题目内容

【题目】2014年福建省漳州市中考

根据所提供的内容,从四个选项中选择最佳答案。

This Sunday is grandpas 70th birthday.The Smart family are going to celebrate it,so they will

have a busy weekend.

Saturday

Morning

Dad--clean the car in the garden

Mum--clean the chicken and bedroom

Amy--have dance lessons in the gym

Rose--work on science projects in the library

Afternoon

Mum and Dad--buy some food at the supermarket

Amy and Rose--pick up gifts and cards for grandpa .

Evening

Watch TV together

Sunday

Morning

Mum--make a big birthday cake

Amy and and Rose --wrap grandpas gifts

Afternoon

Amy--help mum cook delicious food

Rose--help dad decorate the sitting room

Evening

Amy and Rose --give gifts to grandpa

The whole family--have a party

1The Smart family will be busy this weekend because they plan to________

A.work on science projects

B.do some cleaning

C.celebrate grandpas birthday

D.watch TV together

2________ wants to make a birthday cake on Sunday morning.

A.Dad/span> B.Mum C.Amy D.Rose

3The whole family will watch TV on________

A.Saturday afternoon B.Saturday evening

C.Sunday morning D.Sunday evening

4Dad and Rose will be _______ on Sunday afternoon.

A.in the library B.in the gym

C.at the supermarket D.in the sitting room

5Amy and Rose will______together.

A.wrap grandpas gifts B.cook the food

C.have dance lessons D.decorate the sitting room

【答案】

小题1C

小题2B

小题3B

小题4D

小题5A

【解析】

试题分析:本文叙述了Smart一家为了爷爷的生日,一家人各有分工,短文给出了每个人什么时间做什么事,一家人为了爷爷的生日而高兴地忙碌着。

小题1细节理解题。根据The Smart family are going to celebrate it,so they will have a busy weekend.可知Smart一家要在周末给爷爷过生日,故选C。

小题2细节理解题。根据Mum--make a big birthday cake 可知妈妈要在周日早晨做生日蛋糕,故选B。

小题3细节理解题。根据Watch TV together 可知他们要在周六晚上一块看电视,故选B。

小题4细节理解题。根据Rose--help dad decorate the sitting room 可知Rose帮着爸爸装饰客厅,故选D。

小题5细节理解题。根据Amy and and Rose --wrap grandpas gifts 艾米和露丝将把爷爷的礼物包扎起来,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解(每小题2分,共20)

A

Robert went to visit his friends in Paris last weekendHis friends met him at the airport on Friday afternoon and drove him to the hotelThey ate dinner at a Chinese restaurant and went to see a film after that

Robert and his friends set out early on Saturday morning for a farm and stayed there until Sunday morningDuring their staythey played football in the field and enjoyed a big meal around a camp fire(篝火)singing and dancing till late into the night

Nobody could get up early on Sunday morningSo when they got back to Parisit was about three oclock in the afternoonThey drove right to the airport because Robert didnt want to miss his plane back homeRobert only stayed in Paris for two nights but he had a great time with his friends

1Where did Robert go last weekend

ANew York

BLondon

CParis

DBeijing

2What did Robert and his friends do after dinner on Friday

AThey went for a drive

BThey played football

CThey went back to the hotel

DThey saw a film

3What didnt they do on the farm

AThey sang and danced

BThey played football

CThey rode bikes

DThey enjoyed a big meal around a camp fire

4What time did they get back to Paris

AAbout 5:00 am

BAbout 5:00 pm

CAbout 3:00 am

DAbout 3:00 pm

5How long did Robert stay in Paris

AAbout three days

BFour days

COne day

DTwo days

【题目】Charlie came from a poor village.His parents had________money to send him to school when he was young.The boy was very sad.Mr.King lived next to him.He found the boy________and had pity on him and lent some money to him.So the boy could go to school.He studied hard and________all his lessons.When he finished middle school,the man introduced him to his friend in the town.And he began to work.

Once Mr.King was seriously hurt in an accident.Dying,he asked Charlie to take care of his daughter,Sharon.The young man________and several years later he married the girl.He loved her very much and tried his best to make her happy.He often bought beautiful clothes and delicious food for her.He was good at cooking and he cooked_______for her.So she became very fat and she felt it difficult to walk.And one day she found there was something wrong with her heart.Her husband wasn’t at home and she had to go to________at once.The doctor looked her over and told her________eat meat,sugar,chocolate and things like these.She was afraid________the doctor’s words and wrote all the names of the food on the paper.When she got home,she put the list on the table and________.When she returned home that afternoon,she found many kinds of food:meat,sugar and chocolate in the kitchen.Charlie was busy________there.As soon as he saw her,he said happily,“I’ve bought all the food you like,dear!”

1A.no B.some C.much D.enough

2A.lazy B.clever C.careful D.hard

3A.did well in B.was poor at C.was working D.was good for

4A.was angry B.thought hard C.agreed D.sai“No”

5A.a little B.a few C.many D.a lot

6A.rest B.sleep C.hospital D.work

7A.should B.would C.to Dnot to

8A.to remember B.to forget C.to catch D.to teach

9A.slept B.went out C.cooked D.ate

10A.reading B.seeing C.cooking D.writing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网