huge health benefits (好处)for the body, but this study also shows how stopping smoking can have knock-on benefits for cognitive functions (认知)too. ’’

1The research by Tom Heffernan’s team shows that smokers remember_____.

A. 15% less than those who have never smoked

B. 33% less than those who have given up smoking

C. 22% less than those who have never smoked

D. 22% less than those who have given up smoking

2It can be learned from the passage that ________.

A. nobody shows any interest in research by Tom Heffernan’s team

B. nobody believes the result of the research by Tom Heffernan’s team

C. nobody will risk their health or even life to go on smoking anymore

D. nobody had done the same research as Tom Heffernan’s team before

3According to Tom Heffernan, it is necessary for smokers to ______.

A. train their memory B. give up smoking

C. remember small details D. Be given more tasks

4Which of the following can be the proper title for the passage?

A. Warning :Smokers could be more forgetful.

B. Warning: Smokers wouldn’t get back memory

C. Warning: Smoking must be harmful to health

D. Warning: Smoking might cause mental problems

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网