题目内容

【题目】What can you do when someone hurts you? Most people may be angry or even fight with the one who hurts him or her. But it’s not a good idea. The best way is to forgive(宽恕)them.

Although it’s not easy for us to forgive people who hurt us, it is possible. “Forgiveness makes you more hopeful. And it’s good for our health,” says Frederic, PhD, the writer of the book called Forgive for God.

But how can we forgive others? It’s really a problem. Let’s see how we can do it? First, think of something beautiful and the people you love. Try to get yourself happy. Second, don’t wait for others to say sorry to you. If the people hurt you, he or she won’t say sorry to you. They may not just want to hurt you or they just don’t see things the same way. Third, try to see things in others’ shoes. You can write a letter to yourself from the offender’s point.(肇事者的观点) That can make you understand others better and make yourself happier. Don’t forget to forgive yourself. For some people, forgiving themselves is the biggest challenge. And it also makes you more confident.

根据短文内容, 选出最佳答案。

1________ steps are mentioned in this article to forgive others.

A. Two B. Four C. Three D. Five

2The writer thinks it is ________ to forgive others.

A. easy B. useless C. exciting D. possible

3Forgive for God is a ________.

A. story B. book C. movie D. magazine

4When people hurt you, you should ________ .

A. fight with them B. wait for them to say sorry to you

C. try to see things in others’ shoes D. think of the people you hate

5________ is the biggest challenge for some people.

A. To forgive themselves B. To smile when someone hurts them

C. To think of something beautiful D. To forget what happened

【答案】

1C

2D

3B

4C

5A

【解析】

短文介绍了原谅别人的方法:首先,想想美丽的事物和你爱的人。试着让自己快乐。第二,不要等别人向你道歉。如果有人伤害你而不会向你道歉,他们可能不只是想伤害你,或者只是不以同样的方式看待事情。第三,试着从别人的角度看问题。最后要学会原谅自己。对一些人来说,原谅自己是最大的挑战。它也让你更加自信。

1细节理解题。根据文中句子“First, think of something beautiful and the people you love. Try to get yourself happy. Second, don’t wait for others to say sorry to you. If the people hurt you, he or she won’t say sorry to you. They may not just want to hurt you or they just don’t see things the same way. Third, try to see things in others’ shoes.”可知,短文就如何原谅他人提出了3个步骤,故答案选C

2细节理解题。根据短文第二段中的句子“Although it’s not easy for us to forgive people who hurt us, it is possible.”可知,作者认为宽恕别人是可能的,故答案为D

3细节理解题。根据短文第二段中的句子“Forgiveness makes you more hopeful. And it’s good for our health,” says Frederic, PhD, the writer of the book called Forgive for God.可知,《宽恕上帝》是一本书的名字,故答案为B

4细节理解题。根据第三段中的句子They may not just want to hurt you or they just dont see things the same way. Third, try to see things in others shoes.可知,如果有人伤害你,他或她不会向你道歉。他们可能不只是想伤害你,或者只是不以同样的方式看待事情。试着从别人的角度看问题。故答案为C

5细节理解题。根据短文最后的句子Dont forget to forgive yourself. For some people, forgiving themselves is the biggest challenge. 别忘了原谅你自己。对一些人来说,原谅自己是最大的挑战。故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】There was once a King and he wanted to find out who could paint the best picture of peace. And he would offer a prize to the artist. Many artists tried. The King looked at all the pictures, but there were only two he really liked and he had to choose between them.

One picture was of a calm(平静的) lake. The lake was a perfect mirror for peaceful mountains all around it. Overhead was a blue sky with white soft clouds. Everyone thought that it was a perfect picture of peace.

The other picture had mountains too. But these were rugged(崎岖的) and bare(无遮蔽的). Above was an angry sky. And it was raining and lightening. Down the side of the mountain, a waterfall fell quickly. This did not look peaceful at all.

But when the King looked carefully, he saw behind the waterfall a bush(矮树丛) growing in a crack(裂缝) in the rock. In the bush a mother bird had built her nest(巢,窝). There, she sat on her nest... in perfect peace.

Which picture do you think won the prize?

The King chose the second picture. “Because,” said the King, “peace does not mean to be in a place where there is no noise, trouble, or hard work. Peace means to be in the middle of all those things and still be calm in your heart. That is the real meaning of peace.”

1What did the King want the artists to do?

________________________________________________________________________

2What did everyone think of the 1st picture?

________________________________________________________________________

3Why did the King choose the 2nd picture?

________________________________________________________________________

4把短文第六自然段中画线句子翻译成汉语。

________________________________________________________________________

5给短文拟一个恰当的标题。

________________________________________________________________________

【题目】Every day in China, about 200 million children go to school. Many of them take school buses.Last year, serious accident happened in China. The most serious accident happened in Gansu, a nine-seat minibus crashed(撞车). There were 62 children inside, and 21 of them died. What should we do to keep the students safe?

To stop such accidents, the government decided to make the school buses safer. On April 5, 2012,our government published(出台) new rules about school bus safety. These rules are much stricter than the old ones?

Under the new rules, local governments (地方政府) must reduce(减少) traffic risks when students go to nearby schools by school bus. Also, local governments must help kids in the countryside reach their school buses.

From now on, school buses have a speed limit (限速). Other cars must let school buses go first.The new rules also say that school buses must never be overloaded(超载的).There are many other rules, too. A school bus must have more than seven seats. On each bus, there must be at least one adult to look after the kids. Each school bus must have a fire extinguisher (灭火器), a first aid kit (急救箱) and a GPS.

1In China, about __________ children go to school every day.

A. 100 million B. 200 million C. 200 billion D. 30million

2The underlined word "minibus" in this passage means " " in Chinese.

A. 地铁 B. 小型公共汽车 C. 火车 D. 自行车

3Our government published new rules about school bus on April 5, 2012.

A. safety B. danger C. order D. keep

4Which of the following is true according to the passage?

A. A school bus must have less than seven seats.

B. From now on, school buses don't have a speed limit.

C. The new rules also say that school buses must never be overloaded.

D. A school bus must not have a GPS.

5What is the best title(标题) of the passage?

A. The Most Serious Accident B. One Adult to Look after the Kids

C. Safety First on the School Bus D. The school bus.

【题目】Is it worth taking after-school activities for kids in their daily life? Kids in Australia usually do after-school activities in their free time. The activities usually include part-time jobs, community service, sports training and club activities.

Amy, Rose and May, three teenagers from Marryatville High School, gave us their views.

Yes, but only up to a point. You may join many clubs and take part in different kinds of activities to make sure that your college application will stand out. But don’t stress yourself out. You shouldn’t have over 5 after-school activities in your spare time. What’s more, the activities you choose should show what you really love or you have interest in. ---Amy

Yes, take as many as you like. After-school activities make our life more colorful and make us happier in our daily life. They also help us make many more good friends. In addition, we can learn much from these activities. ---Rose

Yes, but quality(质量) wins over quantity. Nowadays, more and more teenagers are under great pressure. The stress comes from studies, their family and the social life. Taking after-school activities helps them relax themselves. But I think it’s better to have two to three after-school activities that you often join in. Don’t do those activities which you don’t like. ---May

1Which of the following is NOT an after-school activity mentioned in the passage?

A. A part- time job B. Community service

C. Helping with housework D. Basketball training

2According to Amy, teenagers should ___________.

A. not take too many after-school activities

B. take as many after-school activities as possible

C. not take after-school activities

D. try to take only one after-school activity

3Who thinks teenagers can feel relaxed by taking after-school activities?

A. Amy B. Rose C. May D. We don’t know

4What does the underlined sentence mean?

A. The more activities you take, the better you will be.

B. Quantity is always more important than quality.

C. Quality is always more important than quantity.

D. You can take the activities although you don’t care about them .

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,选择最佳选项。

My parents usually celebrate a special day by enjoying a special kind of ice wine called Canadian ice wine.

My mother _________ told me the story of ice wine. To make it, people must freeze grapes on the vine(葡萄树). You might think this is strange, __________ it is true. Sometimes, a great new product is invented by accident. And that’s exactly _________ we got ice wine.

In the 1700s in Germany, a man was away from __________ farm in the autumn. The weather suddenly turned _________ and his grapes froze. When he tasted the grapes, to his _________, the grapes tasted so sweet. Then, he _________ to use these grapes to make some wine. Guess what? People really liked his wine. For two centuries, _________ was the only place making ice wine. Then a Canadian got the idea that this kind of wine could be _________ in Canada. After all, the winters are cold in Canada and that’s the main _________ for making ice wine. After hard work, some grape farmers _________ the best process, and soon Canadian ice wine began to be sold all over the world.

The story of ice wine got me thinking. What other inventions came about _________? It’s really hard to imagine the world _________ penicillin(青霉素) that has saved millions of lives. And the microwave has certainly changed the way we _________ .

Life is sometimes like that. Something even better comes along _________ we keep our eyes and mind open.

1A. once B. also C. only D. never

2A. and B. but C. if D. so

3A. why B. when C. how D. where

4A. his B. our C. your D. her

5A. hot B. wet C. dry D. cold

6A. sadness B. surprise C. worry D. shyness

7A. refused B. forgot C. decided D. failed

8A. Canada B. England C. France D. Germany

9A. found B. produced C. sold D. ordered

10A. requirement B. achievement C. instrument D. development

11A. gave up B. made up C. cared about D. found out

12A. by heart B. in half C. by accident D. in secret

13A. among B. through C. except D. without

14A. cook B. sleep C. rest D. exercise

15A. because B. if C. unless D. though

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网