题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(C)
Teenager Jake Denham was skiing (滑雪) with his family in the USA when he felt over and lost one oi his skis. His family didn't know that he had a problem. They kept on skiing. When they got to the foot of mountain, there was no sign of Jake.
Jake couldn't find his ski anywhere. In the end, he decided to take off his other ski and walk down the mountain. But he couldn't work out the right way to go.
It was now getting dark and he was a long way from any place of safety. He knew that he might die that night in the cold temperatures. But Jake kept calm. At home, lake watched a lot of TV programmes about living in difficult situations. He remembered the advice from these programmes and knew that he should build a hole in the snow. He made a hole and pointed it up the hill so the wind couldn't blow into it. Outside the temperature fell to a dangerous -15℃ that night, but inside it Jake was safe from the cold.
But he had to get down the mountain. The TV programmes always said. "If you are lost, you should find someone else's tracks (轨迹) through the snow and follow them." "I wanted to live my life." remembers Jake. "So I got up and I found some ski tracks and I followed those." He walked and walked and finally he saw lights. Nine hours after he lost his ski, he found a team of worker who came to save him. He was safe!
His mum was very happy when she heard the news. Amazingly, Jake didn't even have to go to hospital. He got through the terrible experience without any injuries.
So, the next time someone says that watching TV is a waste of time, think of Jake. Sometimes TV can save your life.
(1)Jake's parents didn't know that he was missing until .
A.they reached the foot of the mountain
B.they began to ski down the mountain
C.a team of workers found Jake
D.Jake lost one of his ski
(2)What was the most important decision Jake made for his safety?
A.To go skiing with his family in the US.
B.To search for the ski that he had lost in the snow.
C.To take off his other ski and walk down the mountain.
D.To build a hole in the snow to keep himself warm.
(3)How did Jake get down the mountain the next morning?
A.He followed his parents.
B.He followed the workers.
C.He followed some ski tracks.
D.He followed some lights.
(4)What was the correct order in which these events happened?
a. lake made a hole in the snow. b. Jake lost one of his skis.
c. Jake finally saw lights. d. Jake skied with his family.
A.d--b--a--c
B.a--b--c--d
C.b--a--d--c
D.c--b--a--d
(5)Facing the difficulties, Jake Denham was.
A.polite and hardworking
B.calm and clever
C.outgoing and helpful
D.warm and friendly

【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)A
(5)B
【解析】本文讲述了Jack和家人去滑雪中途迷路,应用电视里学到的知识进行自救的故事,告诉我们电视并不仅仅是浪费时间,有时候还可以救人性命。
(1)A 细节理解题。题干意为:杰克的父母直到才知道他丢失了。根据短文第一段最后一句“When they got to the foot of mountain, there was no sign of Jake.”可知,他们到达山脚F时. 没有发现杰克的痕迹。故选A。
(2)D 细节理解题。题干意为:杰克为了他的安全最重要的决定是什么?根据第三段中 "……he should build a hole in the snow. He made a hole and pointed it up the hill so the wind couldn't blow into it. ”可知,在雪地里打个洞,寒风吹不进洞里,人在里
面躲避寒冷。故选D。
(3)C 细节理解题。题干意为:第二天早上杰克是怎样下山的?根据第四段中 "So I got up and I found some ski tracks and I followed those. "可知,他是跟随别人的足迹下山的。故选C。
(4)A 细节理解题。题干意为:这些事件发生的正确顺序是什么?通读全文可知,第一段先介绍杰克和家人一起滑雪;接着是他丢失了一只滑雪板;第三段中杰克为了躲避寒冷在雪地里打个洞;第四段中杰克走着下山,最后看到了灯光。由此可知,本题答案为A。
(5)B推理判断题。题干意为:面对困难,杰克德纳姆是 。A项意为“礼貌勤劳”;B项意为“冷静聪明”; C项意为“外向、有帮助的”;D项意为“温和友善”。根据文中“But Jake kept calm. ”和他按照电视里介绍的建议保护自己可知,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据首字母写单词,注意变形。

1While the trapeze artist was b__________ on the net, young George got the idea for inventing the trampoline.

2Solar power, wind power, nuclear and fossil fuels are the main s__________ of energy that are used to produce electricity.

3Kindle is an e-book reader that enable users to download and read 3.2 million e-books available in the Kindle Store. And you can read the books wherever you are. It’s like a p__________ library.

4It’s important for you to take notes in class. They will help you to review the lesson a_______.

5The officials i__________ the cause of the Ethiopian Airlines plane crash and found out it was the plane’s technical problem rather than the pilot’s wrong operation.

6The aquatic animals and plants that coral lives on will start to die. It will also cause the death of coral u__________ people try to stop global warming.

7It was a serious rainstorm. Strong winds were blowing and the rain was beating heavily a_______ the windows.

8Don’t give up in the face of difficulties or failures. P__________ is one of the most important factors that lead to success. So keep on trying until you succeed.

9Although the game ended in a tie, we could tell by the look of s__________ on our coach’s face that he was quite impressed with our wonderful performances and was happy that we didn’t lose.

10A government spokesman r__________ the government’s attitude so he has to think twice and weigh his words before responding to reporters.

【题目】John and Tina come from different countries. They are interested in Chinese food. They usually eat Chinese food in restaurants and often talk about it.

It’s Saturday today and it’s sunny. John asks Tina to have dinner at Ms. Brown’s House. It’s the first time that Tina goes there for dinner.

“Hi, John. Are there different kinds of food at Ms. Brown’s House?” Tina asks.

“Of course. There’re all kinds of noodles, such as chicken and cabbage noodles, mutton and potato noodles, tomato and egg noodles and beef and carrot noodles,” John says.

“Sounds great! I like tomato and egg noodles very much,” said Tina.

“Me, too. There are also delicious dumplings and specials. After dinner, we can have ice- cream and fruit. They are on sale.”

“Ice-cream? I know a new kind of ice-cream. It is delicious. And you can keep it for an hour.”

“Great! But there isn’t any at Ms. Brown’s House.”

“I know where to buy it. Let’s go after dinner.”

“OK.”

1What does the underlined word “it” refer to (指代)?

A. Ice cream. B. Cake.

C. Chinese food. D. Ms. Brown’s House.

2What can Tina and John NOT have for dinner in Ms. Brown’s House?

A. Noodles. B. Dumplings. C. Rice. D. Specials.

3What kind of noodles does John like?

A. Chicken and cabbage noodles. B. Tomato and egg noodles.

C. Beef and carrot noodles. D. Mutton and potato noodles.

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A. John and Tina like Chinese food.

B. John and Tina eat out on Saturday.

C. John and Tina can’t find the new kind of ice-cream at Ms. Brown’s House.

D. John and Tina can have some fruit for free after dinner.

5What does the passage mainly tell us?

A. Eating out. B. A new kind of ice-cream.

C. Two children talk about food. D. Food in different countries.

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(B)
A serious earthquake can be a terrible experience, and it is easy to forget safety measures (措施) in disorder (混乱). Fortunately, most earthquake safety measures are common sense, but if you forget everything else, remember the following instructions: drop, cover, and hold on. Also, most of earthquake deaths happen after the earthquake, so remember that the danger does not end when the shaking does!
If you stay indoors during an earthquake, move away from unsupported areas and windows. Try to get under a doorway or another area of the building which is held up by strong beams(梁). Stay under a table or desk only if it is very strong. Do not rush to lifts, because it is far safer to stay where you are. Cover your head with your arms around it and curl(蜷缩) into a ball, and wait for the shaking to stop.
If you stay outdoors during an earthquake, move to an area. Which is as open as possible. Don't move to buildings, electric poles and other objects which may fall during an earthquake and injure you. Protect your head and stay low to the ground till the shaking ends and it is safe to move.
After an earthquake, many buildings are less strong, although they appear safe. If you stay indoors, move people from the building quickly and help disabled or injured people. Once outdoors, move well away from the building so that if it falls down, you will not be injured. Wait till public safety officials announce that it is safe to stay indoors. By planning ahead and keeping calm during an earthquake, you can greatly increase your chances of survival (生存) without injury.
(1)The underlined word "Fortunately" in the first paragraph means .
A.especially
B.gradually
C.luckily
D.finally
(2)We can learn from the passage that earthquake safety measures .
A.are planned for children
B.help us to keep safe
C.are not necessary
D.are not easy to understand
(3)According to the passage, it isn't a good choice during an earthquake.
A.to take a lift
B.to stay under a strong table
C.to get under a doorway
D.to cover the head with arms around it
(4)If you stay outdoors during an earthquake, you can do all the following except .
A.trying to protect your head
B.moving to an open place
C.moving away from buildings
D.taking the disabled people into the room
(5)The purpose of the passage is mainly to tell us how to .
A.stay away from an earthquake
B.predict an earthquake
C.control an earthquake
D.keep safe during and after an earthquake

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网