题目内容
【题目】
![]()
Germany(德国) is one of the most beautiful countries in the world. It is in the middle of Europe. Poland is on its east(东). Austria and Switzerland are on its south.
Germany is a great place to go all year round. Most people like to visit it from May to September (the holiday season) when there're lots of sunny days. They can go hiking(徒步旅行), go cycling and go swimming.
Some people like to visit it in other seasons (from March to May and from October to early November). People can also enjoy skiing(滑雪) between November and early March, because the weather is very cold at that time. The ski areas in the Bavarian Alps are the best places to go skiing.
Remember that it may rain in any month, so try to be careful.
【1】________ is on Germany's south.
A. Austria B. Poland C. Australia D. China
【2】The holiday season for visiting Germany has ________ months.
A. nine B. seven C. six D. five
【3】What will people do most probably(最有可能) if they visit Germany in February?
A. They will go cycling. B. They will go hiking.
C. They will go skiing. D. They will go swimming.
【4】The writer wants people to be careful because ________.
A. there're always many people in Germany
B. it may rain in any month in Germany
C. it is very cold in any month in Germany
D. it's difficult to make friends with people in Germany
【5】Where can we find the passage?
A. In a history book.
B. In a storybook.
C. In a travel guide(旅游指南).
D. In a dictionary.
【答案】
【1】 A
【2】 D
【3】 C
【4】 B
【5】 C
【解析】
德国是一个美丽的国家,很多人喜欢去那里旅行。这篇短文中对想要去德国旅行的人们提出了一些很好的建议。
【1】细节理解题。根据短文第一段中Austria and Switzerland are on its south.可知,奥地利和瑞士在它的南面。故应选A。
【2】细节理解题。根据短文第二段中Most people like to visit it from May to September (the holiday season) when there're lots of sunny days.可知,参观德国的最好的时间是从五月到九月,由此可知一共持续五个月,故应选D。
【3】细节理解题。根据短文第三段中People can also enjoy skiing(滑雪) between November and early March, because the weather is very cold at that time.可知,在11月到3月初,人们喜欢去德国滑雪。题干中的2月属于这个区间,由此可知应选C。
【4】细节理解题。根据短文最后一句话Remember that it may rain in any month, so try to be careful.可知,作者提醒我们要小心,因为德国在任何一个月份都有可能下雨。由此可知应选B。
【5】主旨大意题。这篇短文给我们介绍了德国这个国家,并对想要去德国旅游的人提出了一些建议。文章是与旅行有关的,故在C选项“旅游指南”中能看到这样的文章,选C。A是历史书;B是故事书;D是字典。
这篇短文中介绍了德国这个国家以及去那里旅行应注意的一些问题。文章主题明确,内容贴近日常生活,比较容易理解。后面的题目设置有细节理解题和主旨大意题。细节题考查学生们对文章某处事实信息的理解,答案常可以直接在原文找到。做题时,应注意根据题目所问或利用关键词,定位文章相关语句作答;主旨大意题则需要注意寻找主题句或依据全篇文章的内容作答。例如第1小题,题目问的是德国南面是什么国家,利用south这一关键词可以迅速定位到文章第一段最后一句话,由此可知答案。第5小题询问文章的出处,其实是通过掌握文章大意来进行选择,这篇短文给我们介绍了德国这个国家,并对想要去德国旅游的人提出了一些建议。文章是与旅行有关的,故在C选项“旅游指南”中能看到这样的文章。
【题目】阅读理解。
Four great places to go with children
| Name: Universal’s Islands of Adventure Type: Amusement park Opening time: 9 am ~ 6 pm Price: $82 for adults (成人); $74 for children aged from three to nine |
| Name: Pirate’s Cove Adventure Golf Type: Golf (高尔夫球) Opening time: 9 am ~ 11:30 pm Price: $17 for adults; $10 for children |
| Name: Harry P. Leu Gardens Type: Garden Opening time: 9 am ~ 5 pm Price: $7 for adults; $2 for school-age children |
| Name: Gatorland Type: Zoo Opening time: 9 am ~ 5 pm Price: Online in advance ($20 for adults; $12 for kids); Paying at the door $23 for adults; $15 for children |
【1】If your parents want to go to Universal’s Islands of Adventure with your 3-year-old brother, they should pay .
A. $156 B. $164
C. $230 D. $238
【2】If you are interested in playing golf, you should go to .
A. Universal’s Islands of Adventure
B. Pirate’s Cove Adventure Golf
C. Harry P. Leu Gardens
D. Gatorland
【3】If you want to go to Harry P. Leu Gardens with your friends, you can get there at .
A. 11:30 pm B. 6 pm
C. 5 pm D. 4 pm
【4】The underlined phrase “in advance” means “ ” in Chinese.
A. 预先 B. 将来
C. 最后 D. 推迟
【5】Which of the following is NOT true?
A. Universal’s Islands of Adventure opens at 9 am.
B. Two adults need to pay $34 for Pirate’s Cove Adventure Golf.
C. If you are interested in gardens, you should go to Harry P. Leu Gardens.
D. Two children should pay $46 at the door for Gatorland.