题目内容
【题目】 There is an old Chinese saying, “If someone gives you a little drop of water, you should return a spring of water.” That means if someone helps you a bit, you should remember it and thank them gratefully (感激地) in return.
We should live in a world of gratitude. We should prove it with actions, not just words. We thank people who hurt us, because they teach us important things. We thank people who give us up, because we learn how to be independent. We thank people who are selfish (自私的), because we learn the importance of being kind. We thank our parents. They work hard all the time in order to give their sons and daughters a better life. They cook meals for us; they do the chores for us; they always give us food and clothes; they teach us what is right and what is wrong. We thank our teachers who give us dreams. They teach us a lot of things but they ask for nothing from us.
There are a lot of people who we should be grateful to in our life. We should find a way to thank them.
【1】What’s the Chinese meaning of the underlined sentence in Paragraph 1?
A.兵来将挡,水来土掩.B.落花有意,流水无情.
C.大地回春,春意盎然 .D.滴水之恩,涌泉相报.
【2】According to the writer, we should _______ if someone helps us.
A.give them moneyB.go away at onceC.thank them gratefullyD.do nothing
【3】We thank people who give us up, because we learn how to be ________.
A.selfishB.independentC.cleverD.worried
【4】We should thank our parents because ________.
A.they work hard for us all the timeB.they give us food and clothes
C.they teach us what is right or wrongD.A, B and C
【5】Which of the following statements is TRUE?
A.We don’t have to care about those who care about us.
B.We learn nothing from our teachers.
C.Our parents work hard to give us a better life.
D.Our parents don’t cook for us.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
本文由一句中国的谚语:滴水之恩,涌泉相报说开去,让人们学会感恩,感谢那些伤害我们的人,感谢那些放弃我们的人,感谢那些自私的人,感恩社会,感恩父母,感恩老师。总之,在我们的生活中,有很多人是我们应该感谢的。我们应该想办法感谢他们。
【1】句意猜测题。此句If someone gives you a little drop of water, you should return a spring of water.句意是:如果有人给你一小滴水,你应该回报他一个泉水。故此句也可翻译为滴水之恩,涌泉相报;故选D。
【2】推理判断题。由第一段最后一句:if someone helps you a bit, you should remember it and thank them gratefully(感激的)in return.(如果有人帮了你一点,你应该记住这一点,并感谢他们作为回报。)可知如果有人帮助我们,我们应该感谢他们,故选C。
【3】细节理解题。根据第2段第4句We thank people who give us up, because we learn how to be independent.(我们感谢那些放弃我们的人,因为我们学会了独立。)可知选B。
【4】细节理解题。根据第2段中第We thank our parents. They work hard all the time in order to give their sons and daughters a better life. They cook meals for us; they do the chores for us; they always give us food and clothes; they teach us what is right and what is wrong.我们感谢我们的父母。为了让他们的儿子和女儿过上更好的生活,他们一直在努力工作。他们为我们做饭;他们为我们做家务;他们总是给我们食物和衣服;他们教我们什么是对的什么是错的。)可知我们应该感恩父母是因为A.他们一直为我们辛勤操劳;B.他们尽力为我们付出一切;C.他们教会我们什么是对,什么是错;A、B、C都对,都文章内容匹配,故选D。
【5】推理判断题。题意:下面哪一个描述是对的? A.We don’t have to care about those who care about us我们不必在意那些在意我们的人。本短文教育我们要学会感恩。故A错;B.We learn nothing from our teachers从老师那儿,我们什么也没有学到,根据第2段最后一句They teach us a lot of things but they ask for nothing from us.(他们教我们很多东西,但他们不向我们索取任何东西。),可知B错; D. Our parents don’t cook for us.父母不为我们做饭,根据第二段第8句They cook meals for us(他们为我们做饭),可知D错;C. Our parents work hard to give us a better life.父母努力工作是为了给我们更好的生活,根据第2段第7句They work hard all the time in order to give their sons and daughters a better life.(为了让他们的儿子和女儿过上更好的生活,他们一直在努力工作。),可知C正确;故选C。
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
【题目】
Welcome To Smart Final Of Industry Store Complete our customer survey and to win a $500 Cash Card Please visit http://www.smartandfinal.com/survey Enter code 112201 with 5 days of this shop! |
BUD Beer 12PK Can 10.99 + CRV ,60 Fiji Water 2.15 + CRV ,60 Gatorade Orange Juice ,99 +CRV ,60 Strawberry Ice-cream 2.49 Was $3.49/YOU SAVED $1.00 Green Seedless 1.99 TOTAL 20.45 CASH TENDER 20.45 THANK YOU FOR SHOPPING STORE MANAGER: JOHN BAUTISTA (626)965-0485 (CRV: California Redemption Value加州废瓶回收价) |
【1】How many things were bought?
A.5B.6C.10D.11
【2】What are not mentioned in this passage?
A.The phone number of the storeB.The name of the store
C.The website of the storeD.The address of the store
【3】Which product has the California redemption value in the passage?
A.FruitB.DrinksC.Ice-creamD.Vegetables
【题目】 Qingming, meaning clear and bright, is the most important festival in spring. It is also named Tomb Sweeping Festival. It comes in early of the fourth month of a year. On that day, people visit tombs( 墓 ) to honor the dead. They always spend some time cleaning the tomb area. They usually plant some trees near the tombs and decorate them with fresh flowers. But it’s not just a day honoring the dead. It is also a good time to celebrate the coming of spring.
With the coming of spring, nature wakes up, dressing the world in green. Birds begin to build houses for their babies. In forests and fields, many animals have babies at this time of the year. Days begin to get longer and weather get warmer. In short, everything is new, clean and fresh. So Qingming is also a happy time for people to do sports outdoors, such as flying kites, swimming and hiking. This is why this festival has been very popular for thousands of years.
根据短文内容完成表格,每空一词。
Qingming—the Most 【1】Festival in Spring | |
Another name of Qingming | Tomb Sweeping Festival |
When the festival comes | In early 【2】. |
Things people do on that day | 【3】tombs to honor the dead, cleaning the tomb area, planting some trees near the tombs and decorating them with flowers. |
The changes of everything after Qingming | Becoming new, clean and【4】 |
The sports people can do in the【5】air | Flying kites, swimming, hiking and so on. |