题目内容

【题目】12 March

Dear Mr Lambert,

I’m Sabrina Taylor and I’m studying at a middle school. I just learnt that forests are disappearing(消失),and they’re disappearing around the world every year. This happens because people are making paper and energy, building more and more houses and factories. We must stop doing these things. It’s important for us to protect the Earth for our future.

Now I hope you can help stop forests from disappearing. You may stop burning wood to make energy in your factory. This will help forests so much.

There are also many other things to do to help forests. If you would like to know more, please visit www.rainforeststweb.org. By doing some small things, we can make the Earth more beautiful. If you want to talk about it with me, you can email me at shazadinol@hotmail.com.uk.

Thank you for taking your time in reading this email.

Best wishes,

Sabrina Taylor

1What does Sabrina do?

A. She is a teacher. B. She’s a student.

C. She’s a worker. D. She’s an engineer.

2What did Sabrina just learn?

A. Forests on Earth are getting fewer and smaller.

B. There are more and more houses on Earth.

C. Mr. Lambert knows a lot about forests.

D. She can do nothing to protect the Earth.

3Sabrina hopes that Mr. Lambert can stop _____.

A. making energy B. building factories

C. making paper D. burning wood

4How can Mr. Lambert talk with Sabrina?

A. By calling her B. By visiting her

C. By sending her emails. D. By inviting her to his factory

5Why did Sabrina write this email?

A. To know more about trees

B. To make friends with Mr. Lambert

C. To invite Mr. Lambert to teach in her school.

D. To ask Mr. Lambert to help protect forests.

【答案】

1B

2A

3D

4C

5D

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述塞布丽娜写信给兰伯特先生,让他做一些事情来阻止森林消失。

1细节理解题。根据I’m Sabrina Taylor and I’m studying at a middle school可知,塞布丽娜是一个中学生,故选B。

2细节理解题。根据I just learnt that forests are disappearing(消失),and they’re disappearing around the world every year可知,世界上的树林每年都在消失,所以树很少,面积变得很小了,故选A。

3细节理解题。根据You may stop burning wood to make energy in your factory. This will help forests so much可知,塞布丽娜希望兰伯特先生停止燃烧木头,故选D。

4细节理解题。根据If you want to talk about it with me, you can email me at shazadinol@hotmail.com.uk可知,兰伯特先生可以给塞布丽娜写邮件,故选C。

5细节理解题。根据We must stop doing these things. It’s important for us to protect the Earth fort our future以及Now I hope you can help stop forests from disappearing可知,让兰伯特先生帮她保护森林,故选D。

细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
D
If you often feel tired and the doctor can't find anything wrong with you, you may be in a state of subhealth(亚健康). Subhealth is a state between health and illness. Most of the subhealthy people are middle-aged ones who are usually stressed out because of work and family. And some of them are students who are having exams.
If you are subhealthy, it is not difficult for you to become well soon. You should have good living habits. For example, you should get up early and go to bed early. And you should exercise regularly. Exercising can keep you healthy. As for meals. it is better to eat less salt and sugar. Vegetables, fruit and fish are important to your body. You should eat more of them. It is not good to eat too much at one meal, because it may cause unhealthy changes in the digestive tract(消化道). And at last, a balanced diet is very helpful in staying away from subhealth.
(1)How may you feel if you're subhealthy?
A.Happy.
B.Comfortable.
C.Tired.
D.Sad.
(2)According to the passage,who will probably be subhealthy?
A.Teachers and students.
B.Parents and children.
C.Middle-aged people and students.
D.The young and the old.
(3)What should you do if you are subhealthy?
A.Relax and have good living habits.
B.Go to see the doctor and ask for some medicine.
C.Go to hospital in foreign countries.
D.Stay at home and not talk to others.
(4)What is the main idea of the passage?
A.What is subhealth?
B.How to keep away from subhealth.
C.How to keep subhealthy.
D.Why are you subhealthy?

【题目】阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C三个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。

Every weekend, my parents take me to a different place for fun.

This weekend, we are going to ____to Zhouzhuang, an old and beautiful town in South China. The town has a ____of about 1,000 years. My father likes traditional buildings. When we get there, we will_____some ancient houses first. My father tells me that the houses there look very_____but interesting. Then we will watch some special shows in the town. From the shows, we can _____a lot about the town.

On the second day, if it is _____, we will take a boat trip. There are many old bridges made of stones in the town. Along the ____, we can see some interesting places. It will be much fun to go ___ by boat. I also want to buy some things in the stores there. My father tells me that the things there are very ____, so I will give up this idea. My mother likes eating delicious food, so we will find a small restaurant and eat food there. We all ___ the food in some small restaurants is more delicious than that in the big restaurants.

I believe the trip will be very exciting.

1A. move B. listen C. travel

2A. name B. place C. history

3A. buy B. show C. visit

4A. old B. modem C. kind

5A. provide B. learn C. catch

6A. snowy B. rainy C. sunny

7A. forest B. park C. river

8A. sightseeing B. shopping C. swimming

9A. beautiful B. popular C. expensive

10A. think B. hope C. need

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网