题目内容

书面表达

最近,“共享单车(bike-sharing)”风靡锡城,大街小巷随处可见五颜六色的自行车。请你根据以下表格信息写一篇关于共享单车的英语短文。

种类

6种;约4万辆;

优势

1. 人们使用方便;花费少;

2. 得到锻炼,有利健康;

3. 减少交通压力;

4. ……

弊端

1. 有些人不爱惜自行车;

2. 有些人做违法的事;

建议

1. 使用完,保持自行车排放有序;

2. ……

注意:

1. 短文须包括所有内容要点,要求语句通顺、意思连贯;

2. 短文开头已给出,省略号处共须2~3句话作适当发挥;

3. 词数90个左右;

4. 参考词汇:减少 reduce;压力 stress / pressure

Nowadays, bike-sharing has been popular in Wuxi. A large number of colourful bicycles can be seen everywhere in the streets.

Nowadays, bike-sharing has been popular in Wuxi. A large number of colourful bicycles can be seen everywhere in the streets. There are six different kinds of bicycles. About 40000 bicycles have bee...
练习册系列答案
相关题目

It is two in the morning. The wind is getting stronger and there is a chance that it will rain. Though the weather is bad, Al Gehrke sits 110 floors above the ground, 442 meters above the earth. You may be wondering what he is doing so far off the ground. If you asked him, he would say, “I am just doing my job!

Al Gehrke has a very special job that not many people would want to have. He manages one of the tallest buildings in the world — the Wills Tower in Chicago. His team washes and changes the windows. The Wills Tower has 16, 000 windows and each window weighs over 90 kilos. Gehrke and his team work from seven in the evening until four in the morning. They clean 18 windows each night. Each window takes almost 30 minutes. Al Gehrke is not afraid of high places and he is a good man for the job.

Mary Ann also has an unusual job. Instead of hanging high above the earth washing windows, she works under the water. She trains dolphins for shows and also helps people to swim with the dolphins. She loves the dolphins. “We never tell a dolphin what to do. We ask them respectfully. They decide to do that for us because of the relationship we have,” she said.

Besides washing windows high above the earth or swimming with big fish under the water, there are other unusual jobs that you have probably never thought of people having. Here is another strange example: karaoke singers! A karaoke singer is someone who sings the songs of famous singers. The singer is able to follow the words of the songs because they appear on a computer in front of them. In Cyprus, karaoke singers are very popular. They sing to the people on holiday. As the visitors travel around the island they can listen to the music of the karaoke singers.

1.By saying “I am just doing my job” in Paragraph 1, Al Gehrke is most likely to tell us .

A. his job is difficult to do B. he is brave and strong

C. he can make much money D. his job is nothing special

2.According to the third paragraph, Mary Ann .

A. considers herself unusual B. teaches people how to swim

C. has a great love for dolphins D. works long hours every day

3.The writer is trying to introduce some unusual jobs by .

A. holding some activities B. offering some examples

C. comparing several ones D. telling some funny stories

1.D 2.C 3.B 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述三种特别的职业,即清洗和更换高层玻璃、训练海豚以及卡拉OK歌唱者。 1.推理判断题。根据第一段Al Gehrke sits 110 floors above the ground, 442 meters above the earth可知,这个工作非常的特别,但又根据he would say, “I am just ...

On a small farm in Mexico, there are no schools. The bus is a school. The driver of the bus is the teacher. It’s a school bus, but it doesn’t take the children to school. It just goes round from place to place, and sometimes it comes to this farm. The bus will stay here for three months. The farmers call it a school on wheels (车轮). Every time when the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing. They warmly welcome the school bus.

When the bus is on the farm, in the morning, the teacher teaches the small children. In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning. At night, the fathers and mothers come to school. They want to learn, too. How the farmers hope that some day they can have a real school on their farm!

1.The driver of the bus is ________.

A. the teacher B. the student

C. the farmer D. the school

2.The bus school will ______________.

A. take the children to school

B. stay here for a long time

C. take the fathers and mothers to school

D. go round from place to place

3.When the bus school comes, the farmers will ___________.

A. stop working B. warmly welcome it

C. be happy D. both B and C

4.The bigger children have their lessons in the afternoon because _____ in the morning.

A. they can’t get up early

B. the teacher wants to teach the small children first

C. they have a lot of work to do

D. they have to do their homework

5.Which of the following is true?

A. A school bus is a real school for farmers’ children.

B. The bus school has no teacher at all.

C. The bus school has no students.

D. The children and their parents on the farm all come to the bus school to learn.

1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 【解析】试题分析:本文叙述了在墨西哥有一个流动的公交车学校,一辆公交车就是一所学校,司机就是老师。它是经常从一地方到另一个地方移动。每次来农场上,大家都热烈欢迎它。农场上的孩子和父母们都来公交车学校学习。 1. 2. 3. 4. 5.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网