题目内容

【题目】根据短文理解, 从A、B、C、D四个选项中选择最佳答案填空。
I have been collecting stamps since I was a little kid. I began to collect stamps1I was eight years old. At that time, my mother 2 at an international bank. Every Friday, she 3 home stamps from all the letters she had received during that week. I 4had many pen friends in different countries, and we 5 letters to each other very often. By the 6 I was twelve, I have collected more than l, 000 stamps from fifty different countries! I've7 collecting stamps, but now it's more 8 . My mother retired(退休) from her job, and my pen friends send me 9 messages instead of letters. The Internet has been very 10 for my stamp collection !
(1)A.since B.when C.before D.after
(2)A.stayed B.arrived C.lived D.worked
(3)A.brought B.got C.bought D.went
(4)A.hardly B.also C.nearly D.too
(5)A.took B.wrote C.received D.made
(6)A.time B.way C.end D.chance
(7)A.continued B.remembered C.kept D.finished
(8)A.different B.funny C.difficult D.important
(9)A.email B.telephone C.secret D.popular
(10)A.good B.useful C.possible D.bad

【答案】(1)、B
(2)、D
(3)、A
(4)、B
(5)、B
(6)、A
(7)、C
(8)、C
(9)、A
(10)、D

【解析】本文讲述作者喜欢集邮的事情和网络对这个兴趣的冲击。
⑴句意:自从我还是一个孩子的时候我就一直在收集邮票。当我8岁的时候我开始收集邮票。since自从,主句应该用现在完成时;when当……时;before在……前;after在……后。故选B。
⑵句意:那时,我妈妈在一家国际银行工作。stay呆在;arrive到达;live住;work工作,故选D。
⑶句意:每周五,她把那一周收到的所有的信上的邮票都带回家。bring带来;get得到;buy买;go去。故选A。
⑷句意:我也有很多不同国家的笔友。hardly几乎不;also也,用于动词前。nearly将近;几乎;too也,用于肯定句末。故选B。
⑸句意:我们经常相互写信。take带走;write写;receive收到;make做。根据句意可知选B。
⑹句意:到我12岁的时候,我已经收集了超过1000张50个国家的不同的邮票。短语:by the time到……时候;by the way顺便说一下;by the end of到……结束时;by chance偶然。故选A.
⑺句意:我还一直在收集邮票,continue doing继续做某事;remember doing记得做过;keep doing sth一直做某事;finish doing完成做某事。根据句意可知集邮一直没有中断过,故选C。
⑻句意:但是现在更困难了。different不同的;funny搞笑的;difficult困难的;important重要的。根据下文可知选C。
⑼句意:我妈妈退休了,我的笔友给我邮件发信息而不是书信。email电子邮件;telephone电话;secret,秘密;popular流行的。故选A。
⑽句意:网络对我的邮票收集很不好。good好的;useful有用的;bad坏的;故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
Millions of children in the United States go to summer camps. Some go to play outdoors at traditional camps in the woods, in the mountains or on lakes. But families now have many choices of special camps. These can be in the middle of nature or a big city. Special camps offer young people the chance to learn about different subjects: Anything from space exploration to business to medicine.
In technology camps, one subject that children can learn about is video game design. They learn how to use computer programmes to create games of their own. One programme that teaches video game design is called Cybercamps. Children can learn how to design their own virtual(实际上的) worlds to set their video game in. Then, they programme their own rules and objects into the game.
Cybercamps also offers courses in robot building and Web design. A recent story in the Washington Post described how one child made a robot that could sing a song. Another made a robot that could follow a black line drawn on a piece of cardboard. Also, children can learn how to make Web sites. One child made a site for pokeman, one of his favourite cartoon shows.
(1)Traditional camps are .
A.in the woods
B.in the mountains
C.on lakes
D.all above
(2)Special camps offer young people the chance to learn .
A.only space
B.only science
C.only medicine
D.different subjects
(3)In Cybercamps a child made a robot that could .
A.sing
B.dance
C.speak
D.draw
(4)Which one is NOT true according to the passage?
A.There are many special camps in the US now.
B.Families prefer traditional camps to special camps.
C.Special camps can be in the middle of nature or a big city.
D.In technology camps, children can create games of their own.
(5)The best title for the passage is .
A.Traditional Camps
B.Special Camps
C.Summer Camps
D.Summer Holiday

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网