题目内容

【题目】 Food is very important. Everyone needs to eat well if he or she wants to have a strong body. Our minds(头脑) also need a kind of food. This kind of food is knowledge.

We begin to get knowledge even when we are very young. Small children are interested in everything around them. They learn something while they are watching and listening. When they are getting older, they begin to read story books, science books …, anything they like. When they find something new, they love to ask questions and try to find out answers. What is the best way to get knowledge? If we learn by ourselves, we will get the most knowledge. If we are always getting answers from others and do not ask why, we will never learn well. When we study in the right way, we will learn more and understand better.

1Why does everyone needs to eat well?

A.Because it can help people to be healthy.

B.Because it can help people to study well.

C.Because it can help people to enjoy reading.

2What kind of food do our minds need?

A.Books.B.Knowledge.C.Rice.

3When do we start getting knowledge?

A.When we’re students.B.When we’re old.C.When we’re young.

4Why do children like watching and listening?

A.They want to eat well.B.They need knowledge.C.They are too young.

5How can we understand better?

A.We eat more nice food.B.We read more books.C.We study in the right way.

【答案】

1A

2B

3C

4B

5C

【解析】

文章大意:本文主要讲述我们的大脑也需要食物,这个食物就是知识。小孩通过读和听获取知识,大点通过读书获取知识。获取知识的最佳方法是自学。

1细节理解题。根据第1段中“Everyone needs to eat well if he or she wants to have a strong body.”可知大家需要吃得好是因为这能帮助人们拥有健康的身体。故选A

2细节理解题。根据第1段中“Our minds also need a kind of food. This kind of food is knowledge.”可知我们的头脑需要知识作为食物。故选B

3细节理解题。根据第2段中“We begin to get knowledge even when we are very young.”可知我们在很小的时候就开始获取知识。故选C

4推理判断题。根据第2段中“They learn something while they are watching and listening.”可知孩子们在观察和聆听的同时学习新东西,由此可推出他们是因为需要知识才观察和聆听。故选B

5细节理解题。根据第2段中最后一句“When we study in the right way, we will learn more and understand better.”我们要通过正确的方法来学习,这样才能学得更多,理解得更好。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When I asked my daughter which one she would keep: the phone, the car, the cooker, the computer, the TV, or her boyfriend, she said 'the phone'. As for me, I could do without the phone entirely(完全地), which makes me unusual. But in fact, telephone is _______ our lives more than any other piece of technology.

Point 1 The telephone gives the need to communicate. On the road, drivers may call his/her friends or relatives. In the same way, more roads have traffic _______. My daughter comes home from school at 4:00 p.m. and then spends an hour on the phone talking to the people she has been at school with all day. If the phone did not exist would she have anything to talk about?

Point 2 The mobile phone means that we are never alone. 'The mobile saves my life,' says Crystal Johnstone. She had an accident in her Volvo on the road between suburbs and city centers. Trapped(被困)inside, she tried to make the call that _______ the ambulance to her.

Point 3 The mobile has our secret usages. It allows marketing manager of Haba Deutsch, Carl Nicolaison, to ring his sales staff all round the world at any _______ of day to ask where they are, where they are going, and _______ their last meeting went.

Point 4 The telephone allows us to reach out beyond our own lives. Today we can talk to several people though they are _______ to us at the beginning on chat lines. My daughter enjoys talking while I don't know what to talk about before we get to know each other. We can talk across the world. We can even talk to astronauts if you know any while they're space-walking.

1A.makingB.changingC.spendingD.using

2A.namesB.lightsC.signsD.accidents

3A.fetchedB.boughtC.gaveD.brought

4A.placeB.oneC.timeD.space

5A.whichB.howC.whatD.who

6A.angryB.foolishC.strangeD.satisfied

【题目】 Every country has its own special customs. 45. Americans feel that the first rule of being a polite guest is to be on time. If a person is invited to dinner at six thirty, the hostess expects him to be there at six-thirty, or not more than a few minutes late. When the guest cannot come on time, he calls his host or hostess on the telephone, gives the reason, and tells at what time he can come. 46. 有时候,客人应该带一盒糖果或一些鲜花给女主人。

As guests continue to arrive, it is usually considered polite for the men in the group to stand when a woman enters the room. When the guests sit down at a dinner table, it is customary for the men to help the ladies by pushing their chairs under them.

47. There is a difference between American and European customs in using the knife and fork. Europeans keep the knife in the right hand, the fork in the left. They use both hands in eating. Americans, on the contrary, use just one hand whenever possible and keep the other one on their lap. If for any reason a guest has to leave the table during a meal, he or she should ask the hostess. “Would you please excuse me for a minute?” 48. 没有告诉女主人就离开是不礼貌的。

Following dinner, guests usually stay for two or three hours, and most dinner parties breakup at about 11 o’clock. 49. As the guests leave, it is the custom to thank the hostess for a very pleasant evening. One may say anything that expresses appreciation. Common expressions are: “Goodbye. It was so nice of you to have me,” or “Thank you. I’ve had a very nice time.”

1_________________________________________________________________________

2_________________________________________________________________________

3_________________________________________________________________________

4_________________________________________________________________________

5_________________________________________________________________________

【题目】 When throwing away rubbish, do you know which bin it should go in? Have you ever noticed the differently-colored bins on the street?

Some of you might not be able to answer this question. However, it's actually quite important to know how to sort your waste. Not knowing how to sort waste can make it harder to save energy and protect the environment.

If you don’t sort your waste, all of it will go to a landfill and be buried() together. These landfills can take up large areas of ground that could have been used for planting trees or crops. The electronic waste you throw away, such as batteries, can pollute the soil and groundwater. Other pieces of waste, like the metal part of a pen, can be used to make other things if they are properly recycled.

With this in mind, many cities in China have been running waste-sorting campaigns (活动)in recent years. For example, Shanghai announced in July that within three years, all of its residents (居民)should sort their waste into four groups: wet, recyclable, harmful and dry.

Wet waste is also known as household waste. They are things you don't want but that pigs can eat,Guangzhou Daily explained. Paper, metal, glass and other things that can be reused are recyclable waste.

Harmful waste includes things like medicine, batteries and fluorescent bulbs. Finally, any waste that's not wet, recyclable or harmful will go in thedry wastebin.

Many other Chinese cities, including Shenzhen, plan to use this method to sort their garbage. Now that you know this, perhaps you can do your part to protect the environment and encourage others to sort their waste.

1The pasage is most probably from a(an)_____________________

A.newspaperB.noticeC.advertisementD.science story

2The underlined word landfillin this passage means _______in Chinese.

A.垃圾箱B.垃圾填埋场C.农场D.陆地

3Which of the following things are harmful waste?

A.medicine, fluorescent bulbs and metalB.batteries,glass and metal

C.medicine, fluorescent bulbs and batteriesD.medicine,batteries and paper

4The author writes this passage in order to __________________________.

A.introduce waste-sorting campaigns in recent years

B.tell people to sort the trash and protect the environment

C.advise people to sort the garbage into four groups

D.describe the disadvantages of not sorting the garbage

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网