题目内容

【题目】 Shirley Temple was born in 1928 in California. She was a very lovely little girl __________ blonds curly hair (金色卷发). She was also a good actress.

At the age of three, Shirley was __________ films and soon became a famous film star. When she was six years old, she made some successful films. __________ the time she was eight years old, she was making $500,000 a year. The people who made the films __________ her “Little Miss Miracle”.

In the 1930s, life was __________ in the USA. Many people didn't have jobs, but __________ of poor people paid money to go to the cinemas to __________ Shirley Temple. People felt happy __________ she sang and danced. Mothers wanted their daughters to have curly hair like Shirley Temple. Little girls played with Shirley Temple dolls.

__________ loved little Shirley. People sent her presents. On her eighth birthday, she got 1,000 cakes. Her fans sent her 5,000 __________ a week. But her mother didn't spoil(溺爱) her. Little Shirley only got $4.25 a week and had to eat the spinach(菠菜).

1A.likeB.withC.ofD.about

2A.teachingB.studyingC.makingD.watching

3A.ByB.WithC.BeforeD.Since

4A.saidB.calledC.toldD.spoke

5A.difficultB.happyC.easyD.popular

6A.millionB.hundredC.billionD.thousands

7A.visitB.learnC.watchD.call

8A.whenB.thoughC.becauseD.so that

9A.AnybodyB.SomebodyC.EverybodyD.Nobody

10A.lettersB.e-mailsC.messagesD.phones

【答案】

1B

2C

3A

4B

5A

6D

7C

8A

9C

10A

【解析】

文章大意:本文主要讲述的是有关于Shirley Temple的故事,她很小的时候就开始参演电影,后来成为了人们喜欢的名星。

1句意:她是一个非常可爱的女孩,有着金色的卷发。

考查介词及语境理解。A. like像……;B. with有、带着;C. of……的;D. about关于。根据blonds curly hair金色卷发,可知是说明她拥有什么样的头发,用with表示,with blond curly hair有金色卷发的,作定语修饰girl,故答案选B

2句意:在三岁的时候,Shirley开始拍电影,而且很快成为一名著名的电影演员。

考查动词及语境理解。A. teaching教;B. studying学习;C. making做;D. watching看。根据soon became a famous film star.很快成为一名著名的电影演员,可知是在她三岁的时候,她就开始拍电影,make films拍电影,固定短语,故答案选C

3句意:到她八岁的时候,她的年收入已经达到了50万美元。

考查介词辨析及语境理解。A. By到……之前;B. With和……一起、有;C. Before在……之前;D. Since自…以来。根据she was eight years old八岁的时候,前面提到之前拍了很多电影,所以此处说的应是到八岁的时候就年赚50万,用by表示,故答案选A

4句意:拍电影的人称她为“奇迹小姐”。

考查动词及语境理解。A. said说;B. called叫;C. told告诉;D. spoke说。根据Little Miss Miracle奇迹小姐,这是人们对她的称呼,call sb ...,叫某人……,故答案选B

5句意:在20世纪30年代,美国的生活很困难。

考查形容词及语境理解。A. difficult困难的;B. happy高兴的、开心的;C. easy容易的;D. popular流行的。根据下文Many people didn't have jobs很多人没有工作,可知应是生活很困难,故答案选A

6句意:虽然很多人没有工作,但是成千上万的穷人依然会花钱去电影院看Shirley Temple的电影。

考查数词及语境理解。A. million百万;B. hundred百;C. billion十亿;D. thousands数千。由设空处后面的of,可知此处是泛指,数词用复数形式,结合选项可知只有D选项符合题意,thousands of成千上万的;根据上文Many people didn't have jobss很多人没有工作,结合转折词but可知,虽然许多人没有工作,生活艰难,但是成千上万的穷人依然会花钱去电影院看Shirley Temple的电影;故答案选D

7句意:虽然很多人没有工作,但是成千上万的穷人依然会花钱去电影院看Shirley Temple的电影。

考查动词及语境理解。A. visit参观、拜访;B. learn学;C. watch看;D. call叫。根据poor people paid money to go to the cinemas to可知是花钱去电影院看Shirley Temple的电影,watch a movie/see a movie看电影,固定搭配,故答案选C

8句意:当她唱歌跳舞时,人们感到很开心。

考查从句引导词及语境理解。A. when当……时候;B. though虽然;C. because因为;D. so that以便。根据People felt happy人们很开心,可知是在她唱歌跳舞的时候开心,故答案选A

9句意:每个人都喜欢小Shirley

考查代词及语境理解。A. Anybody任何人,用于否定句或疑问句中;B. Somebody某人,一般用于肯定句;C. Everybody每个人、人人,用在肯定句中;D. Nobody没有人,用在肯定句中表示否定意思。根据下文People sent her presents.人们送她礼物,可知是大家都喜欢小Shirley,本句为肯定句,故答案选C

10句意:她的歌迷们一周给她寄去5000封信。

考查名词及语境理解。A. letters信件;B. e-mails电子邮件;C. messages信息;D. phones电话。根据People sent her presents. On her eighth birthday, she got 1,000 cakes. Her fans sent her 5,000 __10__ a week.人们送她礼物。在她8岁生日那天,她得到了1000个蛋糕。她的歌迷一周给她寄去5000……,结合选项可知应是“信件”,故答案选A

解答完形填空首先要通读全文,掌握大意。结合选项初步弄清短文写了些什么内容。在理解全文意思的基础上,结合文章内容对空缺句子作合乎逻辑的推理。必须弄清空缺词句的确切含义,空缺词句与其前后句的意义衔接必须自然、合理,最后根据语境,结合选项,选出正确答案。如,第1小题,根据blonds curly hair金色卷发,可知是说明她拥有什么样的头发,用with表示,with blond curly hair有金色卷发的,作定语修饰girl,故答案选B。第5小题,根据下文,Many people didn't have jobs很多人没有工作,可知应是生活很困难,故答案选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Are you afraid of tests? What will you do to prepare for a test? The following suggestions will be helpful.

Pay attention to what your teacher gives about a coming test. Write down exactly you will be tested on. Knowing what the test will cover is half done.

Make a review list that includes important points from class and reading material. Then your studying notes will be in one place. What’s more, rewriting the material will help you to remember it.

Don’t cram(突击式学习)! Test preparation begins the first day of class, so keep on doing your reading and homework.

Then you just need to review for the test — not learn all the materials. If you wait until the night before to try to learn everything, you will only put more stress on yourself.

Get a good night’s sleep before the test, but if you can’t, don’t be awake the whole night. Research shows that getting at least four hours of sleep produces the better test results.

Eat a healthy breakfast to keep your mind sharp. Avoid sugar, as it will weaken your ability to concentrate.

1The suggestions are given to the students who are .

A.in fear of the testB.good at learningC.in need of sleepD.poor at reading

2Where will students probably know something about a coming test?

A.From their classmate.B.From their teachers.C.From reading materials.D.From studying notes.

3Cramming will make it difficult for students to .

A.be busy reviewing at firstB.enjoy the first day of class

C.make a good test preparationD.put more stress on themselves

4What do you think will weaken your ability to concentrate?

A.Eating a healthy breakfast.B.Taking too much sugar.

C.Keeping your mind sharp.D.Getting a good night’s sleep.

【题目】 Twenty-five-year-old South African DJ Mandla Maseko has been chosen as one of 23 people who will get to go to space! Maseko, a _________ African, can't wait to become the first black South African to go to _________!

He and 22 others were some of over one million who _________the Lynx Apollo Space Academy competition to win a ticket to space. When he was _________ why he wanted to go to space, Maseko's answer was _________, "want to fight against the rules of gravity(引力)."

He will start to do so on a Lynx mark II space ship in 2015, not only fighting against gravity but also realising his childhood _________ of becoming an astronaut when he grew up.

"We blacks also _________ with dreams. You dreamed of being a policeman or a teacher but you know you won't get as far as a pilot or an astronaut. Then I went to the space camp and I told _________that I could be an astronaut," said Maseko.

During the first week of December, Maseko, two other South Africans, _________more than 100 international contestants(选手) went to the space camp in Orlando, Florida to test if they are _________ enough to go to space.

Maseko knows there is a long way to go before he finally goes into space. "I'll be the first black South African and the first black African to go into space. When I think of the firsts, the first black presidents—Barack Obama, Nelson Mandela, I tell myself to try my best.”

1A.brownB.blackC.whiteD.yellow

2A.spaceB.schoolC.hospitalD.bed

3A.took intoB.took care ofC.took part inD.took the place of

4A.answeredB.orderedC.askedD.told

5A.simpleB.difficultC.terribleD.scary

6A.gameB.subjectC.lessonD.dream

7A.hung outB.went overC.took upD.grew up

8A.yourselfB.myselfC.himselfD.herself

9A.butB.orC.soD.and

10A.happyB.healthyC.youngD.old

【题目】 Tom walked into a shop . It bad a sign outside : "Second-hand clothes bought and sold . "He was carrying an old pair of trousers and asked the owner of the shop, "How much will you give me for these?" The man looked at them and then said: "Two dollars."

"What !" said Tom. "I had guessed they were worth at least five dollars."

"No," said the man, "they aren't worth a cent more than two dollars."

"Well," said Tom, taking two dollars out of his pocket. "Here's your money. These trousers were hanging outside your shop. The list price of them was six dollars and a half. But I thought that was too much money, so I wanted to find out how much they were really worth."

Then he walked out of the shop with the pair of trousers and disappeared before the shop owner could think of anything to say .

1At first the owner of the shop thought that Tom __________ .

A.wanted to steal the trousersB.wanted to sell the trousers

C.wanted to fool himD.wanted to buy the trousers

2The shop owner insisted that the trousers were worth only two dollars because ____ .

A.he wanted to sell them cheaplyB.he wanted to buy them cheaply

C.he didn't like the trousersD.they were old and dirty

3In fact, the trousers _________.

A.were hanging inside the shopB.were stolen by Tom from the shop

C.had been the shop owner'sD.had been Tom's

4From the story we know that _________ cheaper than the list price.

A.the owner sold the trousers two dollars

B.Tom sold the trousers one dollar and a half

C.the owner bought the trousers three dollars

D.Tom bought the trousers four dollars and a half

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网