题目内容
14.A young boy had just gotten his driving permit.He asked his father,who was a minister,if they could discuss his use of the car.His father said to him,"(60)B.You bring your grades up.Study your Bible a little,and get your hair cut.Then we will talk about it"A month later,the boy came back and again asked his father if they could discuss his use of the car.His father said,"(61)A You have brought your grades up,you've studied your Bible diligently,(62)C"The young man waited a moment and then replied,"You know,Dad.I've been thinking about that.You know Samson had long hair,Moses had long hair,Noah.had long hair,and even Jesus(耶稣)had long hair."His father replied,"Yes son,(63)E"The son stood there still and thought hard on what his father had just said to him.| A.I'm really proud of you. B.I'll make a deal with you C.but you didn't get hair cut. D.what you are thinking is right E.and they walked everywhere they went. |
分析 文章大意:本文讲述了一个男孩拿到了驾驶许可,问爸爸他是否能用小汽车了,爸爸让他提高成绩,学习圣经并把头发剪了,几个月后,男孩用心地学了圣经,但爸爸还是不让他碰车,因为他没有剪头发,男孩说圣经里的Samson,Moses,Noah和Jesus都是长头发,为什么他不能留长头发,爸爸回答他他所说的那些人去哪里都是步行而不是开车.
解答 60.B 考查对语境的理解.由下文的You bring your grades up.Study your Bible a little,and get your hair cut可知爸爸让他成绩提高,学习圣经并将头发剪了再说,这是他和儿子谈的条件,所以选B,表示我得和你谈个条件.
61.A 考查对语境的理解.由下文的You have brought your grades up,you've studied your Bible diligently可知儿子是做到了爸爸提的条件,所以此处表示爸爸说我真为你感到自豪,选A.
62.C 考查对语境的理解.由下文儿子说的You know,Dad.I've been thinking about that.You know Samson had long hair,Moses had long hair,Noah.had long hair,and even Jesus(耶稣)had long hair可知儿子并没有做到爸爸提的让他剪头发这一点,选C,表示但你没有剪头.
63.E 考查对语境的理解.结合语境可知此处爸爸要对男孩说的几个人做出回答,可用they来代替,此处表示他们去哪里都是步行,从此回答中可以看出爸爸还是不让男孩碰车,选E.
点评 此类题需略读一遍文章,了解文章大意,特别注意空格前后的内容,结合语境联系前后文,选出正确答案.
| A.And we had a very wonderful time. B.Yes,they do. C.For two days. D.I went to Hangzhou with my friends. E.What is it famous for? F.Why did you go there? G.Would you like to go there for a holiday? |
B:(66)D
A:Where is Hangzhou?
B:It's in Zhejiang Province,the south of China.
A:(67)E
B:It's famous for Leifeng Pagoda,the White Snake,Linyin Temple and especially West Lake.
A:Do many people go there to enjoy their holidays every year?
B:(68)B
A:How long did you stay there?
B:(69)C
A:Did you take a lot of photos?
B:Certainly.We also had some delicious food.(70)A
A:What an exciting trip!I'll go there one day.
| A. | they | B. | them | C. | theirs | D. | their |