题目内容

【题目】Pearl and June were good friends and spent most of their time together.

They were both very old and they worried about their health. Most of the time they talked about nothing else.

They worried about their food. Was it clean? Would it give them pains in the stomach?

They worried about the weather. Was it too cold and wet? Would it give them pains in their bones?

They worried about pollution in the air. would it give them pains in their chests and throats?

They worried about being hurt in a car accident, killed in a plane crash, getting sick, and so on.

All they could think about was being ill or hurt.

One day they went on a train journey together.

“We’ll need some food,” Pearl said.

“We’ll buy some bananas,” June said. “They are good to eat and always clean.”

And so they bought two bananas to eat on the train.

It was not long before they were hungry.

Pearl took out the bananas and gave one to June. Then she peeled (剥)the skin of her banana and took a large bite of it.

At that moment the train went into a tunnel. Everything went black.

“Don’t eat your banana,” Pearl shouted at June. “Mine has made me go blind!”

【1】The two old ladies talked about __________most of the time.

A. themselves B. other people

C. healthy food D. dangerous drivers

2The old ladies didn’t want to ___________.

A. eat any bananas B. travel by train

C. be young again D. get sick

3Pearl ate her banana __________.

A. after they came out of the tunnel B. at the station

C. before June ate hers D. before she was hungry

4Pearl thought that the banana __________.

A. stopped her from seeing B. would make her hungry

C. would make her ill D. would be good for June

5The best title of the story should be ____________.

A. What Good Friends B. What a Bad Train Journey

C. Bananas Are Good for You D. Bananas Are Bad for You

【答案】

【1】A

2D

3C

4A

5A

【解析】

试题分析:本文讲述的是两个过度关心自己的安全和健康的老人的幽默故事。她们担心周围的一切,而且他们担心的都与生病与伤害相关,一天她们一起坐火车旅行,觉得香蕉应该干净、好吃,于是买了两根香蕉,吃香蕉时刚好火车过隧道,一位老人告诫另一位说,不要吃香蕉,香蕉让她失明了。

【1】A 细节理解题。题意:两位老奶奶大多数时间谈论的什么?A. themselves她们自己;B. other people别人;C. healthy food健康的食物;D. dangerous drivers危险的司机。由文中的:They were both very old and they worried about their health. Most of the time they talked about nothing else.可知,她们只谈论自己的健康,故选A。

2D 细节理解题。题意:老奶奶们不想做什么?A. eat any bananas吃香蕉;B. travel by train坐火车旅行;C. be young again再年轻;D. get sick生病。由文中的:They worried about being hurt in a car accident, killed in a plane crash, getting sick可知她们担心受伤;坐飞机遇难及生病。故选D。

3C 推理判断题。题意:Pear在什么时候吃的香蕉?A. after they came out of the tunnel她们从隧道出来后;B. at the station在车站;C. before June ate hers在June吃香蕉前;D. before she was hungry在她饿之前。由短文最后一句可知Pear先吃香蕉,并在June吃香蕉前警告她不要吃,故选C。

4A 细节理解题。题意:Pearl认为香蕉怎样?A. stopped her from seeing使她看不清了;B. would make her hungry使她饿了; C. would make her ill使她生病了;D. would be good for June对June有好处。由短文最后一句:Mine has made me go blind!可知她认为吃了香蕉后自己失明了。故选A。

5A 主旨大意题。题意:故事最好的标题应该是什么?A. What Good Friends多么好的朋友啊;B. What a Bad Train Journey多么差的火车行啊;C. Bananas Are Good for You香蕉对你有益;D. Bananas Are Bad for You香蕉对你有害。两位老人总是在一起,当以为自己吃了香蕉出现状况时,马上进行警示,可知她们是多么好的朋友啊。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,完成表格,每空一词.
Now students' English handwriting gets worse and worse. Their teachers worry about that. Is your English handwriting beautiful? If not, here are four steps that really work!
Use paper with lines
Using paper with lines can keep you writing straight instead of up or down when you write English words or sentences. Those lines on the paper can help you to write words in the right size. Be sure to fill the lined space completely. And remember that those capital letters are written properly.
Slow down
If your writing is hard to read, try slowing down a little. For some kids, going a little slowly makes the handwriting clear. If you write too fast, it’s hard for you to stop where you should, and even worse, you may make more mistakes.
Hold your pencil correctly
When you hold your pencil correctly, writing is much easier. Some kids press down really hard when they write. That makes the handwriting not nice. Try to be relaxed and don’t hold the pencil so hard. Let your writing appear nice and clean. If you do so, people will guess you are a student with a good habit.
Draw more pictures
Drawing can improve your handwriting. You need to use the skills to control your pencil better when you are drawing pictures. Even though you have no chance to draw at school, you can practice by yourself at home.
Handwriting is very important. Imagine you are a world-famous movie star or a well-known sports player, what do you do when your fans run up to you? Give them your autographs, of course!

Steps to Improve Your English

Reason

Students’ English handwriting gets worse and worse. That makes their teachers feel .

Steps

Use paper with lines

It can help you straight. Those lines help you to write in the size. Make sure that you fill the lined space completely. Capital letters are written properly.

Slow down

If some kids write a little slowly, their handwriting will be . You may make more if you write too fast.

Hold your pencil

Writing is much easier. Don’t press down too hard when writing. Try to and don't hold the pencil so hard.

Draw more pictures

It is believed that can make the handwriting better. Keep practicing!

Handwriting is very to every person.

【题目】阅读理解。

On the first day of school our teacher introduced himself and challenged us to get to know someone we didn’t already know. I stood up to look around when a gentle hand touched my shoulder.

I turned around to find a little old lady with a warm smile. She said, “Hi, handsome. My name is Rose. I’m eighty-seven years old.”

“Why are you in university at such a YOUNG age?” I asked. She replied, “I’m here to meet a rich husband, get married, have a couple of kids, and then retire and travel.”

I knew she was joking. I was curious what might have encouraged her to be taking on this challenge at her age.

“I always dreamed of having a university education and now I’m getting one!” she told me. We became friends. Every day we would talk nonstop after class. I always enjoyed listening to this “time machine” as she shared her wisdom and experience with me. And Rose easily made friends wherever she went.

At the end of the term we invited Rose to make a little speech. She cleared her throat(喉咙) and began, “We do not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing. I’ve learned a few secrets to staying young, being happy, and achieving success. You have to laugh and find humor every day. You’ve got to have a dream. When you lose your dreams, you die.”

“There is a huge difference between growing older and growing up. Anybody can grow older.Thatdoesn’t take any talent or ability. The idea is to grow up by always finding the opportunity(机会) in change...”

1When the author and Rose first met, they began their conversation in a ________ manner.

A. polite B. impolite

C. serious D. humorous

2The author considered Rose as a “time machine” because ________.

A. she always came to class on time

B. she made friends easily at university

C. she enjoyed a long life and had lots of wisdom and experience

D. she knew the difference between growing older and growing up

3The word“That”in Paragraph 7 refers to()________.

A. growing older B. growing up

C. staying young D. being happy

4From this passage we know Rose believed ________.

A. “Easier said than done.”

B. “Well begun is half done.”

C. “It is never too late to learn.”

D. “Reading makes a full man.”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网