题目内容
【题目】![]()
Mariea Sabaté always wanted to work with horses.
“I grew up right here, and when I was a little kid visiting the parks ... all I cared about was ‘Where are the Park Police horses?'” said Sabaté, a mounted officer (骑警).
Sabaté trains Park Police applicants ( 申请人), putting them through a 10-week course. “The training covers everything from ‘this is the front and back of the horse' to getting them to control the animal,” said Gratton, who had a similar course.
Horses can help control crowds because they let officers see farther than they could on the ground.“One horse can do the work of 15 to 20 officers,” said Chairs,
another mounted officer.
Horses also make chases ( 追捕) an easy thing. Gratton said she has had a few examples when someone tried to run from her. “I usually catch up with them pretty quick,” she said, “and tell them to let me know when they're tired.”
Chairs recalled one time when a man tried to run up a set of steps (台阶) to get away. Once the man saw Chairs' horse, which weighed about 1,800 pounds, running toward him, he shouted “I give up” right away.
Running through the steps is just one task the horses are trained to do. The horses must get used to the noises, sights and activities of the city before they are allowed to work.
“The first time I took my horse down the street, he thought he was going to die — I thought I was going to die!” Sabaté said with a laugh.
Being able to give horses a new purpose in life is part of what makes Sabaté love the job. “If you really love horses like I do ... this is the best job ever,” she said.
【1】When Sabaté was a little kid, she became interested in _______.
A. horses B. parks
C. being a policewoman D. being a zoo keeper
【2】Which of the following is TRUE about Gratton?
A. She trains Park Police horses every day.
B. She got much help from horses in the work.
C. She thought the training course was difficult.
D. She thought one horse could do thirty officers' work.
【3】From the passage, we know horses can help the police _______.
①control crowds ② guard the leaders
③ chase bad guys ④ search for lost children
A. ①② B. ③④
C. ①③ D. ②④
【4】How many things must horses get used to before they work?
A. One. B. Two.
C. Three. D. Four.
【5】What does Sabaté think of her job?
A. It's the most dangerous. B. It's the best.
C. It's hard. D. It's funny.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】C
【5】B
【解析】试题这是一篇记叙文,文章主要讲述了一位骑兵军官萨巴特从小到大对于和马一起工作的热爱,并从控制人群和追捕坏人两个方面介绍了马是如何帮助警察开展工作的。
【1】题意:当萨巴特还是个小孩子的时候,她开始对 感兴趣。考查细节理解题。根据开头萨巴特的介绍I grew up right here, and when I was a little kid visiting the parks ... all I cared about was “Where are the Park Police horses”?,可知他从小就喜欢马,故选A。
【2】题意:关于Gratton,下列哪一项是正确的?考查细节理解题。A. She trains Park Police horses every day. 她每天训练“公园警察”马;没有提及,说法错误。B. She got much help from horses in the work. .在工作中得到了很多马匹的帮助。C. She thought the training course was difficult. 她认为培训课程很难;没有提及,说法错误。D. She thought one horse could do thirty officers' work. 她认为一匹马能做三十名军官的工作;这是Chairs的观点,说法错误。根据她的举例Gratton said she has had a few examples when someone tried to run from her.“I usually catch up with them pretty quick,” she said, “and tell them to let me know when they're tired.”,可知马对她的追捕工作给了不少帮助,故选B。
【3】题意:从这篇文章中,我们知道马可以帮助警察 。考查细节理解题。①control crowds控制人群②guard the leaders保护领导③chase bad guys追捕坏人④search for lost children寻找丢失的孩子。根据Horses can help control crowds because they let officers see farther than they could on the ground.和Horses also make chases an easy thing.,可知选C。
【4】题意:马在工作之前需要适应多少东西?考查细节理解题。根据The horses must get used to the noises, sights and activities of the city before they are allowed to work.,可知马必须要习惯城市的噪音,景点和活动,共三项,故选C。
【5】题意:萨巴特对她的工作有什么看法?考查细节理解题。根据短文最后一句this is the best job ever,,可知选B。