题目内容
【题目】Recently, a designer in Hong Kong has invented a special book that can transform (变形) into a piece of furniture. The special book is called Bookniture. It can be unfolded to become a chair or a small table. People can either carry it around for a portable (轻便的) chair or can store it in their homes to use as extra furniture.
The book was designed by Mike Mak. He came up with the idea after never having enough seats for his friends in his home in Hong Kong.
“I love having friends at my place, but I have never had enough seats for everyone—we would always end up with just sitting on the floor. 1 really want a seat that doesn’t take up any floor space when I don’t need it. One day, the empty space on my bookcase drew my attention. Then came the new idea—Bookniture, furniture hidden in a book,” said the 30-year-old designer.
Made from fully-recyclable kraft paper (牛皮纸) , the book measures 33 cm by 18 cm. It expands (扩大) to 14 times bigger once it’s opened, and can support up 10 1,000 kg of weight. It comes in two colors, brown and black, and can be bought for between£55 and £57.
【1】The book is special because .
A. it can be used as a bag to carry things
B. it is made from recyclable plastic
C. it can transform into a chair or a table
【2】Paragraph 3 is about .
A. how Mike came up with the idea
B. who designed Bookniture
C. what Bookniture looks like
【3】What information can we learn about Bookinirure from the last paragraph?
① size ② color ③ weight ④ price ⑤ material
A. ①②③④ B. ①②④⑤ C. ②③④⑤
【4】What can be the best title for this passage?
A. Bookniture. B. Furniture C. Mike Mak
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】A
【解析】
短文大意:本文介绍的是一种新型的便携式家具Bookniture的优点、用途、想法来源和制作方法。
【1】题意:这本书很特别是因为 。考查细节理解题。根据The special book is called Bookniture. It can be unfolded to become a chair or a small table.,可知选C。
【2】题意:第3段内容是关于 。考查细节理解题。根据本段内容,可知讲的是制作Bookniture的缘起,故选A。
【3】题意:从最后一段我们可以了解到关于Bookinirure的什么信息?考查细节理解题。① size大小;② color颜色;③ weight重量;④ price价格;⑤ material材料。根据最后一段,描述的是Bookniture的制作过程,其中and can support up 10 1,000 kg of weight.可支撑10公斤体重,并非Bookniture本身的重量,可知需排除weight,故选B。
【4】题意:这篇文章最好的标题是什么?考查细节理解题。根据短文内容,可知介绍的是一种新型的便携式家具Bookniture的优点、用途和制作,故选A。