题目内容
【题目】 What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape a fire? Do you know how to save your life? Please read the following passage.
Escaping a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can keep you safe or even save your life. It is important to know the ways to escape(逃脱) a fire. When a fire happens, we can use the stairways, windows or fire escapes, but not lifts.
From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible. It is the best way of escaping through windows with the least chance of serious injury. Of course, dropping onto the soft earth or grass is safer than that onto cement(水泥). It can help to break a fall.
The second floor window is usually not very high from the ground. A middle build(中等身材) person, hanging by the fingers will have a drop of about six feet to the ground, it is about the height of a middle build man. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building.
Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed, or smoke and fire may go into the room. Keep our head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke.
【1】Which of the following can’t be used to escape a fire?
A.Lifts.B.Stairways.C.Windows.D.Fire escapes.
【2】When we are waiting for help, what should we do in the burning building?
A.Keep the door open.B.Keep the windows closed.
C.Keep the head low at the window.D.Stand near the door.
【3】If we are on the second floor, what should we do to escape a fire?
A.Open the door to go downstairs.B.Open the door to go upstairs.
C.Stay there to wait for help.D.Hang by the fingers to jump onto the ground.
【4】What does the underlined word “It” refer to(指的是)?
A.The door.B.Cement.C.Soft earth or grass.D.The window.
【5】What’s the best title of this passage?
A.First aid.B.How to escape a fire.
C.Save yourself in an earthquake.D.Escaping from the windows.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
本文讲述了如何逃离火灾,当火灾发生时,可以使用楼梯、窗户或防火梯,但不能使用电梯。从建筑物的较低楼层,通过窗户逃跑是可能的。这是通过窗户逃生的最好方法,而且受伤的可能性最小。在等待帮助时,一定要关好门,低着头看窗户,确保能呼吸到新鲜空气而不是烟雾。
【1】句意:下列哪项不能用于火灾逃生?
细节理解题。根据“When a fire happens, we can use the stairways, windows or fire escapes, but not lifts.”当火灾发生时,我们可以使用楼梯、窗户或防火梯,但不能使用电梯。故选A。
【2】句意:当我们在等待救援的时候,我们应该在着火的大楼里做什么?
细节理解题。根据“Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed, or smoke and fire may go into the room. Keep our head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke.”在等待帮助时,窗口也很有用。一定要关好门,否则烟和火可能会进入房间。低着头看窗户,确保你能呼吸到新鲜空气而不是烟雾。故选C。
【3】句意:如果我们在二楼,我们应该做什么来避免火灾?
细节理解题。根据倒数第二段,根据“it is safer to jump a short way than to stay in a burning building. ”跳一段较短的距离比呆在燃烧的建筑物里更安全,故选D。
【4】句意:下划线的单词“它”指的是什么?
推理判断题。根据“Of course, dropping onto the soft earth or grass is safer than that onto cement(水泥).”当然,掉在了软土或草比掉到水泥上更安全,故选C。
【5】句意:这篇文章最好的标题是什么?
最佳标题。根据“What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape a fire”如果你在着火的房子里,你会怎么做?你怎样从火灾中逃生?故选B。
【题目】阅读短文,下列问题
B
What problems do the teenagers probably have? Here is a survey showing their main problems.
Problems | Causes | Advice |
Feeling | Too much homework. Don't have enough time for their hobbies. | Make a plan for study and hobbies. Find time to relax as possible as you can. |
Getting short-sighted | Too much homework. Bad reading and writing habits. | Do homework or reading in a correct way. |
Fights | Don't know how to get on well with classmates. | Make more friends and understand each other. Share your problems with them. |
Feeling tired of study | Computer games' bad influence. | Don't be crazy about computer games. Play them just for a short time when you are tired. |
Getting fat | Having more pocket money to buy snacks. Dislike doing exercise. | Use your pocket money to do something meaningful. Spend some time doing exercise every day. |
(1)How many main problems are there in the survey?
A.Four.
B.Five.
C.Six.
D.Seven.
(2)What problems are caused by too much homework?
A.Feeling stressed and fights.
B.Feeling tired of study and getting fat.
C.Feeling stressed and getting short-sighted.
D.Getting short-sighted and feeling tired of study.
(3)If Simon is feeling stressed, he should ______.
A.do much more homework
B.make a plan to spend time on study and hobbies
C.donate his pocket money to Project Hope
D.buy some snacks
(4)Peter is tired of study, maybe because he ______.
A.has no close friends
B.has no pocket money
C.plays too many computer games
D.gets fatter and fatter
(5)______ is a good way for the teenagers to stop fights.
A.Doing less homework
B.Playing computer games
C.Learning how to make friends
D.Paying no attention to each other