题目内容

Daughter’s final song for father

By Xu Lingyi, 13, Mercy High School, US

What is the most surprising thing in summer? A seaside vacation? Some good family time? Or a song that changes your whole life? These all happened to Ronnie, the main character of the book The Last Song (2009). It was written by United States author Nicholas Sparks.

Since Ronnie’s parents divorced (离婚) when she was 14, she had been staying with her mom in New York. Her father, who used to be her piano teacher, lived alone in North Carolina. She was so angry with her dad that she had not talked with him or played the piano ever since they divorced. However, the summer before she turned 18, her mom sent her to North Carolina. At first, Ronnie was frustrated about it. But things changed when her dad found some turtle (海龟) eggs. She learned more about the turtles at the local aquarium (水族馆) and set up a cage to protect the eggs.

The turtle broke the tough(坚固的)wall between Ronnie and her dad. However, it was on the day the eggs hatched(孵化)that Ronnie found out her dad was dying of cancer. That was why her mom asked her to visit him. Ronnie was very upset. She started playing the piano again and wrote a song for him before he died. Ronnie deeply impressed me. Though she looks rebellious (叛逆的) in the book, she is gentle. She even slept outside the whole night just to protect the turtle eggs. She loves her father.

It is a meaningful story. It teaches us about the relationship with our parents and how to express love to our parents.

1.The Last song ——————____.

A. was written by Ronnie B. is a book whose main character is Ronnie

C. described the life of North Carolina D. tells us how the turtle hatches eggs

2.Which one is NOT true about Ronnie’s story?

A. Ronnie’s parents divorced when she was 14.

B. Ronnie stayed with her mom after the divorce.

C. Ronnie’s dad used to teach her to play the piano.

D. Ronnie kept a good relationship with her dad even after the divorce.

3.What’s the meaning of frustrated in paragraph 2?

A. Unhappy B. Afraid. C. Excited. D. Happy.

4.What happened during Ronnie’s stay with her dad?

A. Ronnie and her dad’s relationship got worse. B. Ronnie found that her dad got married.

C. Ronnie refused to play the piano again. D. Ronnie found that her dad was dying of cancer.

5.Which of the following is the writer Xu Lingyi’s opinion ?

A. Xu doesn’t like Ronnie because she is rebellious.

B. Xu thinks it was wrong that Ronnie slept outside the whole night.

C. Xu learns a lot about the relationship with parents from the book.

D. Xu doesn’t know how to express love to her parents.

1.B 2.D 3.A 4.D 5.C 【解析】 文章大意:这是一篇日常生活类故事阅读,主要介绍罗尼父母离婚了,父亲独自居住,一次妈妈送她去看望爸爸,罗尼开始很沮丧,后来爸爸照顾海龟蛋的事打破了她和父亲之间的隔膜。后来罗尼知道母亲送她去看望父亲,是因为父亲得了癌症,为了纪念他,罗尼写了一首歌曲,表达对父亲的爱。 1.细节理解题。根据These all ha...
练习册系列答案
相关题目

These days shared bikes are becoming the center of attention in my We Chat friend circle. Many of my friends are sharing photos of themselves riding bikes, especially during the weekend in natural parks, and I can see people logging in (登录) and out of shared bike apps.

I’m very happy that there are shared bikes on the road. They have saved us a lot of time during special situations, and on beautiful, clear days, people enjoy riding them outside the city.

I tried shared bikes last week, and I didn’t like them very much. I think the first shared bikes without baskets are designed for athletes. They are very hard to ride, and the seats are not comfortable. It makes me wonder whether people really like riding shared bikes or are just saying this to agree with others.

A friend secretly told me she tried the bikes to fit in. She doesn’t like bikes and finds Beijing’s roads too hard for bike riding. But recently, the only way to hang out with her friends is riding out of town together. To join in social activities, she had to pick up bike riding again.

Another friend admitted that he started talking about and sharing photos on shared bikes to appear modern and fashionable to friends. He started paying attention when shared bikes first came into use.

These views will give me something new to think about when I ride these bikes again.

回答下面五个问题,每题答案不超过六个词。

1.Where are shared bikes put?

_______________________________________________________________________________

2.Who does the writer think the first shared bikes are made for?

_______________________________________________________________________________

3.How does one of his friends hang out with his friends?

_______________________________________________________________________________

4.When does his another friend begin paying attention to shared bikes?

_______________________________________________________________________________

5.What did the writer think of shared bikes at the beginning?

_______________________________________________________________________________

1.On the road. 2.Athletes. 3.By riding out of town together. 4.When they first came into use. 5.They were hard to ride./ He didn’t like them very much. 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述共享单车最近非常流行以及它的优缺...

根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确。(每个词只能用一次)

with that little start do because way how explain bad

Sometimes, we see some people reading books while biting their nails (咬指甲). According to the BBC(英国广播公司), up to 45 percent of teenagers bit their nails. There is not an exact answer to 76.1.why people bite their nails. But most commonly, nail biting is said to be a nervous habit. It is done 77.2.of stress , boredom or excitement.

What’s more, a report says that people with higher levels of intelligence(智力)78.3.biting their nails at an early age. It believes that compared 79.4.common person,80.5.with higher levels of intelligence may feel higher levels of stress more easily.

This habit is 81.6.for the biters. It can give them red or sore fingertips. And long-term nail biting can affect(影响) 82.7. nails grow.

But don’t worry! There are many 83.8.to stop biting your nails. First, keep your nails clean. The more you focus on (专注于)taking care of your nails, the 84.9.likely you may bite them again. Also, when you feel stressed, try to relax. 85.10.exercise or having a warm bath both help.

1.explain 2.because 3.started 4.with 5.those 6.bad 7.how 8.ways 9.less 10.Doing 【解析】试题这篇短文主要介绍了英国广播公司调查一些人们可能在读书的时候咬指甲,为什么这些人会咬指甲,研究表明可能是因为紧张的原因,当感到紧张的时候,可以试着放松或做一些运动。 ...

Do you use a calendar to help you organize your life? By listing what you need to do on any special day, you can make sure to keep all for your appointments and not worry whether you've forgotten something. Calendars are also useful for reminding(提醒) people what day a certain holiday is on and what days you might have off from work. Besides, they are used for planning fun things like vacations and outings.

A calendar is usually divided into twelve parts, and each one stands for a month with all the days laid out in a grid-like (网格状的) form. A block of space usually is for a day, and there is enough space for you to write down what you need to do on that certain day. You probably use all different kinds of calendars. A calendar on your cell phone screen is easy to use, and so is a large paper calendar that hangs on your wall.

Here is one page of Mary's calendar and it shows her plans in May.

1.People use calendars to _______.

①make plans for vacations and outings

②buy birthday presents on the cell phones

③help remember their appointments

④remind themselves of the holidays and the days off

A. ①②③

B. ①②④

C. ①③④

D. ②③④

2.From Paragraph 2 we can know ________.

A. what a calendar looks like

B. what a calendar is used for

C. how we draw a calendar on the wall

D. how we organize our life with a calendar

3.When is Greg's birthday?

A. Friday May 11.

B. Sunday May 13.

C. Friday May 18.

D. Sunday May 20.

4.How many full days will Mary spend in London?

A. Two days.

B. Three days

C. Four days.

D. Five days.

1.C 2.A 3.D 4.D 【解析】本文向我们介绍了日历的作用、日历的外形以及展示了Mary五月的日历及其安排。 1.句意:人们使用日历是为了为假期和外出制定计划、帮助记住他们的约定、提醒他们假期和休息的日子。原文“keep all for your appointments”(把所有的约定记录下来),“reminding(提醒) people what day ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网