题目内容
【题目】![]()
Do you want to control equipments with your mind? Do you want to power your home with the energy of your own activities? These are two of the developments that engineers at International Business Machines Company (IBM) think will come true within the next five years. The technology company has announced its latest “5 in 5” report.
The engineers at IBM think people will soon be able to control many electronic equipments simply by using their minds. They say people will soon have a way to just think about calling or emailing someone in order to make it happen.
Another thing that will happen is a way for people to power their homes and offices using energy from activities like walking or running. Bemie Meyerson, IBM’S President, says this is known as micro-electronic times.
Also, passwords could soon become a thing of the past. IBM says technology developments could soon make passwords unnecessary. Some of the most common ways used to tell people are fingerprints, face and voice differences, and iris scans. The iris is the colored part of the eye. Bemie Meyerson says this technology will soon be more widely used by money machines and other designs.
The fourth possibility on IBM’s “5 in 5” list is an end to the digital designs “between those who have technology and those who do not”.
【1】According to Paragraph 2, you can control an electronic equipments by .
A. writing an English email to it B. giving it a telephone call
C. thinking about your thoughts D. ordering it in your voice
【2】We know if micro-electronic times come true, people .
A. will need to run in the house all day
B. will live a much more relaxing life
C. will no longer need to go to their offices
D. can produce electricity through activities
【3】If you use iris scans to tell a person, you .
A. have to use passwords at first
B. should show your fingerprints
C. need to look straight at the machine
D. ought to speak to the machine aloud
【4】What does the underlined word “password” in Paragraph 4 mean?
A. 指纹 B. 密码 C. 声控 D. 拍照
【5】What will most probably be talked about next after reading the passage?
A. Inventions created by IBM in the past.
B. People’s opinions on the developments.
C. Something that will happen in the future.
D. More information on the fourth possibility.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】C
【4】B
【5】D
【解析】试题这是一篇说明文,文章主要介绍了IBM工程师们对未来五年在数字设计方面的科学技术将带人进入微电子时代,人们利用自己的头脑就可以控制许多电子设备,还可以通过步行或跑步等活动来为自己的家和办公室供电,甚至不再需要密码。
【1】题意:根据第2段,您可以通过 控制电子设备。考查细节理解题。根据The engineers at IBM think people will soon be able to control many electronic equipments simply by using their minds.,可知能通过使用他们的头脑来控制许多电子设备,故选C。
【2】题意:我们知道,如果微电子时代实现,人们 。考查细节理解题。根据Another thing that will happen is a way for people to power their homes and offices using energy from activities like walking or running.,可知人们可以通过步行或跑步等活动来为自己的家和办公室供电,故选D。
【3】题意:如果你使用虹膜扫描来告诉一个人,你需要直视机器。考查细节理解题。A. have to use passwords at first必须先使用密码;B. should show your fingerprints应该显示你的指纹; C. need to look straight at the machine需要直视机器;D. ought to speak to the machine aloud应该对着机器大声说话。根据The iris is the colored part of the eye.,结合扫描仪的特点,可知应该直对扫描仪,故选C。
【4】题意:第4段中的下划线单词“password”是什么意思?考查词义理解题。根据下文Some of the most common ways used to tell people are fingerprints, face and voice differences, and iris scans.,通过指纹、面部和声音差异以及虹膜扫描进行辨别,可知不再需要密码,故选B。
【5】题意:读完这篇文章之后,接下来最有可能会谈到什么?考查推理判断题。A. Inventions created by IBM in the past. 过去IBM创造的发明。B. People’s opinions on the developments.人们对发展的看法。C. Something that will happen in the future. 将来会发生的事情。D. More information on the fourth possibility. 关于第四种可能性的更多信息。根据短文最后he fourth possibility on IBM’s “5 in 5” list is an end to the digital designs “between those who have technology and those who do not”.,可知会谈到第四种可能性,故选D。