题目内容

【题目】

Pictogram is a compound word made from picture and telegram. Pictograms are usually simple 【1】 , and they are often made with letters and words. A pictogram is a symbol which represents an idea 2 an object through an image(图像). Also, it is a kind of communication system which must be learned but is very useful in our lives. The used must learn to see, 3 and remember the different pictogram symbols. There are 1.400 different symbols4 the present time. A Canadian named Subhas Maharaj came up with the idea for pictograms in the beginning of the 1980s. at first, pictograms were introduced to help people 5 had disabilities in speaking ,reading, or writing. Pictograms are images of objects that are6 to see and create. Today, pictograms are used In many different ways. For example, there are traffic ,recycling and 7 signs, even animal symbols and so on.

Pictograms are 8 in white against a black background.

The combination of white against a black background creates extremely contrast(对比), and this makes pictograms friendlier to users. A good example of a pictogram is the public 9 symbols for Men and Women, just like the one on the left. Pictograms are a useful method of communication, and people can have fun as they 【10 each pictogram.

【答案】

【1】pictures

【2】or

【3】understand

【4】at

【5】who/that

【6】easy

【7】restaurant

【8】usually

【9】toilet

【10】learn

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了象形文字通常是简单的图片,们通常用字母和单词表示。象形文字是一种符号,代表一个思想或物体通过一个图像。同样,它是一种需要学习的交流系统,但在我们的生活中是非常有用的。用户必须学会看,理解和记住不同的象形符号。

【1】句意:象形文字通常是简单的图片,他们通常用字母和单词组成。因为句子的主语是复数,所以表语也应该是复数,故填pictures。

【2】句意:象形文字是一种符号,代表一个思想或通过一个图像的物体。因为an idea 与an object之间是选择关系,故填or。

【3】句意:用户必须学会看,理解和记住不同的象形符号。根据remember the different pictogram symbols.可知,是理解后,再记住不同的象形符号,故填understand。

【4】句意:目前有大约1400种不同的符号。固定短语at present time在目前,故填at。

【5】句意:起初,象形图被引进来帮助那些说,读,写有障碍的人这里是定语从句,先行词是people,指人,从句缺少的句子的主语,所以用关系词who/that。

【6】句意:象形图是很容易看到的和容易创作的图像。根据In many different ways. For example, there are traffic ,recycling可知,在日常生活中很容易看见,故填easy。

【7】句意:例如,有交通,回收和餐厅的标志,甚至动物符号等。根据图画A可知,那里的刀叉,代表的是餐厅,故填restaurant。

【8】句意:象形文字通常是白色和黑色的背景。这里用频率副词通常,故填usually。

【9】句意:一个象形文字的一个很好的例子是公共厕所的符号为男性女性就像一个在左边。根据句意,故填toilet。

【10】句意:象形文字是一种有用的通讯方式,人们可以有乐趣,因为他们学习每一个象形文字。这里缺少的是动词,根据前面用的是一般现在时,故填learn。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。

Imagine the situation. You are driving alone in a desert or on a mountain. You have no idea where you are. You passed the last house two hours ago. Then your car breaks down. It is night and it is cold. Yon have no mobile phone. What do you do? Well, next time take a GPS with you. This invention may be able to help vou. It is a device(装置) which uses satellites(卫星) to find the user's position(位置). It can find your position to within 20 metres. A GPS cannot start your car, but at least you will know where you are.
GPS, which means Global Positioning System, is a small radio receiver. It looks like a mobile phone. You can hold it in your hand, or put in your pocket. It is sometimes put into a watch or a telephone. We also find GPS devices in cars, planes, or boats. Some of these devices have electronic maps, so you know where you are. For example, in a city they can tell you the name of the street.
There are three parts to the Global Positioning System. The first part is the receiver. You can hold it in your hand, or have it fixed into your car, plane, etc. The second part is a group of satellites orbiting the Earth. The receiver contacts at least four of the satellites and calculates(计算) its position. The third part of the system is a network of ground stations. They are all over the world. They control the satellites and make sure they are working well.
Some people think that in the future the GPS will be as common as the mobile. They are becoming cheaper and more and more accurate(精确的). There are also new uses for the GPS. Perhaps they will become like watches. Everyone will have one and you will never be lost again.
(1)According to the passage, with the help of the GPS, people .
A.can't be lost in a new city
B.can't find their way in different countries
C.can learn about the culture of an unknown place
D.can spend the least time getting to another place
(2)We can learn from the passage that .
A.there are three parts to the GPS
B.a GPS can't be put into a watch
C.a GPS can help you start your car
D.the GPS are becoming more and more expensive
(3)The underlined word "They" in Paragraph 3 means "".
A.Receivers
B.GPS devices
C.Satellites
D.Ground stations
(4)The passage is mainly about .
A.the history of the GPS
B.the introduction of the GPS
C.the shape of the GPS
D.the three parts of the GPS
(5)What can we infer(推断)from the passage?
A.All GPS devices have electronic maps.
B.People in many countries will use the GPS for free.
C.The receiver of the GPS contacts at least five of the satellites.
D.The GPS will become more and more common in everyday life.

【题目】Only a Ribbon

In one of the London hospitals,a short time ago,there was a young doctor. He noticed one of the patients,a ten-year-old poor girl called Katie,who had a very painful illness.

Katie lay in her bed,day after day,with nothing to help her forget her pain and cheer up. One day the doctor noticed her trying to make a doll of her finger, and speaking to it. But she was soon tired of it,and lay back into her bed.

That afternoon,the young doctor saw a

beautiful ribbon in a shop window. He thought

that it might help cheer the little girl up,so he went in and bought it for her. When he handed the ribbon to the girl,she was too surprised to speak. There were tears in her eyes. This little

gift made her feel rich and happy.

The nurse later told the doctor that the girl played with the ribbon all day long. She twisted(盘绕)it round her head. She held it in her hand while she slept.

Some weeks later,Katie's illness became worse,and it was necessary to perform a dangerous operation. When Katie was brought into the operation mom,she cried out for the young doctor. He was brought,and he held one of the girl's hands,while the other tightly held the ribbon.

During the operation,the ribbon fell off Katie's hand. As soon as she woke up and opened her eyes,she looked at her friend and said in a low voice,“My ribbon.”The doctor gave it to her and she smiled happily.

It was only a little gift,but it made the girl's stay in the hospital bright with beauty and love.

【1】 Katie was a________.

A. doctor B. patient C. nurse D. salesperson

2The young doctor bought a ribbon for Katie because___________.

A. Katie asked him for it

B. it could treat Katie's illness

C. the nurse advised him to do so

D. he wanted to make Katie feel happy

3What does the story mainly tell us?

A. Doctors are kind people.

B. Gifts are important for patients.

C. A little gift can bring great happiness.

D. Hospitals are placeswith beauty and love.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网