题目内容
【题目】阅读理解
Have you been asked for money by some disabled beggars(乞丐)while you’re enjoying shopping?Do you have any pity on them who are so poor and lonely or do you just feel afraid of their terrible shapes?As one of the most special groups,disabled people’s living conditions—not only their material(物质的)conditions,but their mental(精神的)world,really need improvement.
The treatment for disabled people should go like this:First,don’t look down upon them.Don’t be afraid of looking at the terrible shapes of the disabled.Try to treat them equally.Because they are a part of the society(社会),we can’t discard(抛弃)them.The second is to help them as much as we could.If you can be a volunteer and do some work for the disabled people,that would be very nice.That does help not only to the disabled people but also to yourself because you will feel good after your kind action.
If every one of us gives a little love,the world will become a beautiful wonderland!
【1】From the passage we can see that________.
A.disabled people are poor,but they are happy
B.all disabled people ask for money from those who are shopping
C.disabled people’s living conditions are not good
D.no one would like to help disabled beggars
【2】The underlined word“equally”means“________”in Chinesc.
A.平等地
B.确切地
C.正确地
D.恰当地
【3】Most disabled people are begging(乞讨)along the street because________.
A.it’s their job
B.they want to make a living in this way
C.more and more people love to help them
D.they are a part of the society
【4】People have pity on disabled beggars because________.
A.they are homeless
B.they are poor and lonely
C.they have terrible shapes
D.they are discarded
【5】Which of the following statements is TRUE?
A.The disabled like to beg in the street.
B.Disabled beggars can work to make a living.
C.Disabled beggars are not usually treated equally.
D.The best way to help disabled beggars is to give them lots of money.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
【1】由第一段最后一句可知。
【2】由画线单词所在句的前后句可推知,equally意为“平等地”。故选A项。
【3】由常识可知。
【4】由第一段第二句可推知。
【5】由第二段内容可以推知。
【题目】书面表达 (本大题共10分)
上周末,你们全家去锡惠公园游玩。请你根据以下要点提示,用英语写一篇短文参加以“How to behave politely”为主题的英语征文比赛,并适当加以评论。要点提示:
亲身经历 | 1. 我们玩得正开心,不和谐的一幕发生了;一位女士将垃圾扔在地上; 2. 我试图阻止,但她拒绝听我的,相反她还嘲笑我; 3. 我将垃圾捡起来并扔进垃圾桶; |
我的观点 | 1. 青少年应该关注自己的礼仪; 2. 不同场合的礼仪,如:图书馆、过马路、乘车时… |
注意:1. 征文须包括所给内容要点,要求语句通顺、意思连贯;
2. 省略处须用2~3句话展开合理想象,做适当发挥;
3. 词数90个左右,短文开头已给出,不计入总词数。
Last Weekend, all my family visited Xihui Park.____________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________