题目内容

【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A
My name is Eric. I live in a city in the USA. I have a big family. My family members all like animals. They work with animals. I like dogs so I often play with Max in our garden. In the future, I want to work with animals too. My brother is a doctor. He helps and saves animals when they are sick. My father is a scientist. He works to save birds. Some of them are really clever and can even say some words such as "How are you? Good morning! or Bye bye!" My mother is a dog groomer (美容师). She loves dogs very much. She helps them to be beautiful. My sister works with dolphins. They live in the pool. She hears the dolphins talk and sing. And she enjoys swimming with them.
That sounds really cool. There are so many jobs. But which one is fit (适合) for me? I'll have to wait and see because I'm only ten years old.
(1)Where does Eric1's brother probably work?
A.In a restaurant.
B.In a museum.
C.In a school.
D.In a hospital.
(2)What can Eric's sister do?
A.Help the dogs to be beautiful.
B.Teach the birds to talk.
C.Teach the dolphins to talk and sing.
D.Swim with the dolphins.
(3)What is Eric going to be?
A.A policeman.
B.A scientist.
C.A teacher.
D.We don't know.
(4)What can we know from the passage?
A.Eric is an English boy.
B.There are five people in Eric's family.
C.Most of the birds can say some words.
D.Eric's father can talk with birds.

【答案】
(1)D
(2)D
(3)D
(4)B
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了艾瑞克的家人。
(1)细节理解题,根据第一段My brother is a doctor. He helps and saves animals when they are sick.可知艾瑞克的哥哥是一个医生,因此在医院工作,故选D。
(2)细节理解题,根据第一段My sister works with dolphins. They live in the pool. She hears the dolphins talk and sing. And she enjoys swimming with them.可知艾瑞克的姐姐可以和海豚游泳,故选D。
(3)细节理解题,根据最后一段There are so many jobs. But which one is fit (适合) for me? I'll have to wait and see because I'm only ten years old.可知艾瑞克现在不知道以后想要做什么,故选D。
(4)细节理解题,通读全文可知艾瑞克家里还有他的姐姐,哥哥,父亲,母亲,一共五个人,故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网