题目内容
【题目】 When I asked my daughter which one she would keep: the phone, the car, the cooker, the computer, the TV, or her boyfriend, she said 'the phone'. As for me, I could do without the phone entirely(完全地), which makes me unusual. But in fact, telephone is _______ our lives more than any other piece of technology.
Point 1 The telephone gives the need to communicate. On the road, drivers may call his/her friends or relatives. In the same way, more roads have traffic _______. My daughter comes home from school at 4:00 p.m. and then spends an hour on the phone talking to the people she has been at school with all day. If the phone did not exist would she have anything to talk about?
Point 2 The mobile phone means that we are never alone. 'The mobile saves my life,' says Crystal Johnstone. She had an accident in her Volvo on the road between suburbs and city centers. Trapped(被困)inside, she tried to make the call that _______ the ambulance to her.
Point 3 The mobile has our secret usages. It allows marketing manager of Haba Deutsch, Carl Nicolaison, to ring his sales staff all round the world at any _______ of day to ask where they are, where they are going, and _______ their last meeting went.
Point 4 The telephone allows us to reach out beyond our own lives. Today we can talk to several people though they are _______ to us at the beginning on chat lines. My daughter enjoys talking while I don't know what to talk about before we get to know each other. We can talk across the world. We can even talk to astronauts if you know any while they're space-walking.
【1】A.makingB.changingC.spendingD.using
【2】A.namesB.lightsC.signsD.accidents
【3】A.fetchedB.boughtC.gaveD.brought
【4】A.placeB.oneC.timeD.space
【5】A.whichB.howC.whatD.who
【6】A.angryB.foolishC.strangeD.satisfied
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】C
【5】B
【6】C
【解析】
本文谈论了电话正在改变我们的生活。
【1】句意:但事实上,电话正在改变我们的生活比任何其他技术都多。
考查动词辨析。A. making制造,做;B. changing改变,变化;C. spending度过,花费;D. using使用,利用。根据下文作者提到的4点内容,可知“电话正在改变我们的生活比任何其他技术都多。”故选B。
【2】句意:同样,更多的道路发生交通事故。
考查名词辨析。A. names姓名;B. lights灯;C. signs标志,信号;D. accidents事故。根据上文On the road, drivers may call his/her friends or relatives.(在路上,司机可以打电话给他的朋友或亲戚。)结合常识可知“打电话可能发生更多的交通事故。”故选D。
【3】句意:她被困在里面,试图打救护车的电话。
考查动词辨析。A. fetched (去)拿来;(去)请来;B. bought买;C. gave给;D. brought带…到某处,带来。短语bring sth. to sb.:把某物带给某人;本句是定语从句,先行词the call,关系代词that做定语从句的主语,从句意思是“那个电话带救护车到她那个地方”,故选D。
【4】句意:它允许Haba Deutsch的市场经理Carl Nicolaison在一天中的任何时候给他在世界各地的销售人员打电话,询问他们在哪里,他们要去哪里,以及他们的最后一次会议如何进行。
考查名词辨析。A. place地点;B. one一;C. time时间;D. space空地,空间。根据语境和名词day可知是“在一天中的任何时候”;故选C。
【5】句意:它允许Haba Deutsch的市场经理Carl Nicolaison在一天中的任何时候给他在世界各地的销售人员打电话,询问他们在哪里,他们要去哪里,以及他们的最后一次会议如何进行。
考查宾语从句的引导词。A. which哪一个,哪些,代词;B. how怎样,如何,副词;C. what什么,代词;D. who谁,代词。本句their last meeting went的谓语went是不及物动词,后面不能直接跟宾语(代词或名词),可以用副词修饰动词;故选B。
【6】句意:今天我们可以通过聊天电话和几个人聊天,尽管他们起初对我们来说很陌生。
考查形容词辨析。A. angry愤怒的;B. foolish愚蠢的;C. strange 陌生的;D. satisfied满意的。根据常识可知“通过聊天电话和几个人聊天的那些人一般是我们不认识,所以是陌生的”,故选C。
【题目】 In common with many countries, Britain has serious environmental problems. In 1952, more than 4,000 people died in London because of the smog. The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories and the situation improved a lot.
Today, London is much cleaner but there is a new problem: smog from cars. In December 1991, there was very little wind in London and pollution increased a lot. As a result, about 160 people died from pollution in just four days.
Part of the problem is the new “out of town” shopping centers. In the past, people often walked to shops near their home or went by bus. Now, many people drive to the new shopping centers. As a result, the small shops have disappeared and more people have to travel to do their shopping.
Critics (评论员)say that Britain needs better and cheaper public transport. Transport in Britain is very expensive. An early morning train trip from Glasgow to London (about 600 km) can cost about 100 pounds, for example. A short 15-minute bus trip can cost over 1.00 pound.
Many people are trying to reduce the use of cars in Britain. Some cities now have special bicycle paths and many people cycle to work. Some people also travel to work together in one car to reduce the pollution and the cost.
Environmental problems in【1】 | |||
Time | Causes | Results | Solutions |
In the past | Smog from coal 【2】 And factories. | 【3】4,000 people died in 1952. | New laws were introduced. |
Today | Smog caused by 【4】. | About 160 people died in a few days in 1991. | ●Provide【5】and cheaper public transport. ●Build special paths for bicycles. |