题目内容

【题目】Recently, a designer in Hong Kong has invented a special book that can transform (变形) into a piece of furniture. The special book is called Bookniture. It can be unfolded to become a chair or a small table. People can either carry it around for a portable (轻便的) chair or can store it in their homes to use as extra furniture.

The book was designed by Mike Mak. He came up with the idea after never having enough seats for his friends in his home in Hong Kong.

“I love having friends at my place, but I have never had enough seats for everyone—we would always end up with just sitting on the floor. 1 really want a seat that doesn’t take up any floor space when I don’t need it. One day, the empty space on my bookcase drew my attention. Then came the new idea—Bookniture, furniture hidden in a book,” said the 30-year-old designer.

Made from fully-recyclable kraft paper (牛皮纸) , the book measures 33 cm by 18 cm. It expands (扩大) to 14 times bigger once it’s opened, and can support up 10 1,000 kg of weight. It comes in two colors, brown and black, and can be bought for between£55 and £57.

1The book is special because .

A. it can be used as a bag to carry things

B. it is made from recyclable plastic

C. it can transform into a chair or a table

2Paragraph 3 is about .

A. how Mike came up with the idea

B. who designed Bookniture

C. what Bookniture looks like

3What information can we learn about Bookinirure from the last paragraph?

size color weight price material

A. ①②③④ B. ①②④⑤ C. ②③④⑤

4What can be the best title for this passage?

A. Bookniture. B. Furniture C. Mike Mak

【答案】

1C

2A

3B

4A

【解析】

短文大意:本文介绍的是一种新型的便携式家具Bookniture的优点、用途、想法来源和制作方法。

1题意:这本书很特别是因为 考查细节理解题。根据The special book is called Bookniture. It can be unfolded to become a chair or a small table.,可知选C。

2题意:第3段内容是关于 考查细节理解题。根据本段内容,可知讲的是制作Bookniture的缘起,故选A。

3题意:从最后一段我们可以了解到关于Bookinirure的什么信息?考查细节理解题。① size大小;② color颜色;③ weight重量;④ price价格;⑤ material材料。根据最后一段描述的是Bookniture的制作过程,其中and can support up 10 1,000 kg of weight.可支撑10公斤体重,并非Bookniture本身的重量,可知需排除weight,故选B。

4题意:这篇文章最好的标题是什么?考查细节理解题。根据短文内容,可知介绍的是一种新型的便携式家具Bookniture的优点、用途和制作,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从方框中选出能填入空白处的最佳选项,有两项为多余选项。并将代表该选项的字母写在答题卡上相应题号的位置。

How do you feel when you are fooled by others? No doubt, feel bad. There is nothing worse than falling for a joke and being a fool except one day. Yes, that’s April Fool’s Day. Nobody will be angry to be an“ April Fool”.1

The headmaster at my school decided to play an April Fools' joke on the students when I was in high school. On March 31, she announced that our school would hold a “Dress to Impress" day.2

Girls were told to wear formal dresses and smart jackets, while a suit jacket and tie for each boy would be best. The teachers, we were told, would do the same.

On April Fool’s Day, many of us students came to school dressed in our best clothes.3In the morning, all of us got together on the playground, waiting for the headmaster. She would speak to the students.4Instead, she wore jeans, running shoes and a T-shirt. The teachers also got dressed casually like her.

“April Fools!” she said, with a big smile on her face. “We just wanted to remind you that teachers have a sense of humor, too!”

Surely, all the teachers weren’t April Fools.5

A. Our hair was tidy and all our shoes were well cleaned.

B. People say something nice to others on that day.

C. All us students spent the rest of the day feeling very foolish indeed.

D. This meant that the better you dressed at school, the higher your marks would be.

E. But everyone knows to be careful on the first day of April.

F. To our surprise, she wasn't dressed up at all.

G. My parents laugh at each other's jokes.

【题目】A “clean slate” in English means having new start. It means we can forget the past and begin again. The beginning of the second term gives us a chance to have a clean slate. Some of us may have failed a subject in the first term. We may have spent Spring Festival feeling sad and (1) about the second term. But my advice is to forget about the past and think about the future. Many people have had trouble in school. Many people have failed exams. Chris, a second-year high school student remembers that clearly. In her first term she failed math. She says, “At first, I was very sad but then I studied hard and got good marks.” Penny, a high school teacher, also remembers failing math in middle school. But she improved by doing more exercises, and by asking her teacher and her classmates for (2) . After studying hard, she says, “I got almost full marks in the college entrance exams.”

Failing an exam isn’t the end of the world, we all fail sometimes. Whatever we face, it is important that we make an effort to do our best. Failing a test does not mean that we can’t go to university. It does not mean that we are stupid. It just means that we have to work harder and that we should ask for extra help from our teacher and our friends.

The first term is over, it’s history. Today,we have a clean slate,so be happy, be positive and be successful.

1在空白处(1)和(2)处各填入一适当的词(每空一词)

(1)___________ (2) ___________

2从短文中找出恰当的单词或短语补全句子。(不超过两个词)

(A) If you listen to some light music, your ___________ will be soon over.

(B) I can’t hear you __________, please make yourself heard!

3请把上文中划线句子翻译成汉语。

___________________________________________

4In the writer’s opinion, what are you supposed to do when you fail exams in the first term?

___________________________________________

5What does “failing an exam” mean according to the passage?

___________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网