题目内容

【题目】Do you like sports? Here is what three students say about their sports.


Yes, I do. My favorite sport is tennis. I have three tennis bats. I love the game. I think it’s relaxing and fun. I often play tennis with my cousin, David. He loves the game, too. But he can’t play it well. He thinks it’s too difficult.
--- Alice


Yes, I do. I love sports and I’m good at them. I’m in the school basketball team (). On weekdays we play basketball from 4:00 pm to 6:00 pm. We play it on Saturday, too. My favorite basketball star is Kobe. He is a great NBA basketball player. I want to be a basketball player like him.
--- Eric


No, I don’t. I don’t play sports. I think they’re boring. I like playing computer games. My parents say it’s not healthy. They say I will be fat. They want me to do sports with them.
--- Cindy

1 doesn’t like sports.

A. Alice B. David C. Cindy D. Eric

2Eric plays basketball for ____________ hours on weekdays.

A. two B. three C. four D. six

3Which(哪一个) is right?

A. David can’t play tennis well.

B. Alice’s favorite sport is basketball.

C. Kobe is Cindy’s favorite basketball star.

D. Cindy thinks computer games are boring.

【答案】

1C

2A

3A

【解析】试题分析:短文大意:该文中是三个学生爱丽丝、埃里克和辛迪在谈论他们各自的运动。

1C细节理解题。根据第三格中No, I don’t. I don’t play sports. I think they’re boring.可知辛迪不喜欢运动,所以选C

2A细节理解题。根据第二格中On weekdays we play basketball from 4:00 pm to 6:00 pm.可知-埃里克在工作日每天打篮球两个小时,所以选A

3A细节理解题。根据第一格中I often play tennis with my cousin, David. He loves the game, too. But he can’t play it well.可知大卫打网球打得不好,所以选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Why don’t birds get lost on their long flights (飞行) from one place to another? Scientists have studied this puzzle for a long time. Now they’re starting to fill in the blanks(空白).

Not long ago, experiments showed that birds use the sun to guide them during daylight hours. How do birds fly at night? Tests with artificial stars, which are made by people, have proved that certain night-flying birds are able to follow the stars in their long-distance flights.

They found a bird that spent its lifetime in a cage and never flew under a natural sky. But it was born with the ability to use the stars to look for the direction. This bird’s cage was placed under the sky filled with artificial stars. Any change in the position of the artificial stars caused a change in the direction of the bird’s flight. From the experiment, they found that the bird tried to fly in the same direction as those artificial stars moving under the natural sky.

But the stars are of course birds’ main ways of navigation (航行), when the stars are hidden by clouds, they can still find their way by such landmarks (路标) as river courses, mountain ranges (山脉), coast lines and so on. Because of this ability, people use the dove (鸽子) to send messages in some fields. For example, the doves were used to send messages in both World War I and World War II. During that time, thousands of doves were used to carry important messages in order to save the lives of many thousands of people. So it is also the symbol of peace.

But when it’s too dark to see these things, the doves are not able to find their way. They only circle helplessly and get lost.

根据短文内容选择最佳答案.

【1】The underlined word “artificial” in the passage means “________” in Chinese.

A. 艺术的 B. 人造的 C. 永恒的

2】According to the experiments, birds can follow ________ in their flight during the sunny days.

A. the stars B. the sun C. the river courses

3】Which picture shows the right direction of the artificial star and birds?

4】Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The reason why birds don’t get lost on long flights has been known to scientists for many years.

B. The stars are of course birds’ only ways of navigation.

C. In the darkness, doves can’t find their way.

5】 What is this passage mainly about?

A. Birds can fly a long distance.

B. The dove is the symbol of peace.

C. How the birds find their ways.

【题目】Do you know the Homework (作业) Club (俱乐部) in US schools? The students do their homework in the afternoon at these clubs. Why do they have the club? The students always play games and watch TV after school, so the Homework Club is a quiet (安静的) place (地方) for them to do their homework. Teachers there can help them do their homework. After the students finish their homework, they can get asnack. It’s always children’s favorite food. Do you want to know the time and fee (费用)? Let’s have a look.

Time

Every session (阶段) is four weeks, from Monday to Thursday. You can go to the club one, two, three or four days a week. The Homework Club is in the Bay Library.
Monday, Tuesday and Thursday: 3:00 pm — 4:00 pm
Wednesday: 1:30 pm -–2:30 pm

Fee

4 days a week: $150 / session
3 days a week: $125 / session
2 days a week: $100 / session
1 day a week: $75 / session

1The students go to the Homework Club because ___________.

A. they want to help their teachers

B. they need a quiet place to study

C. they can play with their friends there

D. they can play games and watch TV there

2The underlined word (划线单词) “snack” is___________ in Chinese.

A. 零钱 B. 小吃 C. 奖状 D. 玩具

3From the passage (段落) we know ____________.

A. the Homework Club is in the students’ classroom

B. the price for a session of two days a week is $150

C. the students can go to the Homework Club on Friday

D. the Homework Club finishes at 2:30 pm on Wednesday

【题目】Are you shy? If you are, you are not alone. In fact, close to 50 percent of people are shy. Almost 80 percent of people feel shy at some point in their lives. These days, shyness is becoming more and more common. Now, scientists are trying to understand shyness. They have some interesting ideas about why people are shy.

Is it possible to be born shy? Many scientists say yes. They say 15 to 20 percent of babies behave shyly. These babies are a little quieter and more watchful than other babies. Interestingly, these shy babies usually have shy parents. As a result, scientists think that some shyness is genetic.

Family size might cause people to be shy as well. Scientists at Harvard University studied shy children. They found that 66 percent of them had older brothers and sisters. As a result, they became shy. At the same time, children with no brothers and sisters may be shy as well. Growing up alone, they often play by themselves. They are not able to learn the same social skills as children from big families.

You may also be shy because of where you were born. When scientists studied shyness in different countries. They found surprising differences. In Japan, most people said they were shy. But in Israel, only one of three people said so. What explains the difference? One scientist says the Japanese and Israelis have different opinions of failure. In Japan, when people do not succeed, they feel bad about themselves. They blame(责备)themselves for their failure. In Israel, the opposite is true. Israelis often blame failure on outside reasons, such as family, teachers, friends, or bad luck. In Israel, freedom of opinion and risk taking are strongly supported. This may be why Israelis worry less about failure and are less shy.

For shy people, it can be difficult to make friends, speak in class, and even get a good job. But scientists say you can get over your shyness. They suggest trying new things and practicing conversation. And don’t forget---if you are shy, you are not the only one.

【1】 What is the passage mainly about?

A. Happiness. B. Shyness.

C. Kindness. D. loneliness.

【2】 What does the underlined word “genetic”in paragraph 2 probably mean?

A. Passed down from parents. B. Learned from friends.

C. Taught by teachers. D. Made up by brothers.

【3】 What can be learned from the passage?

A. Most little babies are born shy and quiet.

B. If you are shy now, you will be shy forever.

C. Many shy children have older brothers and sisters.

D. Most Israeli people are shy of expressing opinions.

【4】We can learn from the passage that _______ may cause shyness.

A. genetics, grown--ups and birthplace

B. genetics, family size and birthplace

C. family size, grown--ups and failure

D. genetics, family size and freedom

【5】Scientists suggest that shy people can get over their shyness by______.

A. blaming their failure on outside reasons

B. trying new things and practicing conversation

C. getting themselves away from their shy parents

D. trying to understand reasons for their shyness

【6】hich of the following shows the structure(结构)of the passage? (P=Paragraph)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网