题目内容

【题目】The day was Thankful Thursday. It’s a weekly tradition that my two little girls and I began years ago. We always go out in the world and do charity(慈善) work. Last Thursday, we were going to buy lunch for the beggars (乞丐) in the street. I ordered 15 lunches from McDonald’s and decided to hand them out.

We enjoyed what we saw in the street: a surprised and happy person holding up his lunch bag. Then we noticed a small old woman asking for food. We handed her our final lunch bag. As we got into the car, she started to speak to us. “No one has ever done anything like this for me before,” she said with a smile. “Well, I’m glad that we were the first,” I replied. “So, when will you eat your lunch?” I asked. She just looked at me with her huge, tired brown eyes and said, “Oh, honey, I’m not going to eat this lunch. You see, I have a little girl. I usually can’t afford to buy her the food she enjoys. But tonight she will be so happy!”

I don’t know if the woman noticed the tears(泪水) in my eyes. I have questioned many times whether our acts of kindness were too small to make a difference. Yet at that moment, I realized the truth of Mother Teresa’s words: “We cannot do great things—only small things with great love.”

1On Thankful Thursday, the writer often went with her two daughters to ________.

A. visit their friends B. do some charity work C. have lunch in McDonald

2The old woman was the _______ one to get the lunch.

A. first B. second C. last

3According to the passage, which is true about the old woman?

A. She would give the lunch to her daughter.

B. She ate the lunch when she got home

C. She didn’t like the food from McDonald’s

4After the writer learned the story of the woman, she was________.

A. angry B. moved C. surprised

5What does the article want to tell us?

A. It’s difficult to help everyone in need.

B. A small act of kindness means a lot.

C. Each family has its own problems.

【答案】

1 B

2 C

3 A

4 B

5 B

【解析】

文章讲述的是作者带着两个女儿在每周四都去帮助别人,一次帮助别人的经历让她意识到了虽然所做的是小事,但是也对别人产生了很大的影响。

1根据文中The day was Thankful Thursday. It’s a weekly tradition that my two little girls and I began years ago. We always go out in the world and do charity(慈善) work可知,做一些慈善工作。故选B。

2根据文中Then we noticed a small old woman asking for food. We handed her our final lunch bag.可知,那位老人是最后一个得到午餐的人。故选C。

3根据文中“Oh, honey, I’m not going to eat this lunch. You see, I have a little girl. I usually can’t afford to buy her the food she enjoys. But tonight she will be so happy!”可知,他将把这个午餐给她的女儿。故选A。

4根据文中I don’t know if the woman noticed the tears(泪水) in my eyes. I have questioned many times whether our acts of kindness were too small to make a difference. Yet at that moment, I realized the truth of Mother Teresa’s words:可知,听了这个老人的故事,作者感动。故选B。

5通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了小小的善行意味着很多。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When I was 5 years old, I went to the USA with my mom. I can still remember the first Halloween holiday I had in the USA.

On the morning of Halloween, we paid a visit to a pumpkin farm. Each of us brought a pumpkin to school. I used the pumpkin to make a lantern which had two triangle eyes and a scary mouth.

In the afternoon, we put on the Halloween costumes and went on parade in school. Some of the costumes were nice, but some of them looked scary. I chose to wear a suit of Superman’s clothes.

I did a lot of things that day, but the part I liked best was “trick or treat” in the evening. After dinner, I went outside with an empty bag. I hoped to get a lot of candies from people. At first, I was a bit nervous, so when I knocked at the door, my heart was beating very fast. A lady came out, and I said carefully to her, “Trick or treat.” My voice was very low, and even myself could hardly hear it. To my surprise, the lady was so kind to give me two candy bars, and I was so excited, thanked the lady and moved on. I couldn’t remember how many houses I visited, but I could remember how many candies I got—I got 91 pieces of candy , and I was so proud of myself.

What a happy Halloween I had! And I wish we could have a Halloween every month!

根据短文内容,完成表格。

My First Halloween in America

Activities at Halloween

In the morning

We visited a pumpkin farm and brought1to school.

In the afternoon

We went on parade in school in Halloween2.

In the evening

“Trick or treat” was my3part.
At last I got 91 pieces of candy. This made me feel4of myself.

Wish

I wish there were5Halloweens a year.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网