题目内容

【题目】

Many people have to do their own things every day. Some of them ride bikes and some of them drive cars, so streets look very busy.

This is a street crossing. There are red and green lights at each corner Drivers must watch the lights carefully. when there is a green light the cars may go on. When there is a red light, the cars must stop. They must wait until the light changes to green. Then they can go. Sometimes the cars want to make a right turn or a left turn. They can make a right turn when the light is green or red. But they must wait until the green light is shining if they want to turn left.

But some people are colour-blinded. They can't tell the difference between red and green .These people must not drive. We must keep streets safe.

1The streets look busy because________.

A.there are so many people and cars or bikesB.the streets are not wide enough

C.many people like travellingD.the streets are fewer than before

2Drivers must see________clearly at a corner of the street crossing.

A.the people and bikesB.the old and young people

C.the green light and the red lightD.the students who are going to school

3Cars can’t go________.

A.when the green light showsB.when the red light shows

C.when there is no lightD.when the light changes

4A car can turn right when________.

A.there is a green or red lightB.there is only a green light

C.there is only a red lightD.there is no way

5If someone is colour-blind, he________.

A.can drive carsB.can see the green colour clearly

C.can’t go to streetsD.can’t be a driver

【答案】

1A

2C

3B

4A

5D

【解析】

本文主要介绍交通规则。在十字路口,当绿灯亮时,汽车可以继续行驶。红灯时,汽车必须停车。绿灯或红灯时汽车可以右转。但如果他们想左转,就必须等到绿灯亮了。色盲禁止开车。

1细节题。根据第1段第2Some of them ride bikes and some of them drive cars, so streets look very busy.可知街道看起来很热闹,是因为有太多的人、车或自行车;故选A

2细节题。根据第2段内容这是一个十字路口。每个角落都有红绿灯。司机们必须仔细地看灯。当绿灯亮时,汽车可以继续行驶。当红灯亮时,汽车必须停车。他们必须等到灯变绿。然后他们就可以走了。有时汽车想右转或左转。绿灯或红灯时他们可以右转。但如果他们想左转,就必须等到绿灯亮了。可知司机必须在十字路口的一个角落清楚地看绿灯和红灯。故选C

3细节题。根据第2段第4When there is a red light, the cars must stop.可知红灯亮时汽车不能开;故选B

4细节题。根据第2段倒数第2They can make a right turn when the light is green or red.可知绿灯或红灯时汽车可以右转,故选A

5细节题。根据第3But some people are colour-blinded. They can't tell the difference between red and green. These people must not drive.可知如果有人是色盲,他就不能当司机。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The shock of the earthquake in Pakistan has brought another shock: the rise of a mysterious island, coming out from the water.

In the aftershock of the earthquake, people living in Grabian Sea and saw a mountain-like shape coming out of the water. “It looked like a huge whale,” Bahram Baloch, a local reporter, told the BBC. “Lots of people gathered to watch it. ”

So what happened? The force of the earthquake was so strong that it moved the sea floor, releasing gas(释放气体). This gas pushed the seabed, mostly rock and sand, out of the water. This was how the mud volcano (泥火山) was formed. The island which is about 20 meters high, 30 meters long and 90 meters wide is actually the top of the mud volcano.

Is it safe? Although people have visited this new island, scientists have found dangerous gas coming from the newly formed island. “It will catch fire, when a match was lit,” said Mohammad Danish, a scientist, to Universe Today.

The mud volcano is strange because mud volcanoes seldom appeared in an area where people often live, and not far out in the sea. It is a special one. However, it’s not expected to last very long. Most of these mud volcanoes are swept back under the sea within one year.

1What does the island look like ?

A.A dogB.A catC.A whaleD.A dolphin

2Which of the following can be filled in the box to show how mud volcanoes are formed?

A.The sea floor was moved.

B.Rock and sand were mixed.

C.The storm blew up the sea.

D.A huge mountain appeared.

3According to Mohammad Danish, _______.

A.it is safe to visit mud volcanoes

B.it is a bad time to do research

C.some places on the island were on fire

D.gas from the newly formed island was dangerous.

【题目】

Norman Bethune is one of China’s most famous heroes. But he wasn’t Chinese, he was Canadian. He gave his life to helping the Chinese people.

Norman Bethune was born in 1890. He saw a lot of soldiers die in the war, and later he invented new treatments to help soldiers, and medical tools to use outside hospitals. He’s remembered for his work as a doctor treating soldiers in different countries.

In 1938, he came to China to look after the Chinese soldiers in the mountains, north of Yan’an. There were few doctors, so he had to work very hard. He opened hospitals to give treatment to local people and soldiers and to train doctors and nurses. He also wrote books so that doctors were able to learn about new treatments.

Dr. Bethune worked very hard without stopping to rest. Once, he did operations for 69 hours without stopping, and saved 112 people. He continued working in spite of (不管) cutting his finger during an operation. In the end, he died because he did not stop to take care of his finger.

His work with the Chinese soldiers made him a hero in China. There are books and films about him, and he is still remembered in both Canada and China.

1小题完成句子;第23小题简略回答问题;第4小题找出并写下全文的主题句;第5小题将文中画线句子译成汉语。

1Norman Bethune came to China when he was ________ years old.

2Why did Dr Bethune open hospitals?

____________________________________________________________________________________________

3Is Dr Bethune still remembered by Chinese people?

____________________________________________________________________________________________

4__________________________________________________________________________________________

5__________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网