题目内容
7.下面是一篇有关交通规则的文章,请认真阅读后按信息表的项目要求填写信息. 请将答案填写在答卷相应的位置上Traffic rules help to keep order on the road.They also help to keep people safe.Traffic accidents killed more than 104,000people in China last year.As we all know there are more cars than before.So drivers and pedestrians (行人) must work together to make the roads much safer.
The pedestrian(行人) has as many rules to follow as the drivers.You should walk on the sidewalk(人行道) on the road.Always look carefully before you walk across the street.
If you often ride a bike,don't ride in the middle of the road or run through red traffic lights.When you ride a bike with a friend,don't look around or talk.
Drivers should slow down at the traffic lights.And the driver and passengers must always wear seat belts (安全带).Without seat belts,they may be badly hurt in a sudden accident.
You must be careful if you have to travel in a bus.Get on or get off a bus only after it stops.When it is full,don't try to get inside,or you may fall off.
Traffic rules are road safety rules.Please remember the famous saying"Thinking about others".
Information Card
| What helps to keep order on the road? | (76)Traffic rules.. |
| How many people lost their lives in traffic accidents in China last year? | (77)More than 104,000 people.. |
| Where should the pedestrian walk on the road? | (78)On the sidewalk.. |
| What should people wear while driving? | (79)Seat belts.. |
| When can you get off the bus? | (80)Only after it stops.. |
分析 这篇短文中作者主要介绍了我们作为普通人的一些交通常识,及其如何保护自己的一些注意事项,有助于我们的安全和减少交通事故的发生.
解答 答案:76.Traffic rules. 细节理解题.根据第一段第一行句子Traffic rules help to keep order on the road.交通规则帮助维持道路上的秩序.可知交通规则帮助维持道路上的秩序.故答案为Traffic rules.
77.More than 104,000 people. 细节理解题.根据第一段第一行句子Traffic accidents killed more than 104,000 people in China last year.去年中国在交通事故中104000多人死亡.可知104000多人死亡.故答案为More than 104,000 people.
78.On the sidewalk.细节理解题.根据第二段第一行句子You should walk on the sidewalk(人行道) on the road.在路上你应该走人行道.可知应该走人行道.故答案为On the sidewalk.
79.Seat belts. 细节理解题.根据第三段句子And the driver and passengers must always wear seat belts (安全带).司机和乘客都必须系安全带.可知在开车的时候必须系安全带.故答案为Seat belts.
80.Only after it stops.细节理解题.根据倒数第二段句子Get on or get off a bus only after it stops.公共汽车停止之后才可以上车或下车.可知公共汽车停止后.故答案为Only after it stops.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
(62)D.Every year we had different kinds of school trips.Not only could we learn many things from them,but also we were given many projects or tasks as homework.It helped us know more.At the same time,we made many good friends.(63)A.The next year,when I was in grade 9,I realized that I should give all my attention to my studies because I was going to take the exams to get into senior middle school.
Whenever I think of my school life,I feel very happy and I think in everybody's school life there are many ups and downs that influence his life.School is a place where all of us learn to care and share."School"is not just a place,but a large building made up of the rules,knowledge and love.(64)E.I can describe my school in"Three S".They are:Small,Sweet and Simple.My school was the best,is the best and will always be the best.
| A.In Grade 8.I won prizes in drawing and English speech competitions. B.I think in everybody's success,school plays a key role. C.Among all the subject,I like drawing best. D.However,I changed the way I used to behave at the school with the help of my teachers. E.Growing and learning were great fun. |
| A. | go on | B. | goes on | C. | went on |
---Because I met my primary school classmate ______ on the street.( )
| A. | by accident | B. | by mistake | C. | in danger | D. | in fact |
| A. | while | B. | after | C. | since | D. | when |