题目内容
【题目】
![]()
Everyone knows that exercise is important.We all need to exercise.Doctors say it's good for us.It keeps body strong.
When the daytime comes,we must get up.This is the time for exercise.Exercise means doing things with the body.There're many ways to exercise.You can walk,run,swim,skate,or play ball games.Make sure you exercise in the following ways: You have to like what you're doing.Exercise enough— but not too much.It's good to exercise twice a week.Thirty minutes each time is enough.Try all kinds of things until you find one,two or three sports that feel right for you.
Exercising can be fun.Friends can exercise together at a fitness__center,or they can play sports together.How do you exercise?
【1】In the passage the writer tells us that we all need to________.
A.drinkB.relaxC.exerciseD.work
【2】What does exercise mean?
A.It means doing things with the body.B.It means studying.
C.It means doing lessons.D.It means playing.
【3】What can exercise do to the body?
A.It can make the body weak.B.It can make the body healthy.
C.It can make us sick.D.It can make us sleep more.
【4】Which of the following sports is NOT mentioned in the passage?
A.Fishing.B.Playing basketball.C.Swimming.D.Walking.
【5】The underlined words “fitness__center” in the passage mean “________” in Chinese.
A.减肥中心B.健身中心C.购物中心D.医疗中心
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】A
【5】B
【解析】
短文大意:短文介绍了体育锻炼对身体的好处,以及如何进行体育锻炼。
【1】题意:在文章中作者告诉我们,我们都需要锻炼。考查细节理解。根据“We all need to exercise”可知我们都需要锻炼,故选C。
【2】题意:运动意味着什么?考查细节理解。根据“Exercise means doing things with the body”可知意味着对身体做一些事情,It means doing things with the body符合题意,故选A。
【3】题意:运动对身体有什么影响?考查细节理解。根据“Doctors say it's good for us. It keeps body strong医生说这对我们有好处。它保持身体强壮”可知锻炼可以使身体健康,It can make the body healthy符合题意,故选B。
【4】题意:下列哪个运动在文章中没有提到?考查细节判断。根据“There're many ways to exercise. You can walk, run, swim, skate, or play ball games锻炼的方法有很多。你可以走路、跑步、游泳、滑冰或打球”可知没有提到钓鱼fishing,故选A。
【5】题意:文中划线词“fitness-center”在汉语中的意思是“ ”。考查词义理解。center中心;根据下文“or they can play sports together或者一起做运动”可知朋友们可以一起在健身中心锻炼,fitness-center意思是健身中心,故选B。
本文浅显易懂,介绍了体育锻炼对身体的好处,以及如何进行体育锻炼。各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考查细节理解,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。例如小题4,问文中没有提到哪个运动,考查细节判断;根据“There're many ways to exercise. You can walk, run, swim, skate, or play ball games锻炼的方法有很多。你可以走路、跑步、游泳、滑冰或打球”可知没有提到钓鱼fishing,故选A。
【题目】根据短文内容,将方框里A-E五个句子分别填入文中空缺处,使内容完整、正确。
![]()
I always had a nice cup of tea every morning in my country in Indonesia. 【1】
When I arrived in the early morning for the first time at Sydney airport,the first thing that I looked for was a coffee shop. Finally,I found a nice coffee shop with many people queuing(排队) to order. 【2】 Then a very friendly girl asked me if she could help me. I said that I would like to have a cup of tea. The she asked me, “ 【3】 “I thought she was making a morning joke with me. So I said “Red tea,please.” With a very unfriendly face, she asked me again,“Black or white tea,please?” 【4】 I didn't know what actually black or white tea was. I only knew that having tea is normally with or without sugar.
One day I had a cup of tea at the University tea room. I saw a lady drinking tea with milk in it. Then I asked her,“ 【5】 ”She smiled and said,“Yes,you can.” At that moment, I understood that black tea is no milk added and white tea is with milk. How big is the difference of having tea between Indonesian and Australian people!
A. I didn't say anything B. I jumped into the queue. C. Would you like black or white tea? D. Can I say that you are having a white tea? E. It gave me a great feeling in the morning. |