题目内容
【题目】
How fit are you? Do you look after yourself? Do you eat healthily or do you eat anything you like? Aston Villa Football Club are encouraging their players and local children to eat healthy food. They know that what you eat is the key to success.
Eating the right thing
A good diet is a basic part of sport these days. Aston Villa manager Martin O'Neill's sport and health experts, have chosen a secret weapon—organic food (food grown without chemicals). Fitness manager Jim Henry eats with his players and said, "I chose organic food for Aston Villa because I've read studies showing that organic food has higher levels of vitamins." He believes that the best way to get vitamins is to eat the best fresh food.
Eating after the match
Head chef at Aston Villa, Lan Edge, feeds players with the best food as soon as they finish an away match. He says, "Food is very important to sports stars and particularly after a game. There is an hour of opportunity when they need to eat to get the best muscle strength."
Teaching healthy eating
Everyone at Aston Villa enjoys organic food at their training ground. But the club is also worried about the unhealthy diet among local children who prefer sweets and unhealthy fast food. As part of their work in the community, Aston Villa has opened up their kitchen and invited children from local schools to their club. Villa midfielder, Nigel ReoCoker, visited the children on the opening day. "The kitchen is helping to develop a healthy way of life," he said.
A final word from the kitchen
Head chef Ian says, "Footballers know how important food is to their profession and nine times out of ten, they go for the healthiest choice." Do you watch your diet? If you do and you keep yourself healthy, you can be a winner!
根据短文内容,完成下列小题。
【1】Is a good diet a basic part of sport these days?
________________________________________________________________________________
【2】What's the best way to get vitamins?
________________________________________________________________________________
【3】When is the best time to feed players?
________________________________________________________________________________
【4】Why has Aston Villa invited local children to their club?
________________________________________________________________________________
【5】What does the writer want to tell us in the passage?
________________________________________________________________________________
【答案】
【1】Yes. / Yes, it is.
【2】Eating the best fresh food / To eat the best fresh food.
【3】As soon as they finish the match.
【4】To help children develop a healthy way of life. / To teach the children to eat healthily. / Because they want to teach the children to eat healthily. / Because they want to help children develop a healthy way of life.
【5】The writer wants to tell us what healthy food is and how to eat healthily.
【解析】
文章大意:主要介绍了如何吃的健康,什么时候吃,吃的是什么,良好的饮食习惯是关键。
【1】细节理解题。题意:良好的饮食是当今体育运动的基本组成部分吗?根据A good diet is a basic part of sport these days.良好的饮食是当今体育运动的基本组成部分。可知这里应作肯定回答,故答案为Yes. / Yes, it is.
【2】细节理解题。题意:获取维生素最好的方法是什么? 根据He believes that the best way to get vitamins is to eat the best fresh food.他认为获得维生素最好的方法是吃最好的新鲜食物。故答案为Eating the best fresh food / To eat the best fresh food.
【3】细节理解题。题意:什么时候是给球员提供能量的最佳时间?根据Food is very important to sports stars and particularly after a game. There is an hour of opportunity when they need to eat to get the best muscle strength.食物对体育明星来说非常重要,尤其是在比赛之后。有一个小时的机会,他们需要吃东西来获得最好的肌肉力量。可知比赛完之后是给球员提供能量的最佳时间,故答案为As soon as they finish the match.
【4】细节理解题。题意:为什么Aston Villa邀请当地的孩子来他们的俱乐部?根据But the club is also worried about the unhealthy diet among local children who prefer sweets and unhealthy fast food.但俱乐部也担心当地儿童的不健康饮食,他们喜欢糖果和不健康的快餐。可知Aston Villa邀请当地的孩子来他们的俱乐部是帮助儿童有个健康的生活方式,故答案为To help children develop a healthy way of life. / To teach the children to eat healthily. / Because they want to teach the children to eat healthily. / Because they want to help children develop a healthy way of life.
【5】主旨大意题。题意:作者想告诉我们什么?根据How fit are you? Do you look after yourself? Do you eat healthily or do you eat anything you like? Aston Villa Football Club are encouraging their players and local children to eat healthy food. They know that what you eat is the key to success.可知作者想告诉我们什么是健康的食物及如何吃健康的食物,故答案为The writer wants to tell us what healthy food is and how to eat healthily.