题目内容
【题目】 ①After months of hard work, it's time to have fun during the summer holiday! If you are still planning what you are going to do during the days, why not enjoy a visit to a theme park?
②Lots of theme parks have roller coasters (过山车). A roller coaster may appear dangerous while in fact, it's perfectly safe for family fun. If you like heart-stopping thrills, this "scream machine" is your best choice. For example, Kingda Ka is a steel roller coaster located at Six Flags Great Adventure in the United States. It is the world's second fastest roller coaster. Riding this roller coaster makes you feel like you are flying in the sky!
③Does this sound scary to you? If so, we will take you to other theme parks around the world. Ocean Park in Hong Kong is the first stop. You can walk through an underwater tunnel as sharks swim overhead or watch a dolphin swimming show. Besides, cable cars will carry you more than 200 meters to the top of the park.
④Europa-Park is another good choice. If you think a few days are not enough to travel through Europe, this theme park in Germany will show you what other European countries are like. ▲ . You can first ride French bobsleds (雪橇), then eat Greek sandwiches and then take a roller coaster based on the Russian space station—all in one day! Besides, Europa-park is very real. The street lights in the Spanish part are from Spain and the small houses in the Swiss part come from Switzerland.
⑤Our last stop is Universal's Islands in the US, a world-famous dinosaur theme park. If you are a fan of dinosaurs, it is just the place for you. You can have an unforgettable experience and see dinosaurs in their natural homes.
【1】It is a good choice to ▲ if you like heart-stopping thrills.
A.see dinosaursB.walk through an underwater tunnel
C.ride a roller coasterD.watch the street lights in the Spanish part
【2】Which of the following is Not True according to the passage? ▲
A.The Europa-Park is in Germany.B.Six Flags Great Adventure lies in the UK.
C.You may visit Universal's Islands in America.D.The Ocean Park is a tourist attraction in Hong Kong.
【3】Which of the following can be put in the blank in Paragraph 4? ▲
A.Europa-park has 12 country-themed areas.B.Europa-park is suitable for living.
C.Europa-park is famous for its food.D.Europa-park is always crowded.
【4】How is the passage organized in structure (结构)? ▲
![]()
A.AB.BC.CD.D
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】D
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述经过了几个月的努力工作,在暑假可以玩的开心,并介绍了世界上几个著名的公园。
【1】细节理解题。根据A roller coaster may appear dangerous while in fact, it's perfectly safe for family fun. If you like heart-stopping thrills, this "scream machine" is your best choice“过山车可能看起来很危险,但实际上,它对于家庭娱乐来说是绝对安全的。如果你喜欢惊心动魄的刺激,这个“尖叫机器”是你最好的选择”可知,坐过山车是一个很好的选择,故选C。
【2】细节理解题。根据Europa-Park is another good choice. If you think a few days are not enough to travel through Europe, this theme park in Germany will show you what other European countries are like“欧洲公园也是一个不错的选择。如果你觉得在欧洲旅行几天还不够的话,德国的这个主题公园会向你展示其他欧洲国家的样子”可知,欧洲公园在德国,排除A;根据Our last stop is Universal's Islands in the US, a world-famous dinosaur theme park“我们的最后一站是美国的环球岛,一个世界著名的恐龙主题公园”可知,环球岛在美国,排除C;根据Ocean Park in Hong Kong is the first stop“在香港的海洋公园是第一站”可知,排除D;根据For example, Kingda Ka is a steel roller coaster located at Six Flags Great Adventure in the United States“例如,金达卡是一个钢铁过山车,位于美国六旗大冒险”可知,六旗大冒险在美国,而不是英国,故选B。
【3】主旨大意题。根据Europa-Park is another good choice. If you think a few days are not enough to travel through Europe, this theme park in Germany will show you what other European countries are like“欧洲公园也是一个不错的选择。如果你觉得在欧洲旅行几天还不够的话,德国的这个主题公园会向你展示其他欧洲国家的样子”以及You can first ride French bobsleds (雪橇), then eat Greek sandwiches and then take a roller coaster based on the Russian space station—all in one day“你可以先乘坐法国雪橇,然后吃希腊三明治,然后乘坐以俄罗斯空间站为基础的云霄飞车”可知,空处表示“欧洲公园有12个国家主题区域”,故选A。
【4】篇章结构题。根据If you are still planning what you are going to do during the days, why not enjoy a visit to a theme park“如果你还在计划这些天要做什么,为什么不去主题公园游玩呢”是主旨句,并且下文介绍了几个主题公园,故选D。