题目内容

【题目】 Tom walked into a shop . It bad a sign outside : "Second-hand clothes bought and sold . "He was carrying an old pair of trousers and asked the owner of the shop, "How much will you give me for these?" The man looked at them and then said: "Two dollars."

"What !" said Tom. "I had guessed they were worth at least five dollars."

"No," said the man, "they aren't worth a cent more than two dollars."

"Well," said Tom, taking two dollars out of his pocket. "Here's your money. These trousers were hanging outside your shop. The list price of them was six dollars and a half. But I thought that was too much money, so I wanted to find out how much they were really worth."

Then he walked out of the shop with the pair of trousers and disappeared before the shop owner could think of anything to say .

1At first the owner of the shop thought that Tom __________ .

A.wanted to steal the trousersB.wanted to sell the trousers

C.wanted to fool himD.wanted to buy the trousers

2The shop owner insisted that the trousers were worth only two dollars because ____ .

A.he wanted to sell them cheaplyB.he wanted to buy them cheaply

C.he didn't like the trousersD.they were old and dirty

3In fact, the trousers _________.

A.were hanging inside the shopB.were stolen by Tom from the shop

C.had been the shop owner'sD.had been Tom's

4From the story we know that _________ cheaper than the list price.

A.the owner sold the trousers two dollars

B.Tom sold the trousers one dollar and a half

C.the owner bought the trousers three dollars

D.Tom bought the trousers four dollars and a half

【答案】

1B

2B

3C

4D

【解析】

本文主要讲述一个老板卖衣服的趣事。一个男人从门外找了一条裤子,拿进来问老板值多少钱。老板以为他是来卖衣服的,所以就说只值2美元,之后男人给了老板两美元拿走了这条价值6.5美元的裤子。

1细节理解题。根据“How much will you give me for these?这条裤子你给我多少钱?”可判断,老板认为汤姆是来卖衣服的。故选B

2细节理解题。根据It bad a sign outside : "Second-hand clothes bought and sold . ""Well," said Tom, taking two dollars out of his pocket. "Here's your money.可知,此商店是买卖二手衣服,老板想便宜地买这条裤子。故选B

3细节理解题。根据“These trousers were hanging outside your shop.这些裤子被挂在商店门外。”可知,这条裤子是老板的,是用来卖的。故选C

4细节理解题。根据The list price of them was six dollars and a half.可知,这条裤子卖6.5美元,而实际支付的是“Two dollars 2美元”,由此确定便宜了4.5美元。故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网