题目内容

【题目】Only a Ribbon

In one of the London hospitals,a short time ago,there was a young doctor. He noticed one of the patients,a ten-year-old poor girl called Katie,who had a very painful illness.

Katie lay in her bed,day after day,with nothing to help her forget her pain and cheer up. One day the doctor noticed her trying to make a doll of her finger, and speaking to it. But she was soon tired of it,and lay back into her bed.

That afternoon,the young doctor saw a

beautiful ribbon in a shop window. He thought

that it might help cheer the little girl up,so he went in and bought it for her. When he handed the ribbon to the girl,she was too surprised to speak. There were tears in her eyes. This little

gift made her feel rich and happy.

The nurse later told the doctor that the girl played with the ribbon all day long. She twisted(盘绕)it round her head. She held it in her hand while she slept.

Some weeks later,Katie's illness became worse,and it was necessary to perform a dangerous operation. When Katie was brought into the operation mom,she cried out for the young doctor. He was brought,and he held one of the girl's hands,while the other tightly held the ribbon.

During the operation,the ribbon fell off Katie's hand. As soon as she woke up and opened her eyes,she looked at her friend and said in a low voice,“My ribbon.”The doctor gave it to her and she smiled happily.

It was only a little gift,but it made the girl's stay in the hospital bright with beauty and love.

【1】 Katie was a________.

A. doctor B. patient C. nurse D. salesperson

2The young doctor bought a ribbon for Katie because___________.

A. Katie asked him for it

B. it could treat Katie's illness

C. the nurse advised him to do so

D. he wanted to make Katie feel happy

3What does the story mainly tell us?

A. Doctors are kind people.

B. Gifts are important for patients.

C. A little gift can bring great happiness.

D. Hospitals are placeswith beauty and love.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】C

【解析】

试题分析:短文大意:一个年轻的医生注意到医院里的一名10岁左右名字叫凯特的病人,一次在橱窗里看到了一个很漂亮的缎带,于是把它买下送给那个小女孩鼓励她,这个缎带让这个小女孩感动很满足和开心,到做手术前这个缎带都紧紧地系在这个小女孩的手上,到小女孩手术后醒来还惦记着她的缎带,尽管是一个很小的礼物,但这个小礼物使这个小女孩住院期间怀着快乐美丽的心情。

【1】B细节理解题。根据a ten-year-old poor girl called Katie,who had a very painful illness.一个十岁名叫凯特患很痛的疾病的可怜的小女孩得知,凯特是一个病人,故答案选B。

【2】D细节理解题。根据That afternoon,the young doctor saw a beautiful ribbon in a shop window.He thought that it might help cheer the little girl up,so he went in and bought it for her.那天下午,那个年轻的医生在橱窗看到一个很漂亮的缎带.他买下了它想着这个缎带能帮助这个小女孩振作起来,因此他进去并且为她买了下来.得知为凯特买下这个缎带是想她振作,故选D。

【3】C主旨大意题,根据最后一段It was only a little gift,but it made the girl's stay in the hospital bright with beauty and love.尽管是一个很小的礼物,但这个小礼物使这个小女孩住院期间怀着快乐美丽的心情.得知,一个小小的礼物能够给病人带来巨大的快乐.故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Sometimes, the choices you have made prove to be wrong. Don’t worry it’s not the end of the world! In traffic, what you do in this situation is just turn around and find a way. That’s exactly what you should also do in real life. In your life you will find many dead ends but you will always find your way out of them.

Life is not always a walk in the park. There will be uphill as well as downhill, bumps(凸块) and smooth rides. If you are not careful, a bump can make you . However, riding your life along just straight roads with no bumps can become . So, a bump can be a nice experience as well.

Right or left? In your life there will be times when you have to make a . You may want to focus on your studies, so you choose to stop a hobby that you’ve had for years. ! Before putting away the guitar or stopping your dance lessons, you should think how you could divide your time between studying and hobbies. Basically, it’s just a question of how to manage your time.

Whatever you do in life, remember to take it easy. You don’t have to run everywhere. Sometimes running make life less enjoyable. It’s often better to think before taking action. So, think first and then act! There’s really no rush! You don’t have to experience everything before you’re 20!

【1】 A.better B.shorter C.faster D. wider

2A. grow B.cry C.change D.fall

3A. helpful B.boring C. lucky D. dangerous

4

5A.living B.decision C. mistake D.wish

6A.Drive careful B. Act immediately C.Think again D. Speak aloud

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网