题目内容

【题目】

Everyone knows that exercise is important.We all need to exercise.Doctors say it's good for us.It keeps body strong.

When the daytime comeswe must get up.This is the time for exercise.Exercise means doing things with the body.There're many ways to exercise.You can walkrunswimskateor play ball games.Make sure you exercise in the following ways: You have to like what you're doing.Exercise enough— but not too much.It's good to exercise twice a week.Thirty minutes each time is enough.Try all kinds of things until you find onetwo or three sports that feel right for you.

Exercising can be fun.Friends can exercise together at a fitness__centeror they can play sports together.How do you exercise?

1In the passage the writer tells us that we all need to________

A.drinkB.relaxC.exerciseD.work

2What does exercise mean?

A.It means doing things with the body.B.It means studying.

C.It means doing lessons.D.It means playing.

3What can exercise do to the body?

A.It can make the body weak.B.It can make the body healthy.

C.It can make us sick.D.It can make us sleep more.

4Which of the following sports is NOT mentioned in the passage?

A.Fishing.B.Playing basketball.C.Swimming.D.Walking.

5The underlined words “fitness__center” in the passage mean “________” in Chinese.

A.减肥中心B.健身中心C.购物中心D.医疗中心

【答案】

1C

2A

3B

4A

5B

【解析】

短文大意:短文介绍了体育锻炼对身体的好处,以及如何进行体育锻炼。

1题意:在文章中作者告诉我们,我们都需要锻炼。考查细节理解。根据“We all need to exercise”可知我们都需要锻炼,故选C

2题意:运动意味着什么?考查细节理解。根据“Exercise means doing things with the body”可知意味着对身体做一些事情,It means doing things with the body符合题意,故选A

3题意:运动对身体有什么影响?考查细节理解。根据“Doctors say it's good for us. It keeps body strong医生说这对我们有好处。它保持身体强壮”可知锻炼可以使身体健康,It can make the body healthy符合题意,故选B

4题意:下列哪个运动在文章中没有提到?考查细节判断。根据“There're many ways to exercise. You can walk, run, swim, skate, or play ball games锻炼的方法有很多。你可以走路、跑步、游泳、滑冰或打球”可知没有提到钓鱼fishing,故选A

5题意:文中划线词“fitness-center”在汉语中的意思是“ ”。考查词义理解。center中心;根据下文“or they can play sports together或者一起做运动”可知朋友们可以一起在健身中心锻炼,fitness-center意思是健身中心,故选B

本文浅显易懂,介绍了体育锻炼对身体的好处,以及如何进行体育锻炼。各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考查细节理解,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。例如小题4,问文中没有提到哪个运动,考查细节判断;根据“There're many ways to exercise. You can walk, run, swim, skate, or play ball games锻炼的方法有很多。你可以走路、跑步、游泳、滑冰或打球”可知没有提到钓鱼fishing,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】D

When we get wet, we need a towel to get ourselves dry. When a dog gets wet, all it needs is to shake its body. A study in 2010 showed that a wet dog could throw off(甩掉) half the water on its body by shaking for less than a second. In fact, this common act of dogs works better than a washing machine.

The study found that animal shaking begins with the head and ends with the tail(尾巴). Smaller animals must shake faster than bigger animals to get water off. For example, in one second, a rat can shake 18 times, a dog 6 times, and a bear 4 times. Bigger animals can get their bodies dry with fewer shakes.

For animals, shaking is not just about getting themselves dry. It is also about saving their lives. Being wet makes animals heavier, and that makes it harder to run. In the animal world, if an animal is not able to run very fast, it may not live long. Maybe that's why the wet-dog shake" has become a common habit of many animals.

1How much water can a wet dog throw off from its body by shaking in less than a second?

A.10%B.30%C.50%D.70%

2From the reading, which picture is probably right?

A.B.

C.D.

3Why do animals shake themselves dry?

A.To show their love to other animals.

B.To help themselves run faster.

C.To help themselves get more water.

D.To make other animals scared.

4What can we learn from the reading?

A.The animal's tail can help it run more quickly and easily.

B.Some animals shake more than they need to get water off.

C.Larger animals get drier at each shake than smaller animals.

D.The idea of washing machines came from the dogs' shaking.

【题目】Do you or someone you know use a mobile phone?

In today’s world,many people use a mobile phone especially businessmen and businesswomen.

These people are an important part of the business world and help our economies develop. In fact in some countries even children and the elderly use mobile phones to keep in touch with family and friends.

We know how useful it is to have a mobile phone,but do we know how safe these phones are?Some scientists say that mobile phones could be a risk to our health. So,money is being given to scientific re search to find out if mobile phones may be harmful in any way.

What does the future look like?Is a hands - free phone the an swer?The idea behind hands - free sets is simple and maybe they are a safer way for people to communicate. The hands - free set has a piece in your ear and a microphone near your mouth which is con nected to a wire that goes into your phone. Some scientists think this is a much safer way to use a phone. Some scientists have proved that a mobile phone 10 centimetres from your head is far safer than if the headset is right against your ear.

Some reports say that hands - free sets have 95% less radiation(kl)exposure,while other reports say that hands - free sets expose you to more radiation.

Governments and the mobile phone industry are researching the effects,including:

the effects of radio waves on blood pressure and the brain,such as the abilities to concentrate, remember and learn

the connections between mobile phone use and brain cancer

long - term effects of mobile phone use,looking at health histories of people who have used mobiles since the 1980s.

They will be looking at both current mobile phones and the new generation of 4G phones. The results from these studies will help us understand more about the world beyond mobile communications.

Wouldn’t it be strange if scientists discovered that mobile phones were too dangerous and we had to stop using them and go back to writing letter and using the normal telephone?

【1】The underlined word "concentrate" means .

A. feel interested B. take actions

C. think carefully D. answer quickly

【2】From the passage we can know .

A. wearing headsets is a safer way when we communicate with mobile phones

B. nobody can tell exactly which is the safer way to use a mobile phone

C. we’d better stop using hands - free sets while scientists are looking at them

D. there is some connections between mobile phone use and some illness

【3The writer thinks that .

A. it’s certain that new technology brings new problems

B. it would be strange if we stop using mobile phones

C. using the normal telephone can avoid the risk from mobile phones

D. we couldn’t stop using mobile phones though they might be harmful in any way

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网