题目内容
【题目】阅读理解
A writer can write many songs.Sometimes a writer's favorite song isn't his most successful one.“Walking in the Sun”is a good example.It's not my most successful song but it is very meaningful to me.
My father was blind since he was about 6 years old.He was an insurance broker (保险经纪人).He did most of his work at home in Brooklyn,New York.Most of his sales were done on the phone.And he was really good at it.Sometimes,though,he had to go to the offices in Manhattan.
One day, when I was about 13.I went to the offices in Manhattan with him.We were on the way to the subway station and I remember it was the end of the day.It was a little cold.My dad asked if the sun was out on the other side of the street.I said.“Yes.”He said.“Let's walk on that side of the street.”
Many years later when I was probably 30,I was writing songs for myself. I had an office at A&M Records and they wanted me to record(录制)some of my songs. I thought about that day and“Walking in the Sun”.It's very simple. It says that when things are very negative,you need to know when they get better.At the end of the song, it says:Even a blind man can tell when he's walking in the sun.
I was the first person to record it but I'm very moved(感动的)because it's also been sung by many famous singers.I think people like it because they can tell it comes from a place of sincerity(真诚).
(1)“Walking in the Sun”is the writer's .
A.first song
B.favorite song
C.most successful song
D.most surprising song
(2)Which of the following is TRUE about the writer's father?
A.He couldn't see or hear.
B.He showed great interest in music.
C.He wanted the writer to be a singer.
D.He worked at home most of the time.
(3)The underlined words“that day”refer to the day when the writer .
A.recorded his first song
B.called an insurance broker
C.took the subway to visit his father
D.went to Manhattan with his father
(4)The underlined word“negative”is closest in meaning to .
A.common ·
B.special
C.bad
D.good
(5)The writer writes this passage mainly to
A.show his love for his father
B.show his success as a song writer
C.explain the birth of“Walking in the Sun”
D.ask more famous singers to sing his song
【答案】
(1)B
(2)D
(3)D
(4)C
(5)C
【解析】本文主要讲的是一个作家可以写很多歌,有时作家最喜欢的歌不是他最成功的一首。我的父亲他是一名保险经纪人。他大部分的作品在布鲁克林区、纽约的家。他大部分的销售都在手机上完成的,当事情很消极的时候,你需要知道他们什么时候会好起来。我记录的第一人,但我非常感动因为它还被许多著名歌手唱的。我认为人们喜欢它是因为他们可以告诉它来自一个地方的诚意。
(1)细节理解题。根据Sometimes a writer's favorite song isn't his most successful one.“Walking in the Sun”is a good example.It's not my most successful song but it is very meaningful to me.可知在阳光下散步是作者最喜欢的歌。故选B。
(2)细节理解题。根据He did most of his work at home in Brooklyn,New York.可知他的父亲大多数时间在家工作。故选D。
(3)细节理解题。根据I went to the offices in Manhattan with him.We were on the way to the subway station and I remember it was the end of the day.可知那天是指和它的父亲去曼哈顿的那天。故选D。
(4)词义推断题。根据It's very simple. It says that when things are very negative,you need to know when they get better.可知这个词是不好的意思。故选C。
(5)主旨大意题。本文主要讲的是有时作家最喜欢的歌不是他最成功的一首,“在阳光下散步”就是一个很好的例子,我在A&M唱片公司,他们希望我的记录有一个办公室录制我的一些歌。我想那一天,“阳光”走。这很简单。它说当事情很消极的时候,你需要知道他们什么时候会好起来。可知此文是在解释这首歌。故选C。
【题目】根据材料内容的理解,选择正确的答案。
If you're traveling by air in America, you may find the following criteria (标准).
Exit Seat Criteria |
(1)The passenger(乘客) sitting in an exit seat ________.
A.must be under 15
B.needn't speak English
C.must be healthy enough
D.needn't help others
(2)If you are sitting in an exit seat, you can NOT ________.
A.ask the reason
B.bring a pet with you
C.read Exit Seat Criteria
D.move to another seat
(3)This piece of Exit Seat Criteria may appear _______.
A.on the plane
B.on a train
C.on the road
D.on the playground
(4)The Chinese meaning of the word "meet" in this passage is probably " _______".
A.符合
B.遇见
C.相信
D.开会